Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Παρίσι φοβάται για νέες επιθέσεις μετά το σαμποτάζ στα τρένα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το Παρίσι φοβάται για νέες επιθέσεις μετά το σαμποτάζ στα τρένα Facebook Twitter
0

Η Γαλλία βρίσκεται σε «επιφυλακή» για περαιτέρω επιθέσεις σαμποτάζ μετά τις συντονισμένες εμπρηστικές επιθέσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο την Παρασκευή που προκάλεσαν χάος λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο SNCF έχει προειδοποιήσει για καθυστερήσεις όλο το Σαββατοκύριακο μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής. Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε κανονικά στον ποταμό Σηκουάνα και οι διοργανωτές δεν αποκλείουν περαιτέρω απόπειρες επιθέσεων κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαπενθημέρου.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε κατάσταση συναγερμού, οπότε προφανώς έχουμε κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς και drones, οπότε σήμερα έχουμε αυξήσει σημαντικά την επαγρύπνησή μας» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών, Πατρίς Βεργκριέτ. 

Ο Ζεράλ Νταρμανέν, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε ότι υπήρξαν έως και τέσσερις επιπλέον επιθέσεις που αποτράπηκαν από την ασφάλεια του Παρισιού και ότι το επίπεδο απειλής παραμένει "υψηλό". Τα τρένα εκτελούν τώρα δρομολόγια, αλλά πολλά από αυτά έχουν υποστεί αλλαγές ή ακυρώσεις, ενώ ορισμένες από τις γραμμές υψηλής ταχύτητας επηρεάστηκαν από την αναστάτωση της Παρασκευής.

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στα τρένα υψηλής ταχύτητας

Κατά μέσον όρο 7 στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα κινούνται στη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη Γαλλία στον βόρειο, τον δυτικό και τον νοτιοδυτικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF σήμερα, μία ημέρα μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV) πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων προέβλεψε επίσης μέσες καθυστερήσεις μίας ως δύο ωρών στους τρεις αυτούς σιδηροδρομικούς άξονες, σημειώνοντας επίσης ότι «η κυκλοφορία στον βόρειο άξονα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα».

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM