Ο Ίλον Μασκ στηρίζει τον πρόεδρο Μιλέι: Επενδύστε στην Αργεντινή

Ο Ίλον Μασκ στηρίζει τον πρόεδρο Μιλέι: Επενδύστε στην Αργεντινή Facebook Twitter
Φωτογραφία: X (Twitter)
0

Να επενδύσουν στην Αργεντινή καλεί τους ακολούθους του στο X (Twitter) ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Ίλον Μασκ.

Ο Ίλον Μασκ, ιδιοκτήτης της Tesla και μεταξύ των πλουσιότερων και επιδραστικότερων ανθρώπων στον πλανήτη, συναντήθηκε με τον ακραία φιλελεύθερο πρόεδρο της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι. Μετά τη συνάντησή τους, ο Μασκ ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία, με τη λεζάντα: «Συστήνω να επενδύσετε στην Αργεντινή». Στη φωτογραφία, οι δύο άντρες κάνουν thumbs up και ποζάρουν γελαστοί.

Ο Χαβιέρ Μιλέι, από όταν εκλέχθηκε πρόεδρος στην Αργεντινή, τον περασμένο Δεκέμβριο, εφαρμόζει πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και λιτότητας, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει αντιδράσεις και τεράστιες διαδηλώσεις. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως «δεν υπάρχει εναλλακτική» στην άσκηση πολιτικής λιτότητας για να εξυγιανθεί η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, βαθιά χρεωμένης, και να σταθεροποιηθεί η οικονομία την οποία στραγγαλίζει ο πληθωρισμός (211% σε ετήσια βάση). Κατηγορεί τα συνδικάτα πως επέλεξαν τη «λάθος πλευρά της ιστορίας» προκηρύσσοντας απεργιακές κινητοποιήσεις, που αποτελούν γι’ αυτόν και τους υπουργούς του τον «απόλυτο παραλογισμό».

Εν μέσω διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση, ο Μιλέι προσφέρθηκε να αποσύρει 141 από τις 664 αρχικές διατάξεις. Οι ιδιωτικοποιήσεις (αφορούν σε πρώτη φάση 41 δημόσιες επιχειρήσεις), τα συνταξιοδοτικά προγράμματα, η εκχώρηση ευρύτερων εξουσιών στην κεντρική κυβέρνηση εξαιτίας της «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης της οικονομίας», η κατανομή πόρων στις επαρχίες παραμένουν βασικά σημεία τριβής στην Αργεντινή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Διεθνή / Επτά στους 10 Αμερικανούς δεν θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για την έναρξη του πολέμου

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης ότι οι Αμερικανοί εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να λάβει η Ουάσινγκτον μερίδιο των ουκρανικών ορυκτών
LIFO NEWSROOM
Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής : Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Διεθνή / Το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής: Όχι σε διαπραγμάτευση για την Ουκρανία, χωρίς την Ουκρανία

Η ΕΕ επιμένει ότι οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός πρέπει να αποτελεί μέρος μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας, συνοδευόμενης από ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Διεθνή / Ρουμανία: Συλλήψεις για σχέδιο ανατροπής του πολιτεύματος, με εμπλοκή 101χρονου στρατιωτικού

Η ένταση στη Ρουμανία έχει κορυφωθεί από τον Δεκέμβριο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τις προεδρικές εκλογές, επικαλούμενο πιθανή ρωσική παρέμβαση υπέρ του ακροδεξιού Καλίν Γκεοργκέσκου
LIFO NEWSROOM