ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.7.2024 | 17:52

Κομπλεξικοί γείτονες

Στη πολυκατοικία μου έχω μερικούς αρκετά κομπλεξικούς γείτονες. Θα αναφέρω 3 χαρακτηριστικές περιπτώσεις για να πάρετε μία ιδέα. Πρώτη περίπτωση: είναι ένα ζευγάρι που έρχεται εδώ μόνο για το καλοκαίρι, έχουν δηλαδή το διαμέρισμα ως εξοχικό (μένω σε παραθαλάσσιο μέρος) και επειδή έχουν κάτι κισσούς που φτάνουν μέχρι κάτω, τους περιποιούμαι λίγο εγώ όσο δεν είναι εδώ για να μην γίνει μικρή ζούγκλα η οικοδομή, όσο φτάνω τους ψεκάζω με ένα ποτιστήρι κιόλας επειδή αλλιώς μπορεί να μαραθούν και δεν είναι μόνο ζήτημα αισθητικής αλλά και ασφάλειας (με τις αυξημένες θερμοκρασίες αλλά και τα συχνά μπάρμπεκιου που κάνουν άλλοι γείτονες στην αυλή μπορούν να πάρουν φωτιά). Γίνεται το έλα να δεις κάθε φορά που έρχονται και αρχίζουν τα κλασικά "ποιος είσαι εσύ που επεμβαίνεις στο δικό μας σπίτι και χωρίς την άδεια και συναίνεσή μας" κτλπ. Ναι σόρρυ κιόλας που δεν αφήνω το σπίτι σας να μοιάζει σαν εγκαταλελειμμένο και να γίνει στόχος του κάθε πιθανού διαρρήκτη που θα το δει έτσι παρατημένο και θα μπουκάρει. Δεύτερη περίπτωση: ταΐζω τα αδέσποτα που κυκλοφορούν κάτω στον κήπο μας (μαζεύονται συνήθως εκεί και επειδή υπάρχει σκιά αλλά και επειδή στην γωνία και εκτός του τετραγώνου, υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών και αναζητάν τροφή εκεί) με δικά μου έξοδα αυτό εννοείται, γατοτροφές, νερό, τα πάντα. Γκρινιάζουν για αυτό, κυρίως οι ηλικιωμένοι γείτονες που θεωρούν πως τα αδέσποτα ζώα φέρνουν αρρώστιες και μπορεί να κολλήσουν τίποτα σε κανένα παιδάκι που θα παίζει στον κήπο. Πέραν του ότι κανένα παιδί δε παίζει στον κήπο μας (έχουμε μπεκ και έχει τύχει άπειρες φορές παίζοντας μπάλα να τα ενεργοποιήσουν χτυπόντας τα οπότρ σταμάτησαν να παίζουν) , από πότε είναι κακό να είναι ζωόφιλος κάποιος; Περίπτωση τρίτη, ασχολούμαι με την μουσική, παίζω πνευστό όργανο (σαξόφωνο) και κάνω καθημερινή εξάσκηση 1 με 1μιση ώρα την ημέρα. Παίζω πάντα σε ώρα μη κοινής ησυχίας προς σεβασμό αλλά και έχω κλειστά παράθυρα, χαλιά στο πάτωμα και ηχοαπορροφητικά στος τοίχους, αν περνάει ήχος θα είναι της κλάσης των 30-40 dB δηλαδή σαν σιγανή συζήτηση μέσα σε βιβλιοθήκη Γκρινιάζουν και παραπονονιούνται και για αυτό αλλά όταν τους κάνει κέφι και έχουν διάθεση, δεν διστάζουν καθόλου να βάζουν δυνατά τσιφτετέλια στις 2 το μεσημέρι και με ορθάνοιχτα τα παράθυρα, να τους ακούνε στο μισό χιλιόμετρο. Δε ξέρω γιατί συμβαίνουν όλα αυτά που ανέφερα, πραγματικά νομίζω πως εδώ υπάρχει η νοοτροπία του "έμενα εδώ πρν έρθεις εσύ να νοικιάσεις άρα αυτόματα έχω περισσότερα δικαιώματα και ελευθερίες απ'ότι έχεις εσύ" ή κάτι τέτοιο. Ήθελα απλά κάπου να τα πω, κάπου να γκρινιάξω κεγώ μιας και μόνο δέχομαι την γκρίνια των άλλων. Ευχαριστώ που με διαβάσατε και ελπίζω να μην μένετε και εσείς σε πολυκατοικία με αντίστοιχα κομπλεξικούς γείτονες.
6
 
 
 
 
σχόλια

Κομπλεξικοί γείτονες υπάρχουν σε κάθε πολυκατοικία όπως υπάρχουν και οι ενοχλητικοί. Για τους κισσους έχω να πω ότι εάν καλύπτουν όλη την οικοδομή τότε το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό τους διαφορετικά ας μοιάζει και ερείπιο το σπίτι τους αυτό δεν είναι δικό σου θέμα για να ασχοληθείς. Έπειτα επειδή εσύ είσαι φιλόζωος (κι εγω ειμαι) αυτο δεν σημαίνει ότι ο κοινοχρηστος κήπος πρέπει να γίνει καταφύγιο ζώων. Τα γατιά είναι επικίνδυνα για τις γυναικες και ειδικα για τις εγκύους οποτε σε αυτο έχουν δίκιο. Μπορείς να τα ταιζεις αλλού. Όσον αφορά την μουσική εφόσον σου γκρινιάζουν σημαίνει ότι ακούγεται και θεωρω οτι το κάνουν κι εκείνοι οπότε θέλουν γιατί τους ενοχλείς εσυ κι ετσι δεν τους ενδιαφέρει αν θα σε ενοχλησουν το ίδιο. Βέβαια οι ώρες κοινής ησυχίας ισχύουν για όλους οποτε εσύ έχεις δίκιο να παραπονεθεις. Γενικότερα νομιζω οτι τα βλέπεις λίγο μονόπλευρα τα πράγματα.

Κομπλεξικοί γείτονες υπάρχουν παντού. Η καλύτερη δε περίπτωση σε πολυκατοικία ώστε να εκθέσει κάποιος (από τους ιδιοκτήτες κυρίως) τον κομπλεξισμό του, είναι όποτε γίνονται γενικές συνελεύσεις. Και συνήθως όσο πιο παλιός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες και για κομπλεξικός.
Ένας να είναι μπορεί να σου κάνει χαλάστρα · πόσο μάλλον να είναι περισσότεροι. Δεν έχουν βγει άδικα τόσες ταινίες για το θέμα.
Στις περιπτώσεις που αναφέρεις τώρα, έχω να παρατηρήσω :
Στην πρώτη, πώς ξέρουν ότι επεμβαίνεις εφόσον ποτίζεις τους κισσούς όταν λείπουν ; Εκτός και αν τους περιποιείσαι και με άλλους τρόπους (μικροκλαδέματα κλπ). Αν λοιπόν ξέρεις πότε έρχονται, σταμάτα τότε τις περιποιήσεις.
Ή ακόμα πες τους ότι "οι κισσοί προσελκύουν και ποντίκια, που τους χειμώνες που εσείς λείπετε τρυπώνουν στα σπίτια ιδίως σε παραθαλάσσια μέρη με υγρασία όπως αυτό".
Έτσι, για να τους βγεις και από πάνω.
Στη δεύτερη περίπτωση, δεν είπε κανείς πως είναι κακό που είσαι ζωόφιλος. Κακό είναι όταν εκτός του να ταΐζουμε τα ζώα δεν τα στειρώνουμε · με αποτέλεσμα αυτά να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, ενώ πολλοί δήμοι "κάνουν τον κουφό".
Και αν μιλάμε για γάτες που το κακό μπορεί να παραγίνει μερικές φορές, τότε ναι, μπορούν να μεταφέρουν και αρρώστιες.
Ίσως είναι καλύτερα να τις ταΐζεις σε κάποιο σκιερό και σταθερό σημείο του τετραγώνου εκτός κήπου, για να μην δίνεις δικαιώματα. Κανείς δεν θα σου πει κάτι.
Για την τρίτη περίπτωση, έχεις δίκιο. Εφόσον είναι χαμηλή η ένταση και όχι σε ώρες κοινής ησυχίας, δεν έχουν κανένα δικαίωμα.
Οι ώρες κοινής ησυχίας δεν είναι στις 2 το μεσημέρι, αλλά αρχίζουν από τις 3. Και ο νόμος περί παραβίασής τους έχει αυστηροποιηθεί.

Scroll to top icon