Επίθεση Ισραήλ στη Χεζμπολάχ: 1030 νεκροί στον Λίβανο σε 12 ημέρες

Επίθεση Ισραήλ στη Χεζμπολάχ: 1030 νεκροί στον Λίβανο σε 12 ημέρες Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Ο θάνατος του επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα οξύνει το ήδη εμπόλεμο κλίμα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, επιμηκύνοντας κι άλλο τη λίστα με τους νεκρούς.

Άσχετα από το χτύπημα του Ισραήλ που σκότωσε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε τώρα ότι μόνο την Παρασκευή σκότωσε τουλάχιστον 11 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100. Στη νέα επίθεση στην περιοχή, όπου ζουν περίπου 700.000 άνθρωποι, το Ισραήλ κατέστρεψε πολλά κτίρια κατοικιών και σκόρπισε τον θάνατο.

Επίθεση Ισραήλ στη Χεζμπολάχ: 1030 νεκροί στον Λίβανο σε 12 ημέρες Facebook Twitter

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί με τις ομάδες διάσωσης να αγωνίζονται να βρουν πτώματα στα συντρίμμια. Οι επιθέσεις από μαχητικά αεροσκάφη συνεχίστηκαν το Σάββατο.

Οι ισραηλινές επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων παιδιών, και έχουν αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εκτοπιστούν.

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Λιβάνου εξέδωσε ανακοίνωση με τα τελευταία στοιχεία μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς:

  • Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 108 τραυματίστηκαν την Παρασκευή.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν μεταξύ 16 και 27 Σεπτεμβρίου ανέρχεται σε 1.030, συμπεριλαμβανομένων 56 γυναικών και 87 παιδιών.
  • Άλλοι 6.352 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
  • Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ ανέρχεται σε 1.640 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 104 παιδιών, 194 γυναικών και 41 εργαζομένων στον τομέα της υγείας.
  • Ο αριθμός των τραυματιών που εισήχθησαν στο νοσοκομείο ανέρχεται σε 8.408.
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Ο στρατός είχε πληροφορίες «σε πραγματικό χρόνο» για τις κινήσεις του Νασράλα

Διεθνή / To Ισραήλ είχε πληροφορίες «real time» για τις κινήσεις του Νασράλα

«Είχαμε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, μια ευκαιρία, μια επιχειρησιακή ευκαιρία που μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίθεση», είπε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Θρήνος στον Λίβανο για τον Νασράλα - Ορκίζεται εκδίκηση ο γιος του

Διεθνή / Θρήνος στον Λίβανο για τον Νασράλα - Ορκίζεται εκδίκηση ο γιος του

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τον Τζαβάντ Νασράλα, γιο του πρώην ηγέτη της Χεζμπολάχ, να στέκεται στο σημειο που βομβαρδίστηκε ο πατέρας του και να φωνάζει, ορκιζόμενος εκδίκηση
LIFO NEWSROOM
«Ο Νασράλα είναι νεκρός»: Λουόμενοι σε παραλία του Ισραήλ ξητοκραυγάζουν τη στιγμή της ανακοίνωσης

Διεθνή / «Ο Νασράλα είναι νεκρός»: Λουόμενοι σε παραλία του Ισραήλ ζητωκραυγάζουν τη στιγμή της ανακοίνωσης

Το πρωί του Σαββάτου, λουόμενοι σε beach bar στο Εϊλάτ του Ισραήλ, ακούν να βγαίνει στα μεγάφωνα ο εκπρόσωπος των IDF, ο οποίος ανακοινώνει με ένα λιτό μήνυμα: «Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός»
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Ο δικαστής που καταδίκασε τον δημοσιογράφο, Ιβάν Γκέρσκοβιτς, δηλώνει ότι δεν εξετάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία

Διεθνή / Ρωσία: Ο δικαστής που καταδίκασε τον δημοσιογράφο, Ιβάν Γκέρσκοβιτς, δηλώνει ότι δεν εξετάστηκαν αποδεικτικά στοιχεία

Δύο εβδομάδες μετά την καταδίκη, ο Γκέρσκοβιτς απελευθερώθηκε στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
LIFO NEWSROOM