Θανάσης Κωνσταντινίδης: Ο 54χρονος παραολυμπιονίκης με τα παγκόσμια ρεκόρ κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο και στο Παρίσι

Θανάσης Κωνσταντινίδης: Ο 54χρονος παραολυμπιονίκης με τα παγκόσμια ρεκόρ κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο και στο Παρίσι Facebook Twitter
Θανάσης Κωνσταντινίδης/ Φωτ.: Glomex
0

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές με αναπηρία, κατέκτησε χθες το ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά τη θέση του στην παγκόσμια ελίτ των Παραολυμπιονικών.

Γεννημένος στις 29 Απριλίου 1970, ο Κωνσταντινίδης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον στίβο για άτομα με αναπηρία το 2010. Από τότε, έχει επιτύχει αξιοσημείωτες διακρίσεις και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον επιτυχημένους Έλληνες Παραολυμπιονίκες. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία ανδρών F32, καταρρίπτοντας παράλληλα το παγκόσμιο ρεκόρ με βολή 10.39 μέτρων. Λίγες ημέρες αργότερα, πρόσθεσε στη συλλογή του και το ασημένιο μετάλλιο στη ρίψη κορύνας F32.

Η καριέρα του Κωνσταντινίδη είναι γεμάτη από ρεκόρ και διακρίσεις. Το 2017, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, κατάφερε να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία F32, με βολή στα 18,39 μέτρα. Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, «έσπασε» το φράγμα των 20 μέτρων στη δισκοβολία, με βολή 20,86 μέτρα, καταρρίπτοντας εκ νέου το παγκόσμιο ρεκόρ. Το 2021, σε ημερίδα προς τιμήν του τέως προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργου Φουντουλάκη, στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου, κατέρριψε και πάλι το παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία F32, με επίδοση 23,08 μέτρα.

Συμμετέχοντας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, ο Κωνσταντινίδης πρόσθεσε άλλο ένα ασημένιο μετάλλιο στη συλλογή του, αυτή τη φορά στη ρίψη κορύνας. Το 2021, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία F32 και το χάλκινο στην κορύνα F32, συνεχίζοντας τη λαμπρή πορεία του στον στίβο.

Ο Κωνσταντινίδης έχει τιμηθεί πολλές φορές για τις επιτυχίες του, ενώ έχει υπάρξει σημαιοφόρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Αποστολής τόσο στην τελετή λήξης των Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, όσο και στην τελετή έναρξης των Αγώνων του Τόκιο το 2020. Τον Φεβρουάριο του 2019, τιμήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες Παραολυμπιονίκες σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η χθεσινή του επιτυχία στο Παρίσι προστίθεται σε μια μακρά λίστα επιτευγμάτων για τον Κωνσταντινίδη, ο οποίος παραμένει πρότυπο έμπνευσης και επιμονής, στέλνοντας μήνυμα δύναμης και ελπίδας σε όλους τους αθλητές με αναπηρία.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM