Αθλητής χωρίς πατρίδα στους Ολυμπιακούς

Αθλητής χωρίς πατρίδα στους Ολυμπιακούς Facebook Twitter
0

Ενθουσιασμένος δήλωσε στο  BBC ο αθλητής από το Νότιο Σουδάν Guor Marial αφού εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο μαραθώνιο του 2012 στο Λονδίνο υπό την Ολυμπιακή σημαία.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε τον 28χρονο Marial, να τρέξει ως ανεξάρτητος από το νέο έθνος του Νότιου Σουδάν, που ακόμη δεν έχει ενταχθεί στο κίνημα.

Ο Μαριάλ αρνήθηκε την προσφορά να τρέξει για το Σουδάν – που ήταν ο εχθρός της χώρας του κατά τη διάρκεια ενός αιματηρού 10χρονου εμφυλίου πολέμου. Ο αθλητής έχασε 28 συγγενείς κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Το Νότιο Σουδάν αποσχίστηκε από το Σουδάν τον περασμένο Ιούλιο, μετά την ειρηνευτική συμφωνία του 2005 με την οποία έληξε ο εμφύλιος πόλεμος. 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Ο Marial, που τα τελευταία 11 χρόνια ζει στις ΗΠΑ, είπε ότι είναι τεράστια τιμή για  αυτόν η συμμετοχή του στους Αγώνες: "Θα ήταν εξαιρετικό για τους ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν να τρέξω ως ανεξάρτητος. Και για την Αμερική αφού εκεί ανακάλυψα το τρέξιμο. Θα ήταν τέλειο για όλο τον κόσμο".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM