Ο Πούτιν έκανε δώρο λιμουζίνα στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Πούτιν έκανε δώρο λιμουζίνα στον Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν στο τιμόνι και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνοδηγός στη λιμουζίνα που δώρισε στον Βορειοκορεάτη ηγέτη- Φωτ: EPA
0

Ο κληρονομικός ηγέτης της Βόρειας Κορέας υποδέχθηκε πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο διεθνές αεροδρόμιο της Πιονγιάνγκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου στη Βόρεια Κορέα μετά από 24 χρόνια.  Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης, η οποία προβλέπει «την αμοιβαία παροχή βοήθειας στην περίπτωση επιθετικής ενέργειας σε βάρος οποιουδήποτε εκ των δύο μελών της». Κατά την υπογραφή της συμφωνίας παρόντες ήταν και οι συνεργάτες των δύο ανδρών, που χειροκρότησαν ένθερμα μετά την υπογραφή της συμφωνίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. 

Ο Γιούρι Ουσάκοφ, συνεργάτης του Ρώσου προέδρου που ήταν παρών στην υπογραφή της συμφωνίας, δήλωσε στο TASS πως το νέο έγγραφο αντικαθιστά την «συμφωνία φιλίας και αμοιβαίας συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών που υπεγράφη το 1961, την συμφωνία του 2000 για τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας - Βόρειας Κορέας καθώς και τις «Διακηρύξεις» που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 2000 και το 2001. Σύμφωνα με τον Ουσάκοφ η νέα συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης ήταν απαραίτητη εξαιτίας των ριζικών γεωπολιτικών αλλαγών στην περιοχή και διεθνώς αλλά και των αλλαγών στις διμερείς σχέσεις της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα.

Ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου τόνισε πως η νέα συμφωνία λαμβάνει υπόψη όλες τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, δεν είναι επιθετική εναντίον καμίας χώρας και στόχος της είναι να διασφαλίσει μεγαλύτερη σταθερότητα στην νοτιοανατολική Ασία.

Ο Πούτιν έκανε δώρο λιμουζίνα στον Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
Φωτ: EPA

Τα δώρα που αντάλλαξαν Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο ηγετών, που πραγματοποιήθηκε στο «Παλάτι του Ήλιου Κουμσουσάν», ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάθισε στο τιμόνι μιας πολυτελούς ρωσικής λιμουζίνας Aurus με συνοδηγό τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Σύμφωνα με το TASS, o Ρώσος πρόεδρος οδήγησε στους δρόμους της Πιονγιάνγκ με, μάλλον, υψηλή ταχύτητα ενώ μετά την βόλτα οι δύο άνδρες συνέχισαν πεζοί σε παρακείμενο πάρκο.

Όπως αναφέρει το TASS, η λιμουζίνα που οδηγούσε ο Πούτιν δεν είχε την ρωσική σημαία ενώ οι πινακίδες ήταν της Βόρειας Κορέας και αυτό γιατί ο Ρώσος πρόεδρος την έφερε δώρο στον σύμμαχό του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος είναι λάτρης των πολυτελών αυτοκινήτων. Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, εκτός από την λιμουζίνα, χάρισε στον Κιμ Γιονγκ Ουν και ένα σερβίτσιο του τσαγιού. Δεν έχει γίνει γνωστό τι δώρο έκανε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας στον Πούτιν αλλά ο Γιούρι Ουσάκοφ σε δηλώσεις του στο Ria Novosti υπαινίχθηκε πως τα δώρα του Κιμ προς τον Πούτιν «συμπεριλάμβαναν και αγαλματίδια».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τώρα δύο πολυτελείς ρωσικές λιμουζίνες. Ο Πούτιν είχε, ήδη, χαρίσει μια ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας μετά την επίσκεψη του Κιμ τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ρωσία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM