ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.7.2024 | 17:45

Έλλειψη ειλικρίνειας

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι δεν λένε αλήθεια σχετικά με το τι θέλουν πραγματικά. Αυτό είναι πολύ εκνευριστικό. Δεν με νοιάζουν οι εξαιρέσεις, με νοιάζει ο κανόνας. Και ο κανόνας δυστυχώς είναι αυτός που λέω. Όλοι λένε ότι αναζητούν τους ευγενικούς ανθρώπους, αυτούς που εκτιμούν όσα τους δίνει ο άλλος, που ξέρουν να εκφράζονται και με λόγια και με πράξεις με ωραίο τρόπο. Γιατί δεν υπάρχει ειλικρίνεια; Να πουν ότι θέλουν τους ανθρώπους με άσχημη -αν όχι ολοκληρωτικά-τουλάχιστον αγενή συμπεριφορά ή αδιάφορη. Ότι όποιος δίνει και αγαπά είναι ακατανόητος γι' αυτό τον κόσμο. Μου αρέσουν πολύ οι ειλικρινείς άνθρωποι. Αυτοί που λένε ότι δεν τους αρέσει η καλοσύνη και το ενδιαφέρον, ότι τους πέφτουν βαριά τέτοια πράγματα ή τους ξενερώνουν. Όχι αυτοί που λένε ''αχ να έβρισκα έναν καλό άνθρωπο στη ζωή μου είτε για φίλο είτε οτιδήποτε'' ή ''αχ να βρισκόταν κάποιος να με βγάλει από τις κακές παρέες'' αλλά κατά βάθος αυτό θέλουν, τις κακές παρέες. Κι όχι δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω ποιές είναι οι κακές παρέες, ο κάθε άνθρωπος σίγουρα έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του για το τι σημαίνει κακό ή αλητεία κι αυτό το διαπίστωσα πρόσφατα για εκατομμυριοστή φορά. Αλλά γιατί δεν υπάρχει ειλικρίνεια; Να μην πουλάνε φούμαρα ότι ψάχνουν κάτι καλό, ιδιαίτερο και ξεχωριστό ενώ γουστάρουν το κακότροπο χυμαδιό και δεν έχουν και όρεξη να το βγάλουν από τη ζωή τους. Επίσης σέβομαι κι εκτιμώ τους ανθρώπους που λένε ότι κάνουν πράγματα μόνο για τα λεφτά. Που δεν το παίζουν υπεράνω ενώ βλέπεις ότι κάνουν πράγματα μόνο για τα λεφτά. Αλλά η ειλικρίνεια αγνοείται στις περισσότερες ανθρώπινες συμπεριφορές. Και όχι δεν είναι οι λάθος άνθρωποι που γνωρίζω, οι περισσότεροι έτσι είναι. Άλλα λένε ότι ψάχνουν από τους άλλους κι άλλα είναι αυτά που επιθυμούν πραγματικά.
4
 
 
 
 
σχόλια

Ίσως να είσαι ο ίδιος που έκανες προηγούμενη ανάρτηση περί της κοπέλας που άλλα σου είπε και σου έδειξε,και τελικά έκανε στροφή 180°.Άν κάνω λάθος συμπάθα με.
Εδώ νομίζω πως τσουβαλιάζεις.Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δέν επιθυμεί να εμπλακεί σε οποιαδήποτε είδους σχέση με σκοπό να ταλαιπωρηθεί.Αυτό ισχύει μόνο για τους μαζοχιστές και για τα άτομα που έχουν υποστεί χειρισμό σε τέτοιο βαθμό,ώστε να μήν μπορούν να ξεκολλήσουν από τον κακοποιητή τους.Θα σου πρότεινα να μήν κάνεις γενικεύσεις παρασυρόμενος από το προσωπικό σου παράπονο.
Θα σου πρότεινα επίσης,άν μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι ένα δροσερό κοκτειλάκι και να το απολαύσεις ή να το πιείς σε ένα κοντινό μαγαζί και να δείς και κόσμο και να ξεχαστείς ή ακόμα καλύτερα άν έχεις τη δυνατότητα να πάς για μπάνιο στη θάλασσα.Δέ λέει να κάθεσαι να βασανίζεσαι με σκέψεις με τέτοια ζέστη... Ό,τι είναι να γίνει,θα γίνει! 🍸 🌊

Το ότι πολλοί δεν ξέρουν τί ακριβώς θέλουν από τη ζωή τους και ότι τα έχουν συγκεχυμένα στο μυαλό τους κακώς τα ταυτίζεις με υποκρισία και ότι ψεύδονται σκόπιμα.
Αυτούς που λένε θέλουν και με αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν έχουν όμως μάθει να τους αναγνωρίζουν όταν τους συναντήσουν.
Αντίθετα, όσοι λένε ότι "δεν τους αρέσει η καλοσύνη και το ενδιαφέρον" ή ότι "ξενερώνουν και τους πέφτουν βαριά αυτά" λένε όχι μόνο ψέματα στους εαυτούς τους, αλλά προσπαθούν να δικαιολογήσουν με αυτόν τον τρόπο τη μελλοντική τους σκατοψυχία απέναντι στους άλλους.
Για να μπορούν μετά να σου πουν " Είδες ; Εγώ από την αρχή σε είχα προειδοποιήσει, αλλά εσύ, με ατομική δική σου ευθύνη έμπλεξες" !
Αφού όμως όπως γράφεις, σου αρέσουν πολύ αυτοί οι "ειλικρινείς" ή αυτοί που "κάνουν πράγματα μόνο για τα λεφτά", στο χέρι σου είναι να ψάξεις να τους συναναστραφείς ή να τους πληρώνεις, επειδή φαίνονται με το πρώτο. Εξάλλου, και αυτοί για κάποιον σαν εσένα ψάχνουν.
Και αδιαφόρησε για την πλειοψηφία των υπόλοιπων.
Φυσικά, για να μπορέσεις να τα κάνεις αυτά, θα πρέπει πρώτα να έχεις κατασταλάξει σε ποια μεριά του φράχτη ανήκεις εσύ ο ίδιος.
Στους "υποκριτές πολλούς", οπότε (σύμφωνα με όσα γράφεις στην αρχή) μισείς τον εαυτό σου.
Ή στους "ειλικρινείς λίγους", οπότε (σύμφωνα με όσα γράφεις στη συνέχεια) μισείς όλους τους υπόλοιπους.

Πιστεύω πως οι άνθρωποι φοβούνται πολύ την παρεξήγηση και την επικριτικότητα και εκεί οφείλεται (εν μέρει) η έλλειψη ειλικρίνειας. Αν πουν κάτι που ο άλλος θα το πάρει στραβά το ξανασκέφτονται και το ωραιοποιούν..

Scroll to top icon