Οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω από τη διαρκή ανάπτυξη της Dialectica
Από αριστερά προς τα δεξιά τα στελέχη της Dialectica: Στεφανία Διαμαντάρα, Αρχοντία Τσιαμπαλή, Ελένη Χατζηγιαννάκου, Sanja Ilic, Κατερίνα Καράγιωργα

Οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω από τη διαρκή ανάπτυξη της Dialectica

Επτά γυναίκες σε ηγετικές θέσεις της εταιρείας αποδεικνύουν ότι οι ίσες ευκαιρίες ανέλιξης είναι για εκείνες καθημερινή πραγματικότητα.

ADVERTORIAL

Όταν μια εταιρεία βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη λίστα των Financial Times με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης, σημαίνει ότι το μέλλον των εργαζομένων της είναι γεμάτο προοπτικές. Αυτή είναι η περίπτωση της Dialectica, της εταιρείας που γνωρίζει διεθνή επιτυχία στον χώρο των information services με γραφεία σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία και ευρύ πελατολόγιο που διαρκώς μεγαλώνει. 

 

Η Dialectica μέσα σε 9 χρόνια εξελίχθηκε ταχύτατα σε leader του insights market, παρέχοντας  υπηρεσίες πληροφοριών στις κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες και στα μεγαλύτερα private equity funds και hedge funds, παγκοσμίως και βοηθώντας κορυφαίες επιχειρήσεις να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την πρόοδο και την ανάπτυξη τους. 

 

Ταυτόχρονα, η Dialectica, που σημειώνει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 40%, έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο, συμπεριληπτικό και ασφαλές περιβάλλον εργασίας που συγκεντρώνει περισσότερους από 1.100 εργαζόμενους και πάνω από 50 εθνικότητες. Με τα νέα, εξαώροφα γραφεία της στον Πύργο Πειραιά αλλά και στη Θεσσαλονίκη και δίνοντας προτεραιότητα σε 4 βασικές αξίες – growth mindset, ownership, teamwork, respect -για το ανθρώπινο δυναμικό της, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα hub επαγγελματικής εξέλιξης που δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες και την ευημερία των εργαζομένων της.

 

Οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω από τη διαρκή ανάπτυξη της Dialectica

 

Αν και η ανισότητα, οι διακρίσεις και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες στον επαγγελματικό στίβο, λειτουργούν αποθαρρυντικά από τη διεκδίκηση ηγετικών θέσεων, η Dialectica αποδεικνύει πως τα στερεότυπα είναι για να καταρρίπτονται. Με το 43% των People Managers της να είναι γυναίκες, αποδεικνύει έμπρακτα πως οι γυναίκες εδώ δεν ακολουθούν απλώς την πορεία της καριέρας τους, αντιθέτως έχουν βρει ένα μέρος όπου τα ταλέντα τους εκτιμώνται και εξελίσσονται. 

 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που επτά γυναίκες που κατέχουν πολλές από τις ηγετικές θέσεις της εταιρείας, με τίτλους όπως αυτοί των Global Directors και των Vice Presidents, μοιράζονται μια κοινή εμπειρία: η επιδίωξη της αναγνώρισης και της επαγγελματικής ανέλιξης, μετατρέπεται από φιλοδοξία σε καθημερινή πραγματικότητα. 

 

Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα επτά γυναίκες που κατέχουν ηγετικές θέσεις στην Dialectica.

 

SANJIA ILIC
Sanja Ilic, Chief Operating Officer της Dialectica

«Ως διευθυντικό στέλεχος στη Dialectica, το όραμά μου είναι να προωθήσω ένα περιβάλλον όπου κάθε γυναίκα θα αισθάνεται ότι έχει τη δυνατότητα να ηγηθεί και να καινοτομήσει. Δεσμευόμαστε να καλλιεργούμε μια κουλτούρα που όχι μόνο εκτιμά τη διαφορετικότητα, αλλά και την προωθεί ενεργά, εξασφαλίζοντας ότι οι γυναίκες που εργάζονται στην Dialectica είναι εφοδιασμένες με τα εργαλεία, την υποστήριξη και τις ευκαιρίες που χρειάζονται για να διαπρέψουν. Έτσι, διαμορφώνουμε ένα μέλλον όπου η ισότητα των φύλων δεν είναι απλώς μια φιλοδοξία, αλλά πραγματικότητα, οδηγώντας τη Dialectica στην κορυφή», αναφέρει η Sanja Ilic, Chief Operating Officer της Dialectica. H Sanja έχει εκτενή εμπειρία στη διοίκηση και στρατηγική ανάπτυξη επιχειρήσεων. Η εμπειρία αυτή, σε συνδυασμό με τις ηγετικές ικανότητες οδηγούν την Dialectica σε νέες επιτυχίες.

 

Αν και η ανισότητα, οι διακρίσεις και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες στον επαγγελματικό στίβο, λειτουργούν αποθαρρυντικά από τη διεκδίκηση ηγετικών θέσεων, η Dialectica αποδεικνύει πως τα στερεότυπα είναι για να καταρρίπτονται.

 

Η Κατερίνα Καράγιωργα, είναι Global Director των Consulting Strategic Accounts & Commercial Operations Surveys από τον Ιανουάριο του 2024. Έχοντας σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ και με μεταπτυχιακό στο Management Science & Engineering από το Πανεπιστήμιο του Stanford, και μετρώντας πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας σε ρόλους επιχειρηματικής στρατηγικής, ηγείται έκτοτε της στρατηγικής ανάπτυξης και των εμπορικών δραστηριοτήτων στην Dialectica. 

 

KATERINA KARAGIORGA
Κατερίνα Καράγιωργα, Global Director των Consulting Strategic Accounts & Commercial Operations Surveys

«Θα ήθελα να πω σε όλους που ξεκινάνε το επαγγελματικό τους ταξίδι, ασχέτως φύλου, κάποιες φορές νιώθουμε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση κι άλλες φορές νιώθουμε χαμένοι και φοβόμαστε πως δε θα τα καταφέρουμε. Τα συναισθήματα αυτά όμως είναι που κάνουν το ταξίδι πραγματικά συναρπαστικό. Στη Dialectica, αυτό το ταξίδι βιώνεται σε ένα περιβάλλον συνεχούς ανάπτυξης, ομαδικότητας και σεβασμού για όλους. Εδώ δοκιμάζουμε νέες ιδέες, κάνουμε κάθε φορά καινούργια λάθη, τα αναγνωρίζουμε και να συνεχίζουμε μαθαίνοντας από αυτά. Στη Dialectica γνωρίζουμε ότι ο καθένας μας είναι ένα έργο σε διαδικασία δημιουργίας, κανένας έτοιμος και κανένας τέλειος. Εξελισσόμαστε με δημιουργικότητα, αγάπη και περιέργεια για όσα ανακαλύπτουμε. Και δεν ξεχνάμε να γελάμε στη διαδρομή!», δηλώνει.

 

STEFANIA DIAMANTARA
Στεφανία Διαμαντάρα,
Global Director 
of Legal & 
Compliance

«Σε μία εταιρεία με ταχύτατη ανάπτυξη και παγκόσμια παρουσία, όπως είναι η Dialectica, το νομικό και κανονιστικό τμήμα διαδραματίζει έναν στρατηγικό ρόλο στην εδραίωση της θέσης της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά. Ως επικεφαλής του τμήματος, στόχος μου ήταν να δημιουργήσω μία παγκόσμια ομάδα υψηλής απόδοσης που θα υποστηρίζει τις φιλόδοξες επεκτάσεις της εταιρείας μας. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες mobility που προσφέρει η εταιρεία, καταφέραμε να συγκροτήσουμε μια ομάδα που λειτουργεί 24/7 με παρουσία σε όλα τα γραφεία μας ανά τον κόσμο, λειτουργώντας ως στρατηγικός συνεργάτης στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων της εταιρείας», σημειώνει η Στεφανία Διαμαντάρα,Global Director of Legal & Compliance από τον Σεπτέμβριο του 2021, με ευθύνη την επίβλεψη των νομικών θεμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Η Στεφανία είναι καταξιωμένη Δικηγόρος Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Δίκαιο και την Οικονομία από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και πτυχίο Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

 

Με το 43% των People Managers της να είναι γυναίκες, αποδεικνύει έμπρακτα πως οι γυναίκες εδώ δεν ακολουθούν απλώς την πορεία της καριέρας τους, αντιθέτως έχουν βρει ένα μέρος όπου τα ταλέντα τους εκτιμώνται και εξελίσσονται.

 

ELENI CHATZIGIANNAKOU
Ελένη Χατζηγιαννάκου, Global Head of HR στη Dialectica

Η Ελένη Χατζηγιαννάκου, απόφοιτος Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και κάτοχος μεταπτυχιακού από το ALBA Graduate Business School στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο Global Head of HR στη Dialectica αλλά και μέντορας στην πρωτοβουλία Women on Top. Η Ελένη επιβεβαιώνει την δέσμευση της εταιρείας για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συμμετοχικότητας, δηλώνοντας: «Η στρατηγική μας για την καλλιέργεια μιας συμμετοχικής κουλτούρας στη Dialectica ξεκινά με τη δέσμευση να δημιουργήσουμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον όπου κάθε εργαζόμενος, ανεξάρτητα από το φύλο, το υπόβαθρο ή την ταυτότητα, μπορεί να εξελιχθεί! Επενδύουμε σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκαταλήψεις, διασφαλίζοντας ότι τα διευθυντικά στελέχοι και οι ομάδες μας είναι εξοπλισμένοι για να υπερασπιστούν τη διαφορετικότητα».

 

Παράλληλα, η Ελένη υπογραμμίζει την σημασία της ισότιμης πρόσβασης σε ευκαιρίες: «Δίνουμε προτεραιότητα στην ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες μέσω σαφών διαδρομών εξέλιξης της σταδιοδρομίας, πρακτικών πρόσληψης χωρίς αποκλεισμούς και πρωτοβουλιών καθοδήγησης που προσαρμόζονται στις ατομικές ανάγκες ανάπτυξης. Διατηρώντας ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, τακτική ανατροφοδότηση και ενθαρρύνοντας τις διαφορετικές προοπτικές, δημιουργούμε μια κουλτούρα όπου όλοι αισθάνονται ότι τους βλέπουν, τους ακούνε και τους ενδυναμώνουν». 

 

ARCHONTIA TSIAMPALI
Αρχοντία Τσιαμπαλή, Vice President - Americas στη Dialectica

Η Αρχοντία Τσιαμπαλή, Vice President - Americas στη Dialectica, είναι μια δυναμική και καταξιωμένη επαγγελματίας, παράδειγμα ταχείας επαγγελματικής ανέλιξης, ηγετικής ικανότητας και αφοσίωσης στην επιτυχία. Με πτυχίο Ηλεκτρολόγου από το ΕΜΠ και μεταπτυχιακό στο Biomedical Engineering από το Imperial College London, ξεκίνησε ως Associate το 2017 και ανέλαβε διαδοχικά ανώτερους ρόλους, φτάνοντας τελικά στη θέση της Vice President το 2021. Το ταξίδι της αποτελεί έμπνευση για πολλούς νέους επαγγελματίες στον κλάδο, αφού η ηγεσία της υπήρξε μεταξύ άλλων καθοριστική για την επιτυχία και την επέκταση της εταιρείας στην Αμερική.

 

«Η Dialectica προσφέρει ένα μοναδικό περιβάλλον όπου αναλαμβάνεις ευθύνες από την πρώτη στιγμή, ενώ η καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της εταιρείας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική μας ανάπτυξη. Είχα την τιμή να είμαι ιδρυτικό μέλος της ομάδας που δημιούργησε το πρώτο μας γραφείο στην Αμερική, κάτι που με έφερε σε επαφή με νέους συναδέλφους από όλο τον κόσμο, καθώς και με διαφορετικές αγορές και κουλτούρες. Αυτή η εμπειρία όχι μόνο με βοήθησε να αναπτύξω σημαντικές δεξιότητες, αλλά μου έδωσε και τη δυνατότητα να εξελίσσομαι συνεχώς. Η κουλτούρα της Dialectica χαρακτηρίζεται από ένα ισχυρό ομαδικό πνεύμα και δίνει ευκαιρίες για γρήγορη επαγγελματική ανέλιξη. Αυτό με εμπνέει να συνεχίζω την εκμάθηση και την προσωπική εξέλιξη, ώστε να μπορώ να στηρίζω την ανάπτυξη της ομάδας μου. Κάθε μέρα αποτελεί μια ευκαιρία για νέες προκλήσεις, και δεν υπάρχει χώρος για στασιμότητα – κάτι που κάνει αυτή την πορεία τόσο δυναμική και συναρπαστική», αναφέρει.

 

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΟΥΡΔΗ
Στέλλα Μπούρδη, Vice President - EMEA στη Dialectica

Η Στέλλα Μπούρδη, Vice President - EMEA στη Dialectica ξεκίνησε την καριέρα της ως Research Analyst το 2017, βέβαια η έρευνα δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τη Στέλλα. Με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη Θεωρητική και Μαθηματική Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου ολοκλήρωσε διατριβή για την Ακτινοβολία Hawking στις Μαύρες Τρύπες και με πτυχίο Φυσικής-Αστροφυσικής από το ΕΚΠΑ, συμβάλλει στη στρατηγική κατεύθυνση και ενίσχυση της παρουσίας της Dialectica στις EMEΑ.

 

«Η περιέργεια τροφοδοτεί κάθε μου επαγγελματικό βήμα - είτε πρόκειται για τις αρχές και τους νόμους του σύμπαντος, είτε για την αναζήτηση των κορυφαίων ειδικών σε μία επενδυτική άσκηση. Η Dialectica είναι ένα περιβάλλον που διαρκώς εξιτάρει την περιέργεια μου και παρά το γεγονός ότι το ακαδημαϊκό μου υπόβαθρο δεν ήταν συνδεδεμένο με τον κόσμο των επιχειρήσεων, μου επέτρεψε να αναπτυχθώ, να ηγηθώ ομάδων και να διαχειριστώ πελάτες με έσοδα πολλών εκατομμυρίων ετησίως. Είναι ένας χώρος που υποστηρίζει άτομα με ποικίλα ενδιαφέροντα και δεξιότητες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανθίσουν και να προσφέρουν», προσθέτει η Στέλλα.

 

ΕΛΕΑΝΝΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
Ελεάννα Σφύρα Ραγκούση, Vice President of Private Equity Americas στη Dialectica

Η Ελεάννα Σφύρα Ραγκούση είναι Vice President of Private Equity Americas στη Dialectica, με έδρα το Μόντρεαλ, Καναδά. Έχει αναλάβει αυτή τη θέση από τον Ιανουάριο του 2024, ενώ πριν από αυτό πέρασε από τις θέσεις Global Head of Business Development και Head of Business Development στο Λονδίνο.

 

«Όταν εκτίθεσαι σε τόσο διαφορετικά περιβάλλοντα και πραγματικότητες γρήγορα συνειδητοποιείς ότι για πολλά πράγματα δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος και σαν επαγγελματίας καλείσαι κάθε φορά να βρεις από την αρχή τι δουλεύει δεδομένων των συνθηκών και να προσαρμοστείς σε αυτό. Καλείσαι συχνά να αλλάξεις το πώς δουλεύεις, το πως επικοινωνείς, το πως προσεγγίζεις τα πράγματα αλλά και να μάθεις να ερμηνεύεις συμπεριφορές και γεγονότα μέσα από το πρίσμα της κουλτούρας και της επαγγελματικής πραγματικότητας της εκάστοτε κοινωνίας. Το ωραίο με αυτή τη διαδικασία είναι ότι βρίσκεσαι συνέχεια σε εγρήγορση και έξω από τα νερά σου και έτσι αναγκάζεσαι να εξελιχθείς. Ταυτόχρονα, έχεις και την ευκαιρία να παρατηρείς τον εαυτό σου στα διαφορετικά περιβάλλοντα και κάπως όπως προχωράς να "παίρνεις μαζί σου" τα καλύτερα κομμάτια της κάθε πραγματικότητας», σημειώνει.

 

Η επαγγελματική της πορεία στη Dialectica ξεκίνησε το 2015, όπου εργάστηκε αρχικά ως Research Analyst και στη συνέχεια ως Team Leader μέχρι το 2018, είναι το τρίτο μέλος της Dialectica και σε λιγότερο από 8 χρόνια της δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί σε τρεις διαφορετικές χώρες και σε δύο διαφορετικά τμήματα (CST & BD). Η Ελεάννα κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Χρηματοοικονομικά από το London Business School. 

 

    

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon