Ο Στίβεν Κινγκ ζητά από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα

Ο Στίβεν Κινγκ ζητάει από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα Facebook Twitter
Στίβεν Κίνγκ/Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Στίβεν Κίνγκ ζητάει από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο ξεκάθαρα αγαπά, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή» έγραψε ο Στίβεν Κινγκ στο X το πρωί της Δευτέρας. 

Την Κυριακή, ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα. Μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές από τη βιομηχανία του θεάματος, ο σεναριογράφος και παραγωγός, Ντέιμον Λίντελοφ και ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς θέλουν επίσης ο πρόεδρος να παραιτηθεί. 

Ο Αμερικανός συγγραφέας έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του στον Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας την Κυριακή ότι «η γαλλική δεξιά οδεύει στην ήττα παρά τις δημοσκοπήσεις». «Μακάρι να συμβεί αυτό στον Τραμπ και στους κολλητούς του» συμπλήρωσε. 

Οι ανησυχίες του για τον Μπάιντεν, μετά τη θλιβερή επίδοσή του στο ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου, αντικατοπτρίζουν την ανησυχία του Δημοκρατικού Κόμματος και των μακροχρόνιων χορηγών και υποστηρικτών του για το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορέσει να νικήσει τον προκάτοχό του τον Νοέμβριο. 

«Δεν πηγαίνω πουθενά», λέει ο Τζο Μπάιντεν

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στην εκπομπή «Morning Joe» του MSNBC, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής να κάνει περισσότερες «απρογραμμάτιστες» εμφανίσεις. «Δεν πάω πουθενά» είπε στην παρέμβασή του στο MSNBC, ενώ προέτρεψε οποιονδήποτε θέλει την παραίτησή του από την προεδρική κουρσα να τον «προκαλέσει» στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη δυσφορία του για αυτό που αποκάλεσε μια προσπάθεια της «ελίτ» να τον αναγκάσει να αποχωρήσει από τον προεκλογικό αγώνα εναντίον του Τραμπ, τον οποίο νίκησε το 2020. Όταν η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής Morning Joe, Μίκα Μπρζεζίνσκι, παρουσίασε έναν κατάλογο μεγάλων οργανισμών ΜΜΕ και αναλυτών, που τον κάλεσαν να αποχωρήσει από την κούρσα, ο Μπάιντεν απέφυγε το ερώτημα. «Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύουν αυτά τα γνωστά ονόματα», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το σημαντικό εδώ είναι ότι δεν πηγαίνω πουθενά. Δεν πάω πουθενά. Δεν θα ήμουν υποψήφιος εάν δεν πίστευα απολύτως ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος για να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2024», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Reuters, AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ο Σαράα ανακοίνωσε το «τέλος» του πογκρόμ κατά πιστών στον Άσαντ - Πάνω από 1.000 νεκροί

Διεθνή / Συρία: Ο Σαράα ανακοίνωσε το «τέλος» του πογκρόμ κατά πιστών στον Άσαντ - Πάνω από 1.000 νεκροί

Σύμφωνα με τον ελληνορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι', στόχος έγιναν συνοικίες «των αλαουιτών και των χριστιανών» και «πολλοί αθώοι χριστιανοί δολοφονήθηκαν»
LIFO NEWSROOM
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM