Ξυλόκαστρο: Απανωτά μηνύματα του 112 - Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στα Ροζενά

Ξυλόκαστρο: Απανωτά μηνύματα του 112 - Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στα Ροζενά Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Mαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή Ροζενά του Ξυλοκάστρου.

Στο μέτωπο της φωτιάς ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς η ένταση των ανέμων που πνέουν στο σημείο έχουν αυξηθεί και οι ριπές είναι πολύ ισχυρές. Μάλιστα το δύσβατο της περιοχής, δεν διευκολύνει την προσέγγισή των πυροσβεστών, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Ξυλόκαστρο: Απανωτά μηνύματα του 112 - Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στα Ροζενά Facebook Twitter

Ήδη οι Αρχές έχουν στείλει επανειλημμένα προειδοποιητικά μηνύματα του 112 στους κατοίκους, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να φύγουν από τις περιοχές που κινδυνεύουν λόγω της φωτιάς.  Στις 17:25 εστάλη μήνυμα στους πολίτες των Ροζενών να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στη συνέχεια στις 17:26, οι κάτοικοι στον Πύργο Κορινθίας ειδοποιήθηκαν να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ζάχολη και στις 17:45,  στάλθηκε ακόμη ένα μήνυμα στους πολίτες του Ελληνικού Κορινθίας, καλώντας τους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τα Κάτω Πιτσά.

Την ίδια ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της φωτιάς. Αναλυτικότερα για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 135 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων 6 ομάδων δασοκομάντος, 34 οχήματα, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό και 13 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 2 μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νύχτα αγωνίας στην Κορινθία – Ξεπερνά τα 10χλμ το πύρινο μέτωπο

Ελλάδα / Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Νύχτα αγωνίας στην Κορινθία – Ξεπερνά τα 10χλμ το πύρινο μέτωπο

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατες περιοχές, καθιστώντας το έργο της Πυροσβεστικής ιδιαίτερα δύσκολο, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή, που φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ, δυσχεραίνουν την προσπάθεια κατάσβεσης
LIFO NEWSROOM