Η πρώτη καταδίκη για τη φωτιά στο Μάτι- Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Ιωάννη Φωστιέρη

Η πρώτη καταδίκη για τη φωτιά στο Μάτι- Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Ιωάννη Φωστιέρη Facebook Twitter
Φωτιά στο Μάτι/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική φωτιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς ήρθε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η καταδίκη του έρχεται δέκα ημέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους στην κύρια δίκη που αφορά πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων, οι οποίες οδήγησαν στην τραγωδία της φωτιάς στο Μάτι. 

Σε βάρος του όπως και σε βάρος του Χρήστου Γκολφίνου, τότε υπευθύνου του 199 και της κίνησης των οχημάτων του Π.Σ. που αθωώθηκε στην παρούσα δίκη, είχε στραφεί με μήνυσή του ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Ιωάννης Κώστας, κατηγορώντας τους για σκόπιμη παραπλάνηση των Αρχών.

Σύμφωνα με τον μηνυτή, είχαν καταθέσει ψευδή στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές, που αφορούσαν στις κινήσεις των οχημάτων αξιωματικών την ώρα της φονικής πυρκαγιάς.

Φωτιά στο Μάτι: Η πρόταση της εισαγγελέως

Στις 29 Απριλίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Αθηνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους από την «πύρινη λαίλαπα» 104 άνθρωποι.

Το δικαστήριο, μετά τη σημερινή ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης αναμένεται να προχωρήσει σε διάσκεψη και να ανακοινώσει την απόφασή του επί της ενοχής των 21 συνολικά κατηγορουμένων τη Μεγάλη Δευτέρα.

Σημειώνεται, ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή εννέα κατηγορούμενων και την αθώωση συνολικά δώδεκα, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Ακυρώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την κατασκευή ενός αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαρδούσια Όρη, ο οποίος προγραμματιζόταν να κατασκευαστεί σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου Νatura, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Πισπιρίγκου: Αν απολογούμαι για τον Δασκαλάκη να σταματήσω εδώ, ήταν τοξικός γάμος

Ελλάδα / Ενταση στη δικη Πισπιρίγκου: «Για τον Δασκαλάκη είμαι εδώ ή για τα παιδιά;»

«Ο άνθρωπος είναι νάρκισσος, θέλετε να μιλήσουμε για τις ασφυξίες των παιδιών, αν υπάρχουν ή όχι; Δεν μπορώ άλλο» είπε η κατηγορούμενη για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας
LIFO NEWSROOM