Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους

Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Μετά από οκταετή απουσία, ο Τζεφ Νίκολς επιστρέφει με το The Bikeriders και τον Τομ Χάρντι σε πρωταγωνιστικό ρόλο
0

Πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές περιλαμβάνει το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.

Μετά από οκταετή απουσία, ο Τζεφ Νίκολς επιστρέφει με το Bikeriders. Πηγή έμπνευσης στάθηκε ένα φωτογραφικό άλμπουμ συμμορίας μοτοσικλετιστών που δημοσιεύτηκε το 1968. Εντυπωσιακή ερμηνευτική μονομαχία μεταξύ Τομ Χάρντι και Τζόντι Κόμερ, μήλον της έριδος είναι ο Όστιν Μπάτλερ

Κι αν ο Νίκολς έκανε 8 χρόνια να επιστρέψει, στην περίπτωση του Ρένου Χαραλαμπίδη χρειάστηκαν 14, επειδή δεν είχε κάτι να πει, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο Νυχτερινός Εκφωνητής σηματοδοτεί μια επαναφορά  του πνεύματος των δύο πρώτων ταινιών του και αναμένεται να αγγίξει και πάλι τις ευαίσθητες χορδές των φαν. Μιλώντας για ευαισθησίες και για τρυφερές δημιουργίες, μια τέτοια αποτελεί και το Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person, μια ενδιαφέρουσα, τρισχαριτωμένη indie κατάθεση στο βαμπιρικό μύθο.

Τομ Χάρντι, Ανθρωπίστριες Βρικόλακες και Ρένος Χαραλαμπίδης από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Τζέσικα Τσαστέιν και Πίτερ Σάρσγκαρντ στο Memory του Μισέλ Φράνκο

Τρυφερός προσπάθησε να είναι και ο Μισέλ Φράνκο με το Memory, μα η τρυφερότητα δεν συνάδει με την αισθητική και το πνεύμα του σινεμά του. Τζέσικα Τσαστέιν και Πίτερ Σάρσγκαρντ βγάζουν το φίδι από την τρύπα, στην πιο προσβάσιμη δουλειά του σκηνοθέτη προς ένα ευρύτερο κοινό μέχρι σήμερα. Στο ευρύ κοινό στοχεύει και το Exorcism, με τον Ράσελ Κρόου να πρωταγωνιστεί και πάλι σε ταινία με εξορκισμούς. Υπάρχει μια αξιόλογη ιδέα πίσω από το εγχείρημα, οι προθέσεις ευγενείς είναι, μα η συνέπεια μετά από λίγο πηγαίνει περίπατο και μαζί της και το ενδιαφέρον μας. 

Kυκλοφορούν επίσης η Bernadette με την Κατρίν Ντενέβ στον ρόλο της Μπερναντέτ Σιράκ, το Adam της Μαριάμ Τουζανί με πέντε (!) χρόνια καθυστέρηση, λόγω της περσινής επιτυχίας της επόμενης δουλειάς της, του Μπλε Καφτανιού, και σε επανέκδοση το προκλητικό Peeping Tom του Μάικλ Πάουελ, μια από τις καλύτερες ταινίες που είδαμε ποτέ με αντικείμενο το κινηματογραφικό βλέμμα.  

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι όμως, χωρούσε: Η Κέιτ Γουίνσλετ αναπαριστά on air τη σκηνή με την πόρτα από τον Τιτανικό

Πολιτισμός / Κι όμως, χωρούσε: Όταν η Κέιτ Γουίνσλετ έπαιξε ξανά on air τη σκηνή με την πόρτα από τον Τιτανικό

Καλεσμένη στο Late Night Show, το 2018, η ηθοποιός είχε αναπαραστήσει την επίμαχη σκηνή, με τον Στήβεν Κόλμπερτ στον ρόλο του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο - Έγινε ξανά viral μετά τις αποκαλύψεις της για τα γυρίσματα της ταινίας
LIFO NEWSROOM
Είναι λύση για το Λούβρο να «διαγράψει» τη «Μόνα Λίζα»;

Πολιτισμός / Είναι λύση για το Λούβρο να «διαγράψει» τη Μόνα Λίζα;

Το μουσείο θέλει να δαπανήσει μισό δισεκατομμύριο για μια νέα αίθουσα, η κυβέρνηση δεν χρηματοδοτεί το έργο, και οι ειδικοί μιλούν για αξιοποίηση των άλλων θησαυρών του με ριζοσπαστικές αφηγήσεις.
LIFO NEWSROOM
ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΩΣ ΤΙΣ 21:00 Νύχτες Πρεμιέρας: 20 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Οθόνες / Νύχτες Πρεμιέρας 2024: Είκοσι ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε

Ο νέος Αλμοδόβαρ, η ταινία τρόμου της χρονιάς, λιγότερο γνωστά αριστουργήματα του Κουροσάβα, κορυφαία βρετανικά φιλμ των '80s και πολλές ακόμα προτάσεις από το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ