ΥΠΕΞ για φονική επίθεση στα Υψίπεδα Γκολάν: «Πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση»

ΥΠΕΞ για φονική επίθεση στα Υψίπεδα Γκολάν: «Πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Συγκλονισμένη είναι η διεθνής κοινότητα από τη φονική επίθεση στα Υψίπεδα Γκολάν, με το υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάζει την ενέργεια.

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στην πλατφόρμα Χ, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «καταδικάζουμε την επίθεση με ρουκέτες στο Μαζντάλ Σαμς», στα Υψίπεδα Γκολάν. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», συνεχίζει.

«Οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Όλα τα μέρη θα πρέπει να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που θα κλιμακώσουν περαιτέρω την κρίση», καταλήγει. Η επίθεση με ρουκέτα στοίχησε τη ζωή σε 12 παιδιά και εφήβους ηλικίας 10 έως 20 ετών, τραυμάτισε άλλους περίπου 30, ενώ μετά το φονικό χτύπημα, ένας 13χρονος αγνοείται ακόμη.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι τεταμένη, καθώς το Ισραήλ κατηγορεί ανοιχτά τη Χεζμπολάχ, παρότι από την πλευρά της αρνείται κάθε εμπλοκή σε αυτή, και απειλεί με αντίποινα. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Πολιτική / Έρευνα της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων για μηνύματα και emails από τον Χάρη Δούκα

Ο δήμαρχος Αθηναίων καταγγέλλεται πως έχει στείλει μηνύματα και emails σε πολίτες για να επικοινωνήσει την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ - «Πορτοσάλτε, Γεωργιάδης εισακούστηκαν», απαντά ο ίδιος
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Διεθνή / Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απειλεί να απολύσει ξανά τον υπουργό Άμυνας Γκάλαντ λόγω Λιβάνου

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης Ούρι Γκόρντιν πιέζει να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στον Λίβανο, ενώ ο υπουργός Άμυνας του Νετανιάχου, Γιόαβ Γκάλαντ εμφανίζεται επιφυλακτικός
LIFO NEWSROOM
Κατρίνης: Όχι σε επιλογές «παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»

Πολιτική / Κατρίνης: Όχι σε επιλογές «παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος»
LIFO NEWSROOM
Π. Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

Πολιτική / Π. Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του ΠΑΣΟΚ γιατί έχω την εμπειρία να το κάνω

«Δεν διανοούμαστε να χάσουμε την ευκαιρία για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χρειάζονται τρία πράγματα: Σχέδιο, διάθεση σύνθεσης δυνάμεων, ενότητα δηλαδή, και εμπειρία διακυβέρνησης»
LIFO NEWSROOM