Προσαγωγές και τραυματισμοί στη Χαλυβουργία

Προσαγωγές και τραυματισμοί στη Χαλυβουργία Facebook Twitter
2

Update: 10.24: Δεν υπάρχει ένταση αυτή την ώρα έξω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν πάντως στο σημείο. Έξι απεργοί έχουν προσαχθεί σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για τραυματισμούς, στα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ στο εργοστάσιο κατάφεραν να εισέλθουν περίπου 50 εργαζόμενοι.


Eνταση από το πρωί στην Ελληνική Χαλυβουργία μετά την εισαγγελική παρέμβαση για εφαρμογή της (πριν από 1,5 μήνα)  δικαστικής απόφασης η οποία χαρακτήριζε την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Απεργοί εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση και από το πρωί βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου ενώ εκεί βρίσκονται και έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Έχει κλείσει από απεργούς το ρεύμα προς Κόρινθο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ουρά 10 χιλιομέτρων για τα αυτοκίνητα.

Το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αντίθεση του  στην παρέμβαση του εισαγγελέα αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στην χαλυβουργία.».

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ