Παραιτήθηκε από την εθνική Αγγλίας ο Σάουθγκεϊτ

Παραιτήθηκε από την εθνική Αγγλίας ο Σάουθγκεϊτ Facebook Twitter
Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον τελικό του Euro 2024/ Φωτ.: EPA
0

Ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, υπέβαλε την παραίτησή του μετά από δεύτερη συνεχόμενη ήττα σε τελικό Euro. 

Τα «Λιοντάρια» έχασαν 2-1 από την Ισπανία στο Βερολίνο την Κυριακή, ενώ πριν από τρία χρόνια είχαν ηττηθεί στα πέναλτι από την Ιταλία στο Γουέμπλεϊ. 

Ο 53χρονος προπονητής ηγήθηκε της χώρας του σε 102 αγώνες σε οκτώ χρόνια υπηρεσίας.

«Ως υπερήφανος Άγγλος, ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να αγωνίζομαι για την Αγγλία και να είμαι προπονητής της Αγγλίας,» είπε ο Σάουθγκεϊτ.

«Σήμαινε τα πάντα για μένα, και έδωσα τα πάντα. Αλλά είναι καιρός για αλλαγή και για ένα νέο κεφάλαιο» συμπλήρωσε. 

Ο Σάουθγκεϊτ είναι ο μοναδικός προπονητής, εκτός από τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, Σερ Άλφ Ράμσεϊ, που οδήγησε την ανδρική ομάδα της Αγγλίας σε τελικό μεγάλου τουρνουά.

Προπόνησε την Αγγλία σε τέσσερα μεγάλα τουρνουά, φτάνοντας επίσης στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και στους προημιτελικούς το 2022.

Η πίεση πάνω του αυξήθηκε αυτό το καλοκαίρι, με πολλούς οπαδούς να πιστεύουν ότι δεν εκμεταλλεύεται αρκετά μια ταλαντούχα ομάδα επιθετικών παικτών. Μερικοί υποστηρικτές του πέταξαν πλαστικά ποτήρια μετά την ισοπαλία 0-0 με τη Σλοβενία, που εξασφάλισε τη θέση της Αγγλίας στη φάση των νοκ άουτ. Ωστόσο, τους κέρδισε πολλούς από αυτούς πίσω με την πορεία της ομάδας στον τελικό.

«Η ομάδα που πήραμε στη Γερμανία είναι γεμάτη με συναρπαστικά νεαρά ταλέντα και μπορούν να κερδίσουν το τρόπαιο που όλοι ονειρευόμαστε,» πρόσθεσε ο Σάουθγκεϊτ. «Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο, και η υποστήριξή τους σήμαινε τα πάντα για μένα. Είμαι οπαδός της Αγγλίας και πάντα θα είμαι.

«Ανυπομονώ να παρακολουθώ και να γιορτάζω καθώς οι παίκτες συνεχίζουν να δημιουργούν περισσότερες ξεχωριστές αναμνήσεις και να συνδέονται και να εμπνέουν το έθνος όπως ξέρουμε ότι μπορούν. «Ευχαριστώ, Αγγλία - για όλα».

Ο Σάουθγκεϊτ, ο οποίος αντικατέστησε τον Σαμ Άλαρνταϊς μετά τη σύντομη θητεία του το 2016, κέρδισε 61 από τα 102 παιχνίδια που ήταν υπεύθυνος για την Αγγλία, φέρνοντας 24 ισοπαλίες και χάνοντας 17.

Ο πρώην αμυντικός, ο οποίος είχε 57 συμμετοχές με την Αγγλία μεταξύ 1995 και 2004, είναι μέρος της εθνικής ομάδας από το 2013, αφού είχε διατελέσει προπονητής της ομάδας κάτω των 21 για τρία χρόνια πριν αναλάβει την ανδρική ομάδα.

Η μόνη εμπειρία του στην προπονητική σε σύλλογο ήταν μια θητεία στη Μίντλεσμπρο από το 2006 έως το 2009.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Αθλητισμός / Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Παρά τις επανειλημμένες κυρώσεις από τη FIFA και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού, το σύνθημα παραμένει ζωντανό τόσο στους αγώνες των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη αποσύρθηκε και άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Παρίσι η Λουάνα Αλόνσο είχε απασχολήσει καθώς της είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης» συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM