Κύκλωμα εκβιαστών: Η αρχηγός «Νάνσυ» είχε συνεργούς τον αδελφό και τη μητέρα τους

Η «Νάνσυ» με τον αδελφό και τη μητέρα τους στο κύκλωμα εκβιαστών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Η επικεφαλής της οργάνωσης, ο αδελφός της αλλά και η ηλικιωμένη μητέρα τους συμμετείχαν στο κύκλωμα εκβιαστών στην Αθήνα.

Πρόκειται για την 43χρονη «Νάνσυ» που θεωρείται πως ήταν μία από τους δύο επικεφαλής της οργάνωσης, καθώς η ίδια προσέγγιζε επιχειρηματίες που διατηρούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προσφέροντάς τους τη «βοήθειά» της ώστε να αποφύγουν τη βεβαίωση προστίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δημοσίου. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Νάνσυ αξιοποιούσε για τη δράση της έναν ευρύ κύκλο γνωριμιών σε δημόσιες υπηρεσίες, στρατολογώντας υπαλλήλους από τον δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια που την εφοδίαζαν με τις απαραίτητες πληροφορίες για να προχωρά κατόπιν στους εκβιασμούς.

Στο ίδιο κύκλωμα, δρούσε και ο αδελφός της αλλά και η μητέρα τους, καθώς όπως φαίνεται, είχαν «οικογενειακό» ενδιαφέρον για τους εκβιασμούς: Ο αδελφός είχε αναλάβει τον ρόλο του εισπράκτορα - ταμία της οργάνωσης, που εισέπραττε κατόπιν οδηγιών των επικεφαλής τα χρήματα από τους εκβιαζόμενους επιχειρηματίες, ενώ κατόπιν «μοίραζε» στα μέλη της οργάνωσης τα ποσά που τους αναλογούσαν κάθε φορά. Επιπλέον, στην αρμοδιότητά του, ήταν να διατηρεί ένα «ταμείο» - χρήματα που αποθήκευαν στο σπίτι της μητέρας τους - από το οποίο χρησιμοποιούσαν ποσά για να δωροδοκούν, όποτε χρειαζόταν, δημοσίους υπαλλήλους. Στις παραδόσεις αυτές, μάλιστα, επιδείκνυε μεγάλη προσοχή ώστε να μην γίνει αντιληπτή η δράση του από τρίτους και από τις διωκτικές αρχές.

Η συμβουλή της μητέρας της Νάνσυς στον γιο της

Η μητέρα των δύο αδελφών γνώριζε επακριβώς τη δράση τους αλλά και τα χρηματικά ποσά που φρόντιζε να κρατά επιμελώς κρυμμένα στο σπίτι της. Σε πολλές περιπτώσεις, εκείνη ήταν που έπαιρνε χρήματα από το «ταμείο» ώστε να προχωρήσουν οι δωροδοκίες του κυκλώματος. Συμβούλευε μάλιστα τον γιο της να είναι προσεχτικός και να μην αναφέρεται στα χρηματικά ποσά που μεταφέρει στην οικία της, όταν μιλούσε στο τηλέφωνο. Ως γυναίκα μεγάλης ηλικίας, ήταν υπεράνω υποψίας και για τον λόγο αυτό είχε αναλάβει τη φύλαξη των χρημάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, το συγκεκριμένο κύκλωμα είχε εκβιάσει τους ιδιοκτήτες τουλάχιστον 45 καταστημάτων ενώ εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος της οργάνωσης ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 700.000 ευρώ, ανά έτος.

Τα ποσά που έπαιρναν από τους επιχειρηματίες, στη συνέχεια μοιράζονταν στα μέλη του κυκλώματος ως εξής: 

  • Υπάλληλοι Δημοτικής Αστυνομίας: 3.000 έως 6.000 ευρώ ανά κατάστημα, ανά έτος.
  • Υπάλληλοι Υπηρεσιών Δόμησης: 500 έως 2.500 ευρώ ανά περίπτωση.
  • Υπάλληλοι Διευθύνσεων Υγειονομικού Ελέγχου: 150 έως 2.000 ευρώ ανά περίπτωση.
  • Υπάλληλοι Υπουργείου Πολιτισμού: 4.000 έως 25.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Υπήρξαν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η «Νάνσυ» είχε ζητήσει και είχε λάβει τελικά από «πελάτες» της, χρηματικά ποσά από 80.000 έως 120.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 40.000 έως 80.000 ευρώ προοριζόταν για την δωροδοκία υπαλλήλων, ώστε να εγκριθούν αιτήματα τους από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. 


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Ελλάδα / Τύρναβος: Άνδρας χτύπησε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να την πατήσει με ΙΧ

Η γυναίκα εξήγησε στους γείτονες, που βγήκαν έντρομοι να βοηθήσουν ακούγοντας τις φωνές της γυναίκας και του παιδιού, ότι ο σύζυγός της την κυνηγούσε, την χτυπούσε, και προσπάθησε να την πατήσει με το αυτοκίνητό του
LIFO NEWSROOM
Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Ελλάδα / Οι λιμενεργάτες του Πειραιά εμπόδισαν πλοίο να φορτώσει κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Το πλοίο που θα έμπαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να φορτώσει το κοντέϊνερ, έχει ως προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα - Το φορτίο του κοντέϊνερ έφτασε στην Ελλάδα από τη Β. Μακεδονία
LIFO NEWSROOM
Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM
Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της θεοκρατίας

Ελλάδα / Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της ισλαμικής δημοκρατίας

Η Βάσω Παπανδρέου έχει μείνει στην ιστορία των γυναικών του Ιράν ως η πρώτη επίσημη επισκέπτης που «παραβίασε» το αυστηρό πρωτόκολλο του θεοκρατικού καθεστώτος
LIFO NEWSROOM