ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.9.2024 | 00:36

Χανια η Αθηνα

Καλησπέρα σε ολους. Σκέφτομαι συνεχεια να ζητησω μεταθεση στα Χανιά.Την ιδεα την πηρα απο συνάδελφο που επιστρέφει μονιμα στην Καλαμάτα με την οικογενεια της. Δυστηχως ολοι οι συγγενείς και 2-3 φιλοι μενουν ΑΘηνα. Ειμαι χωρισμένη χωρις παιδια. Μεχρι τωρα οικονομικά τα καταφέρνω μονη μου γιατι δεν εχω υποχρεωσεις λογων παιδιων. Το ένοικιο μου είναι ικανοποιητικό για την γκαρσονιερα που νοικιαζω. Δεν εχω τιποτα να χασω με το να παω για λιγο στην κρητη. Πιστεύω οτι η ζωη μου θα αλλαξει λιγο προς το καλυτερο. Πολλοι με ρώτησαν γιατι θες να το κανεις και απάντησα οτι δεν εχω να χασω τίποτα. Πιστεύω οτι η διαφορετικη ποιότητα ζωης θα με κάνει πιο αισιόδοξη. Εχω ζωη και εδω, δε περιμένω να παω στην κρητη και να είναι ολα τελεια. Αλλα βαρεθηκα για πολλούς λογους την Αθήνα. Ενδιαφέρομαι για την αποψη σας. Μου αρεσει που αφιερωνετε χρονο απο την ζωη σας και απο τα οποια προβληματα που μπορει να αντιμετωπιζετε και συμβουλευτε τον καθενα. Δεν σας ξερω αλλα σας ευχαριστώ απο τωρα για τον χρονο που θα περασετε γραφονταςτην αποψη σας. Να ειστε όλοι καλα. Καληνύχτα
9
 
 
 
 
σχόλια

Γνώρισα κάποτε μια κοπελα που τη διόρισαν ως δασκάλα στα Χανιά,έκατσε 2 χρόνια και μου είχε πει πως δεν της άρεσε καθόλου.Ναι μεν Τα Χανιά και γενικότερα η Κρήτη είναι σαν μια μεγαλούπολη ουσιαστικά,όμως κάποιες δραστηριότητες που έκανε στην Αθήνα,εκεί δεν υπήρχε η δυνατότητα να τις κάνει.Και πως τον χειμώνα η Κρήτη,δεν έχει καμία σχέση Μ αυτό που είναι το καλοκαίρι,και πως όλα τα άσχημα της επαρχίας τα συναντάς στο μέγιστο,παρόλο που έχεις την ψευδαίσθηση πως βρίσκεσαι σε μεγαλούπολη.
Πήγαινε δοκιμαστικά για κάνα χρόνο και το πολύ πολύ να ξαναγυρίσεις,που μεταξύ μας είναι και το πιθανότερο.

Ο χειμώνας σε όλες τις επαρχιακές πόλεις δεν έχει καμία σχέση από άποψη πολυκοσμίας με το καλοκαίρι. Τόσο προφανές που το ξέρουν και τα μικρά παιδιά αυτό, δεν χρειάζεται υπενθύμιση. Η κοπέλα που γνώρισες δεν το ήξερε...... Κομματάκι περίεργο
Οπότε το τι είναι πιθανότερο για τον καθένα είναι εντελώς προσωπική υπόθεση.

Μάλιστα!Από επαρχία σε επαρχία,έχει διαφορά.Επαρχια θεωρείται και η Θεσσαλονίκη ,όπως επίσης και η Φλώρινα π.χ.Εχει καμία σχέση η ζωή στη Θεσσαλονίκη το χειμώνα,με αυτή της Φλώρινας;Μάλλον όχι.Τα Χανιά,των οποίων το κέντρο κατά την άποψη μου δεν διαφέρει σε τίποτα από την Αθήνα,θεωρούνται επαρχία,όπως και οποιαδήποτε χώρα σ ένα οποιοδήποτε κυκλαδονησι.Στη χώρα της Μυκόνου το χειμώνα σε τρώνε οι λυκοι,στα Χανιά Πάλι όχι,συγκριτικά όμως με την Αθήνα ναι.Αυτο ξένισε την εν λόγω κοπέλα και όχι πως στο λιμάνι των Χανίων δεν γινόταν πάτεις με πάτω σε,όπως Ιούλιο η Αύγουστο.Δεν είχε τη ζωή που περίμενε,σ ένα τόσο μεγάλο νησί.Συν τα πολλά αρνητικά που έχει η επαρχία σε επίπεδο κουτσομπολιού.
Τώρα το τι είναι πιθανό για τον καθένα σίγουρα είναι κάπως προσωπικό,αλλά από την άλλη πάει και λίγο βάσει στατιστικής.θεωρητικα,αρκετοί θέλουν να φύγουν να πάνε κάπου πιο ήσυχα,πιο ανθρώπινα,πιο,πιο και πιο...και αυτή η ρημαδα η Αθήνα δεν λέει να ξεμπουκωσει,αντιθέτως σε επίπεδο πληθυσμού γίνεται όλο και χειρότερη.Αυτο ίσως θα έπρεπε να σε προβληματίσει!

Κι εμείς σ ευχαριστουμε. :)
Πολύ ωραία τα Χανιά υποθέτω ότι έχεις πάει και δεν διάλεξες έναν προορισμό στην τύχη. Εάν είναι κάτι που το έχεις σκεφτεί καλα και είσαι σίγουρη ότι δεν θα το μετανιώσεις μετα τότε καν το.

Καλησπέρα. Φύγε, μην το σκέφτεσαι . Δεν έχει να σου προσφέρει κάτι η Αθήνα . Και επειδή , ναι , βιώνω κάτι αρκετά παρόμοιο , θα σου πω φύγε . Εγώ σκέφτομαι να αφήσω τα πάντα πίσω μου και να πάω Χανιά συγκεκριμένα . Μην κολλάς πουθενά . Θεωρώ ότι θα είναι καλύτερη ποιότητα ζωής.

Να πας. Η αλλαγή περιβάλλοντος, οι καινούργιες εικόνες και κυρίως οι πιο αργοί, ανθρώπινοι ρυθμοί ζωής μόνο καλό θα σου κάνουν.
Θα το νιώσεις από πολύ νωρίς.

Γεια σου.
Καταρχήν, να σε ευχαριστήσω από τη δική μου μεριά για τα καλά λόγια που μας γράφεις... πρώτη φορά διαβάζω σε εξομολόγηση κάτι θετικό και για μας 🙂
Από τη στιγμή που δεν αναφέρεις τη ηλικία σου ενώ πιστεύω πως είναι καθοριστικός παράγοντας για τη μετακόμιση σε ένα καινούριο μέρος, μόνο γενικά μπορώ να σου απαντήσω.
Το να είσαι εντελώς μόνη, ίσως δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο εάν είσαι νέα. Οι νέοι είναι πιο προσαρμόσιμοι, κολλούν πιο εύκολα μεταξύ τους, κάνουν παρέες άνετα. Μπορούν να δικτυωθούν λοιπόν σε έναν ξένο τόπο. Επίσης τον νέο, τον αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη συμπάθεια οι ντόπιοι και ας μην είναι από εκεί.
Τα αντίθετα ισχύουν για τους μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να μετακομίσουν. Μικρότερη ικανότητα προσαρμογής και μεγαλύτερη καχυποψία από τη μεριά των άλλων.
Για μένα, θα πρέπει να έχεις σταθμίσει καλά τους παράγοντες αυτούς και τις προσωπικές σου δυνάμεις και αντοχές στο κατά πόσο μπορείς να τα καταφέρεις.
Η ιδέα που πήρες σαν ιδέα, μπορεί να είναι καλή · η αφετηρία της όμως είναι εντελώς διαφορετική · η φίλη σου έχει οικογένεια και επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της, ενώ εσύ θα αφήσεις συγγενείς και φίλους πίσω, για να πας ολομόναχη σε μέρος που δεν γνωρίζεις.
Φυσικά, αν πας για λίγο όπως λες, ίσως να είναι καλύτερα.
Τέλος, η "καλύτερη ποιότητα ζωής" είναι κάτι γενικό και σχετικό για τον καθένα.
Ας πούμε για μένα, καλύτερη ποιότητα ζωής επίσης είναι να έχω αυτονομία, ιδιωτικότητα και καλές υποδομές εκεί που μένω (γιατρούς, νοσοκομεία κλπ) · όχι να βλέπω τους ίδιους γείτονες κάθε μέρα που θα είναι περίεργοι ή αδιάκριτοι για τη ζωή μου και θα με κουτσομπολεύουν με κακεντρέχεια. Στην επαρχία δεν εξαρτάται αποκλειστικά από σένα αυτό. Ούτε μπορείς να κρυφτείς εύκολα εάν το θες. Μπορεί να πετύχεις νέες γνωριμίες, αλλά ο σκοπός είναι να πρόκειται και για αξιόλογες.
Ωραία τα βουνά, οι θάλασσες και ο καθαρός αέρας της Κρήτης, όλα όμως έχουν ένα τίμημα.
Θα ζύγιζα καλά τα υπέρ και τα κατά ανάλογα με την ηλικία που βρίσκομαι πριν το αποφασίσω.

Scroll to top icon