Οι μεγάλοι της ευρωζώνης θεωρούν τα χρήματα τους χαμένα και μας θέλουν εκτός ευρώ αν αποτύχουμε

Οι μεγάλοι της ευρωζώνης θεωρούν τα χρήματα τους χαμένα και μας θέλουν εκτός ευρώ αν αποτύχουμε Facebook Twitter
0

Οι Ευρωπαίοι προτιμούν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης αν δεν τα καταφέρει και μάλιστα με πολύ υψηλά ποσοστά. Σύμφωνα με έρευνα της Ifop - Fiducial σε τέσσερις μεγάλες χώρες της ζώνης του ευρώ, οι πολίτες αυτών των χωρών πιστεύουν στην πλειοψηφία τους ότι τα χρήματα που δόθηκαν στην Ελλάδα είναι χαμένα χρήματα. Μάλιστα αυτής της άποψης είναι περισσότερο οι Γάλλοι σε ποσοστό 95% και ακολουθούν  το 84% των Γερμανών, το 72% των Ισπανών και το 65% των Ιταλών.

Σε περίπτωση αποτυχίας του μεταρρυθμιστικού προγράμματος στη χώρα μας, το 78% των Γερμανών επιθυμεί την έξοδο μας από το ευρώ ενώ την ίδια άποψη έχει και το 65% των Γάλλων. Οι Ισπανοί θέλουν έξοδο της Ελλάδας σε ποσοστό 51% και οι Ιταλοί σε ποσοστό 49%.

Στο ερώτημα αν θα τα καταφέρει η Ελλάδα να μειώσει χρέος και έλλειμμα, το «ναι» είναι μειοψηφία στις τρείς από τις τέσσερις χώρες. Το πιστεύουν το 39% στη Γαλλία, το 27% στη Γερμανία κι το 44% στην Ισπανία. Η μόνη χώρα που φαίνεται να πιστεύει ότι η Ελλάδα τελικά θα τα καταφέρει είναι η Ιταλία με 56%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ