Εκτέλεση στο Ψυχικό: «Απέκτησε στη Μύκονο κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος» λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτέλεση στο Ψυχικό: «Απέκτησε στη Μύκονο κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος» λένε πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
Ο 44χρονος κατηγορούμενος για την εκτέλεση του τοπογράφου στο Ψυχικό / EUROKINISSI
0

«Κάποιος ενοχλήθηκε πολύ και έδωσε την εντολή δολοφονίας του» αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου της Μυκόνου, Παναγιώτη Στάθη, στο Ψυχικό.

Την ώρα που οι έρευνες στρέφονται πλέον προς την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού της άγριας δολοφονίας στο Νέο Ψυχικό, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως ο 54χρονος «απέκτησε σε νησί των Κυκλάδων κάτι που επιθυμούσε πολύ και άλλος», για αυτό και δόθηκε η εντολή δολοφονίας του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φως στην υπόθεση αναμένεται να «ρίξουν» τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη.

Ο όγκος δεδομένων του κινητού του 54χρονου είναι τεράστιος και θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της έρευνας. Ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα πρόκειται να ξεκινήσει και η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα του 44χρονου κατηγορούμενου, τα οποία εντόπισαν αστυνομικοί στο σπίτι όπου διέμενε.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να αντλήσουν κάποιες πολύτιμες πληροφορίες από την κατάθεση της συντρόφου του 44χρονου αλλά και από τις καταθέσεις γνωστών του θύματος. Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως αναμένεται και η κατάθεση του 44χρονου, ο οποίος πρόκειται να απολογηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Δολοφονία στο Ψυχικό: Εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας σε ζώνη όπλου που φέρεται να ανήκει στον 44χρονο

Εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας σε ζώνη όπλου που φέρεται να ανήκει στον 44χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος κρατείται από τις αρχές. Μέχρι τώρα δεν έχει πει «ούτε λέξη» στην αστυνομία, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για dna στο μπουφάν και τα γάντια που φορούσε.

Ο 44χρονος οδηγήθηκε με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του και στη συνέχεια στη 31η τακτική ανακρίτρια, από την οποία πήρε προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης. Το οπτικό υλικό, η αξιοποίηση πληροφορίων από τον υπόκοσμο και τα λάθη του δολοφόνου, οδήγησαν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να εξιχνιάσει την υπόθεση σε πολύ σύντομο χρόνο.

Από τις κάμερες προέκυψε ότι την παραμονή της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, την περασμένη Δευτέρα δηλαδή, αλλά και την Τρίτη, ο 44χρονος έκανε το ίδιο δρομολόγιο από το σπίτι όπου έμενε με τη σύντροφό του του στο Νέο Ψυχικό, στην εταιρία του θύματος που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση περίπου 1,5χλμ και στη συνέχεια στο Μαρούσι, όπου χρησιμοποιούσε υπόγειο πάρκινγκ σε πολυκατοικία που διαμένει στενό συγγενικό του πρόσωπο

Σε έρευνες στο σπίτι του ζευγαριού στο Ψυχικό, βρέθηκαν σε κρύπτη στην ψευδοοροφή, δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και κάρτες SIM. Όλα αυτά όπως και ρουχισμός, παπούτσια, μια ζώνη και άλλα αντικείμενα εστάλησαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. 

Οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι ο 44χρονος φερόμενος δράστης, διέθετε – νοίκιαζε και άλλο χώρο που μπορεί να κρύβει οπλισμό ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ