Γάζα: Τουλάχιστον 41.638 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου

Γάζα: Τουλάχιστον 41.638 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Το τελευταίο 24ωρο, τουλάχιστον 23 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στην Γάζα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τουλάχιστον 41.638 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 96.460 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, πανικός επικρατεί στον Λίβανο, όπου το Ισραήλ διέταξε το μεσημέρι της Τρίτης εκκένωση σε 30 χωριά .

«Πρέπει να απομακρυνθείτε από το σπίτι σας επειγόντως, βόρεια του ποταμού Αλ Ουάλι και να σώσετε τη ζωή σας. Δεν πρέπει να κινηθείτε νότια, οι ζωές σας κινδυνεύουν. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θέλουν να σας κάνουν κακό», είναι το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι των χωριών αυτών στον Νότιο Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος του Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους περίπου 30 παραμεθόριων χωριών στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν, την Τρίτη το μεσημέρι, λέγοντάς τους να κατευθυνθούν βόρεια του ποταμού Αλ Ουαλί, καθώς το Ισραήλ διεξήγαγε, όπως είπε, «περιορισμένες» επιδρομές στη χώρα.

Ο ποταμός Αλ Ουαλί βρίσκεται λίγο βόρεια της Σιδώνας, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, πολύ πιο πέρα ​​από αυτό που θεωρείται σήμερα το θέατρο των μαχών στον Λίβανο. Δεν είναι σαφές γιατί το Ισραήλ ζήτησε από τους κατοίκους ορισμένων πόλεων στον Νότο, και όχι από γειτονικές, να εκκενώσουν, ούτε είναι σαφές γιατί τους διέταξαν να εκκενώσουν τόσο βόρεια.

Εκτός από τα 30 χωριά που κατονομάστηκαν από τον ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο, πολλά χωριά νότια του ποταμού Αl Oυαλί, συμπεριλαμβανομένης της Σιδώνας και της νότιας πόλης Τύρου, δεν κλήθηκαν να εκκενωθούν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τατάρ: Απάντησα θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Τατάρ: Απάντησα θετικά στην πρόταση Γκουτέρες για ανεπίσημο δείπνο με Χριστοδουλίδη

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο επίσημο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι να επιβεβαιωθεί η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς της τουρκοκυπριακής πλευράς
LIFO NEWSROOM