4+2 tips για να είναι το πλυντήριο ρούχων σου πάντα καθαρό

4+2 tips για να είναι το πλυντήριο ρούχων πάντα καθαρό

Αν νιώθεις ότι τα ρούχα σου δεν έχουν άρωμα λεβάντας, μπορεί να μη φταίει το απορρυπαντικό.

ADVERTORIAL

 

Με το πέρασμα του χρόνου και μετά από πολλές πλύσεις, το πλυντήριο ρούχων συσσωρεύει βακτήρια, χνούδια και βρομιές από τα ρούχα. Ένας ακόμα λόγος για αυτή τη μυρωδιά είναι και οι σαπουνάδες, που εγκλωβίζονται στο λάστιχο της πόρτας. Έτσι, λοιπόν, αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, μούχλα και τα ρούχα πιθανότατα μυρίζουν πιο άσχημα όταν βγαίνουν, παρά όταν μπαίνουν στο πλυντήριο.

 

Αν, λοιπόν, θέλεις να έχεις πάντα πεντακάθαρα και μυρωδάτα ρούχα, μην αμελείς τον σωστό καθαρισμό του πλυντηρίου σου. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και ξένοιασε για μια πάντα από μικρόβια και άσχημες μυρωδιές.

 

1. Μην αμελείς το λάστιχο της πόρτας

Καταρχάς είναι πολύ βασικό κάθε φορά, που βγάζεις τα βρεγμένα ρούχα από το πλυντήριο, να παίρνεις ένα πανί και να καθαρίζεις το λάστιχο της πόρτας, καθώς εκεί συσσωρεύεται νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις τη μούχλα, τον νούμερο ένα υπεύθυνο για τη δυσοσμία του πλυντηρίου. 

 

4+2 tips για να είναι το πλυντήριο ρούχων σου πάντα καθαρό

 

2. Καθάρισε τα άλατα του πλυντηρίου

Το μείγμα από λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσεις τον κάδο του πλυντηρίου. Ανακάτεψε τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με δύο κουταλιές νερό για να σχηματιστεί μία πάστα και τοποθέτησε το μείγμα στη θήκη του απορρυπαντικού. Στη συνέχεια πρόσθεσε περίπου 250ml λευκό ξίδι κατευθείαν στον κάδο και επίλεξε ένα πρόγραμμα πλύσης στους 60°C.  Ο συνδυασμός των δύο αυτών συστατικών μαζί με την υψηλή θερμοκρασία θα καθαρίσει το πλυντήριο από άλατα, υπολείμματα μαλακτικού, μικρόβια, μούχλα και δυσοσμίες. Αν σε ενοχλεί η μυρωδιά από το ξύδι, βάλε άλλη μια πλύση με ζεστό νερό.

 

4+2 tips για να είναι το πλυντήριο ρούχων σου πάντα καθαρό

 

3. Κάνε τακτικό έλεγχο στα λάστιχα του πλυντηρίου

Θυμάσαι εκείνη την κάλτσα που έχεις χάσεις εδώ και τρεις εβδομάδες; Δεν χάθηκε. Απλά θα χρειαστεί να ψάξεις λίγο καλύτερα. Μετά από κάθε πλύση μην ξεχνάς να κοιτάς τα λάστιχα, μήπως τυχόν έχει κολλήσει κάποιο μικρό ρούχο, όπως είναι τα εσώρουχα και οι κάλτσες.

 

4. Μην αφήνεις τα βρεγμένα ρούχα μέσα στο πλυντήριο

Φυσικά υπάρχουν μέρες που δεν προλαβαίνεις να ασχοληθείς και με το πλυντήριο. Αν έχεις μία τέτοια μέρα, απλά άφησε την πόρτα ανοιχτή, μέχρι να μπορέσεις να βγάλεις τα ρούχα από μέσα. Πολύ βασικό επίσης, είναι να μην κλείνεις την πόρτα με το που αδειάσεις τα ρούχα από το πλυντήριο. Άφησε ένα μικρό κενό ώστε να κυκλοφορήσει ο αέρας. Έτσι δεν θα παγιδεύσεις την υγρασία μέσα στον κάδο.

 

4+2 tips για να είναι το πλυντήριο ρούχων σου πάντα καθαρό

 

5. Μην ξεχνάς την θήκη του απορρυπαντικού

Ένα ακόμη σημείο, που χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα, είναι οι θήκες πλύσης ή αλλιώς το συρταράκι του πλυντηρίου. Αφαίρεσε το και βάλε το σε μία λεκάνη με καυτό νερό. Αφού μουλιάσει, ψέκασε το με ένα απλό σπρέι καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων. Και εδώ καλές εναλλακτικές είναι η σόδα με το ξύδι αλλά και η χλωρίνη. Τρίψε καλά το συρταράκι, ώστε να φύγουν όλοι οι λεκέδες από απορρυπαντικό, άλατα και μούχλα. Πριν το βάλεις πίσω, σκούπισε το καλά με μία πετσέτα.

 

4+2 tips για να είναι το πλυντήριο ρούχων σου πάντα καθαρό

 

6. Βάλε μερικές έξτρα πλύσεις συντήρησης

Αυτό το trick είναι απαραίτητο προκειμένου να συντηρήσεις το πλυντήριό σου καθαρό για περισσότερο καιρό. Βάλε 2-3 φορές το χρόνο ένα πλυντήριο χωρίς ρούχα. Ρύθμισέ το σε ζεστή πλύση με απορρυπαντικό και άφησέ το να λειτουργήσει μόνο του για να καθαριστούν οι σωλήνες και να φύγουν τα άλατα και η βρωμιά.

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon