Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού αναμένονται βροχές

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού αναμένονται βροχές Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Αλλάζει εντελώς το καιρικό σκηνικό αυτή την εβδομάδα, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν οριακά καλοκαίρι, όπως έχουν επισημάνει αρκετοί μετεωρολόγοι στις προγνώσεις τους.

Σύμφωνα με το Meteo, σήμερα παρότι αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο Ιόνιο και σε ορεινές περιοχές των ηπειρωτικών, θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει μέχρι και τους 34 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικότερα, σήμερα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ σποραδικές βροχές θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα στο Ιόνιο και σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Θεσσαλία, της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 29, στη Θεσσαλία από 16 έως 29, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 14 έως 28 και στην υπόλοιπη Στερεά από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια στην Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 29, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 16 έως 28 και τέλος στην Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ίδιας έντασης. Στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και κατά τόπους έως 5 μποφόρ. Τέλος, στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως δυτικούς ίδιας έντασης.

Ο καιρός σήμερα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το Meteo, σήμερα στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ αναμένονται από το μεσημέρι και μετά αραιές νεφώσεις. Ωστόσο, η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις μετά το απόγευμα, με τους ανέμους να πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός-Τσατραφύλλιας: Υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη

Έναν υποτροπικό αεροχείμαρρο κατονομάζει ως τον υπαίτιο για τη σταδιακή αλλαγή του καιρού και το γεγονός ότι η θερμοκρασία θα φτάσει ως και τους 31 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας. Σύμφωνα με την ανάρτησή του για τον καιρό, οι πιο θερμές ημέρες φαίνονται να είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9, ενώ ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει από την ερχόμενη Κυριακή.

«Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει αφρικανική ζέστη! Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα στη χώρα μας αφού ευνοείται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής εξαιτίας της θέσης του υποτροπικού αεροχειμάρρου ( ποτάμι αέρα στην τροπόπαυση ). Οι πιο θερμές ημέρες φαίνονται να είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τους 32-33 βαθμούς σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, τα Δωδεκάνησα και η κεντρική Μακεδονία», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του.

«Επίσης τους 30-31 βαθμούς θα ξεπεράσει η Αττική, η Πελοπόννησος, η Εύβοια, το ανατολικό Αιγαίο. Να τονίσω ότι αυτές τις ημέρες η θερμοκρασιακή ανωμαλία θα φτάσει τους 7-8 βαθμούς! Από την Κυριακή ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση, ενώ αξιόλογες βροχές δεν φαίνονται μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη!», καταλήγει.

Μαρουσάκης για τον καιρό: «Καλοκαιρινό διάλειμμα» τις επόμενες ημέρες

«Καλοκαιρινό διάλειμμα» στον καιρό τις επόμενες ημέρες προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 34 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της εβδομάδας. 

«Με το καλοκαιράκι να επιστρέφει και πάλι στη χώρα μας αναμένεται να κυλήσει το δεύτερο μισό της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε και λέμε το δεύτερο μισό διότι μέχρι και την Τετάρτη θα επικρατήσει περιορισμένη αστάθεια προς τα δυτικά κυρίως με διαστήματα βροχοπτώσεων οι οποίες προς τα βορειοδυτικά θα είναι πιο πολλές και πιο έντονες», γράφει ο κ. Μαρουσάκης στην ανάρτησή του στο facebook.
 
Όπως εξηγεί, αιτία γι' αυτή την καλοκαιρία είναι το πεδίο υψηλών πιέσεων που επεκτείνεται προς τη χώρα μας και φέρνει μαζί του πιο θερμές αέριες μάζες. Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων που κάνει ο κ. Μαρουσάκης για τον καιρό, στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει κοντά στους 34 βαθμούς κελσίου σαν μέγιστη θερμοκρασία, προς το τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά πως η επόμενη εβδομάδα, η πρώτη του Οκτωβρίου, θα φέρει ψύχρα και απότομη μεταβολή του καιρού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ