Άλεκ Μπάλντουιν: Ξανά σε δίκη για τη δολοφονία της Χαλίνα Χάτσινς

Άλεκ Μπάλντουιν: Ξανά σε δίκη για ανθρωποκτονία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον  πυροβολισμό και τη δολοφονία της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» στο Νέο Μεξικό,  ο Άλεκ Μπάλντουιν δικάζεται  για τον θάνατό της.

Τη Δευτέρα, ο δικαστής και οι δικηγόροι θα έχουν ολοήμερη ακρόαση για μια προδικαστική διαδικασία, με την επιλογή των ενόρκων να έχει οριστεί για την Τρίτη. Η έναρξη των συζητήσεων για την υπόθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει την Τετάρτη σε μια δίκη 9 ημερών.

Άλεκ Μπάλντουιν: Ποια κατηγορία αντιμετωπίζει;

Ο ηθοποιός πρόκειται να μπει σε δικαστική αίθουσα του Νέου Μεξικού για πρώτη φορά μετά τα γυρίσματα στις 21 Οκτωβρίου 2021. Κατηγορείται για κακούργημα, ανθρωποκτονία από αμέλεια. Εάν οι ένορκοι τον καταδικάσουν ομοφόνως, μπορεί να του επιβληθεί φυλάκιση 18 μηνών.

Στις 21 Οκτωβρίου 2021, στα γυρίσματα της ταινίας Rust στο Νέο Μεξικό, ο Μπάλντουιν πυροβόλησε με το όπλο, που υποτίθεται ότι θα είχε άσφαιρα, αλλά περιείχε μια αληθινή σφαίρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η Χάτσινς και να τραυματιστεί ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα. Ο Μπάλντουιν είπε ότι τράβηξε τον κόκορα - αλλά όχι τη σκανδάλη - και το όπλο έβαλε.

Θα κυριαρχήσουν δύο βασικά θέματα, ένα μεγάλο, ένα μικρό: η χαοτική ατμόσφαιρα του κινηματογραφικού σκηνικού και οι λεπτομέρειες του κλασικού περίστροφου ιταλικής κατασκευής που ο Μπάλντουιν σήκωσε προς τη Χάτσινς.

Ποτέ δεν έχει καθοριστεί επίσημα ποιος έφερε τη σφαίρα που σκότωσε τη Χάτσινς στο σετ.

Τι πρέπει να αποφασίσουν οι ένορκοι για τον Άλεκ Μπάλντουιν

Οι εισαγγελείς έχουν δύο εναλλακτικά πρότυπα για την απόδειξη της κατηγορίας. Το ένα βασίζεται στην εξ αμελείας χρήση πυροβόλου όπλου. Ο άλλος αποδεικνύει πέρα ​​από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι ο Baldwin ενήργησε με πλήρη αδιαφορία ή αδιαφορία για την ασφάλεια των άλλων.

Παρά τη νομική και τεχνική πολυπλοκότητα της υπόθεσης, οι 12 πολίτες της κομητείας Σάντα Φε που θα απαρτίσουν την ομάδα ενόρκων θα πρέπει να καταλήξουν σε μία μόνο ετυμηγορία - ένοχος ή αθώος - για μία μόνο κατηγορία.

Πόσο αναμένεται να διαρκέσει η δίκη του Άλεκ Μπάλντουιν;

Η δίκη στο Νέο Μεξικό - περίπου 20 μίλια βορειοανατολικά από το σετ της ταινίας και τα γυρίσματα - προβλέπεται να διαρκέσει εννέα ημέρες και η δικαστής Μαίρη Μάρλοου Σόμερ επιμένει ότι θα κρατήσει τους δικηγόρους σε τάξη και εντός του προγράμματος. Η επιλογή των ενόρκων ξεκινά την Τρίτη, με τις εναρκτήριες αγορεύσεις να αναμένονται την Τετάρτη και η προβλεπόμενη λήξη την επόμενη Παρασκευή. Μόλις οι ένορκοι πάρουν την υπόθεση, ωστόσο, μπορούν να συζητήσουν όσο χρειάζεται.

Η γραμμή άμυνας του Άλεκ Μπάλντουιν

Ο Μπάλντιαν θα φέρει μαζί του μια ελίτ νομική ομάδα από δικηγόρους με έδρα κυρίως τη Νέα Υόρκη, πολλοί από τους οποίους είναι απόφοιτοι Νομικής του Χάρβαρντ, από την εταιρεία Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan. Ο Άλεξ Σπίρο, ένας 41χρονος δικηγόρος υπεράσπισης που έχει εκπροσωπήσει τον Έλον Μασκ, τη Megan Thee Stallion και άλλες γνωστές προσωπικότητες και έχει γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους δικηγόρους στη χώρα, θα κρατήσει επιθετική γραμμή στους μάρτυρες του κράτους.

Η υπεράσπιση θα προσπαθήσει να δείξει ότι δεν είναι δουλειά ενός ηθοποιού να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχουν πραγματικές σφαίρες στο όπλο του, μια θέση που υποστηρίζεται σθεναρά από το σωματείο του Μπάλντουιν, το Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists.

Ο Μπάλντουιν είπε σε συνέντευξή του στο ABC News, και άφησε να εννοηθεί σε συνεντεύξεις με τις αρχές, ότι  ποτέ δεν πάτησε τη σκανδάλη του περιστρόφου. Οι δικηγόροι του θα επιτεθούν επίσης στα στοιχεία του όπλου και τη σοβαρή ζημιά που προκλήθηκε στο περίστροφο κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής του FBI που, όπως λένε, ισοδυναμούσε με την καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων και δεν άφησε στην υπεράσπιση καμία ευκαιρία να τα εξετάσει. Οι εμπειρογνώμονες των πυροβόλων όπλων της εισαγγελίας που κατέθεσαν στη δίκη Gutierrez-Reed επιστρέφουν στο βήμα των μαρτύρων, μετά από αντιρρήσεις του Μπάλντουιν, για να καταθέσουν σχετικά με τον χειρισμό του περίστροφου και εάν το όπλο λειτουργούσε σωστά.

Και μπορεί να πιέσουν μάρτυρες για το εάν η Χάτσινς έλαβε την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη μεταξύ του πυροβολισμού και της δήλωσης του θανάτου της σε νοσοκομείο.

Η εισαγγελική ομάδα στη δίκη του Άλεκ Μπάλντουιν

Η εισαγγελέας της κομητείας Santa Fe Μαίρη Κάρμακ-Άτγουις διόρισε την Κάρι Μόρισεϊ ως ειδική εισαγγελέα στην υπόθεση Μπάλντουιν στις αρχές του 2023 μετά την παραίτηση του προκατόχου της λόγω σύγκρουσης συμφερόντων. Ο Morrissey απέρριψε αμέσως το κατηγορητήριο εναντίον του Μπάλντουιν, αλλά  το αναβίωσε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους από το μεγάλο ένορκο. Και οι δύο κινήσεις προήλθαν από περαιτέρω εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων, είπε.

Η δίκη θα μπορούσε να φέρει μια σύγκρουση μεταξύ της ομάδας των δικηγόρων, όπως έχουν ήδη δείξει οι ακροάσεις και καταθέσεις οι οποίες ήταν γεμάτες ένταση. Ιδιαίτερα η μόρισεϊ και ο Σπίρο έχουν συχνά διενέξεις - «Δεν θα κάτσω εδώ να με λένε ψεύτη!» - είπε κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας στιγμής σε μια ακρόαση τον Μάιο - και πιθανότατα θα κάνει το ίδιο και θα προσφέρει κάποιο θέαμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Οι εισαγγελείς θα προσπαθήσουν να πείσουν τους ενόρκους ότι ως παραγωγός και το πιο σημαντικό πρόσωπο στο σετ, ο Μπάλντουιν έφερε μια απερισκεψία στην παραγωγή και ότι ως ηθοποιός ήταν αμελής στο χειρισμό του όπλου του.

Με πληροφορίες από CBS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM