Φωτιά τώρα έξω από τη Θεσσαλονίκη

Φωτιά τώρα έξω από τη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Άλλη μία φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα, αυτή τη φορά στην περιοχή Προφήτης, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα, εν αναμονή της κορύφωσης του φαινομένου «Hot - Dry - Windy» αύριο αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν σχεδόν σε όλη τη χώρα, ευνοούν το ξέσπασμα φωτιάς. Πριν λίγη ώρα, ακόμη ένα μέτωπο έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή του Προφήτη στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για φωτιά που καίει χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στον Προφήτη και τη Νυμφόπετρα, του δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα αλλά και  δύο αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο με εναέριες ρίψεις.

Σημειώνεται πως τα δύο μεγάλα μέτωπα φωτιάς που καίνε αυτή την ώρα στη χώρα, είναι αυτό της Βάρης - Κορωπίου αλλά και στο Κρανίδι Αργολίδας.

Μεγάλη φωτιά στο Κρανίδι Αργολίδας - Μήνυμα 112 για εκκένωση της Δάρδιζας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε λίγη ώρα πριν και στο Κρανίδι Αργολίδας.

Η φωτιά ξέσπασε στις 13:25 το μεσημέρι και έχουν κινητοποιηθεί 57 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και 16 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Με μήνυμα του 112 έχει ζητηθεί η εκκένωση της περιοχής Δάρδιζας, με τους κατοίκους να καλούνται να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Με πληροφορίες από voria.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM