Ο Στίβεν Κινγκ ζητά από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα

Ο Στίβεν Κινγκ ζητάει από τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα Facebook Twitter
Στίβεν Κίνγκ/Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Στίβεν Κίνγκ ζητάει από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο ξεκάθαρα αγαπά, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή» έγραψε ο Στίβεν Κινγκ στο X το πρωί της Δευτέρας. 

Την Κυριακή, ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα. Μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές από τη βιομηχανία του θεάματος, ο σεναριογράφος και παραγωγός, Ντέιμον Λίντελοφ και ο συνιδρυτής του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς θέλουν επίσης ο πρόεδρος να παραιτηθεί. 

Ο Αμερικανός συγγραφέας έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του στον Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας την Κυριακή ότι «η γαλλική δεξιά οδεύει στην ήττα παρά τις δημοσκοπήσεις». «Μακάρι να συμβεί αυτό στον Τραμπ και στους κολλητούς του» συμπλήρωσε. 

Οι ανησυχίες του για τον Μπάιντεν, μετά τη θλιβερή επίδοσή του στο ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου, αντικατοπτρίζουν την ανησυχία του Δημοκρατικού Κόμματος και των μακροχρόνιων χορηγών και υποστηρικτών του για το αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορέσει να νικήσει τον προκάτοχό του τον Νοέμβριο. 

«Δεν πηγαίνω πουθενά», λέει ο Τζο Μπάιντεν

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στην εκπομπή «Morning Joe» του MSNBC, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής να κάνει περισσότερες «απρογραμμάτιστες» εμφανίσεις. «Δεν πάω πουθενά» είπε στην παρέμβασή του στο MSNBC, ενώ προέτρεψε οποιονδήποτε θέλει την παραίτησή του από την προεδρική κουρσα να τον «προκαλέσει» στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη δυσφορία του για αυτό που αποκάλεσε μια προσπάθεια της «ελίτ» να τον αναγκάσει να αποχωρήσει από τον προεκλογικό αγώνα εναντίον του Τραμπ, τον οποίο νίκησε το 2020. Όταν η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής Morning Joe, Μίκα Μπρζεζίνσκι, παρουσίασε έναν κατάλογο μεγάλων οργανισμών ΜΜΕ και αναλυτών, που τον κάλεσαν να αποχωρήσει από την κούρσα, ο Μπάιντεν απέφυγε το ερώτημα. «Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύουν αυτά τα γνωστά ονόματα», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Το σημαντικό εδώ είναι ότι δεν πηγαίνω πουθενά. Δεν πάω πουθενά. Δεν θα ήμουν υποψήφιος εάν δεν πίστευα απολύτως ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος για να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2024», τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN, Reuters, AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Διεθνή / Ο «μυστικός πόλεμος» της Μοσάντ κατά της Χεζμπολάχ: Οι βομβητές και η εξόντωση Νασράλα

Το 2015 ξεκίνησε να εφαρμόζεται το σχέδιο - Πώς εξελίχθηκε η απολύτως μυστική επιχείρηση - Ο ρόλος άγνωστης γυναίκας στην πώληση των συσκευών στη Χεζμπολάχ - Οι κίνδυνοι και τα ρίσκα των Ισραηλινών
LIFO NEWSROOM
Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM