Ποια εμβόλια κατά της γρίπης χρειάζονται ιατρική συνταγή και ποια όχι

Ποια εμβόλια κατά της γρίπης χρειάζονται ιατρική συνταγή και ποια όχι Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Να μην αμελήσουν τον εμβολιασμό τους οι πολίτες, συστήνει το υπουργείο Υγείας, με την περίοδο του αντιγριπικού εμβολιασμού να ξεκινά και φέτος.

Η περίοδος επικράτησης της γρίπης είναι κάθε χρόνο από Οκτώβριο έως Μάρτιο, επομένως είναι σημαντικό οι πολίτες να εμβολιαστούν έγκαιρα ώστε να αποφύγουν τις επιπλοκές της νόσου.

«Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος προστασίας από τη γρίπη, καθώς προλαμβάνει σοβαρές επιπλοκές και συμβάλλει στη συνολική μείωση της διασποράς του ιού», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Συνιστάται να διενεργείται στο διάστημα από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με βάση τη συνήθη έναρξη της εποχικής έξαρσης της γρίπης στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός «είναι ασφαλής και αποτελεσματικός και μπορεί να συγχορηγηθεί με το εμβόλιο κατά του Covid-19, σε διαφορετικά ανατομικά σημεία».

Όλα τα συμβατικά εμβόλια χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή και μπορούν να πραγματοποιηθούν και στα φαρμακεία. Επιπλέον, η χώρα διαθέτει και φέτος όπως και πέρυσι, τα νέου τύπου ανοσοενισχυμένα εμβόλια κατά της γρίπης.

Τα νέου τύπου εμβόλια χορηγούνται αποκλειστικά με ιατρική συνταγή και συνιστώνται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ιώβεια υπομονή», λέει ο μαιευτήρας της 55χρονης που γέννησε το εγγόνι της, για όσα πέρασε μέχρι να τα καταφέρει

Ελλάδα / Γέννησε τον εγγονό της στην Κρήτη: Ο μαιευτήρας εξηγεί ποιο ήταν το σύνδρομο που επέβαλε την παρένθετη κύηση

Η 55χρονη γιαγιά που γέννησε το παιδί της κόρης της είχε «ιώβεια υπομονή», λέει ο μαιευτήρας - Οι αποτυχημένες προσπάθειες και τα 2 χρόνια που διήρκησε η διαδικασία
LIFO NEWSROOM
Συναυλία για Τέμπη: Θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα για τις δίκες στο εξωτερικό λέει δακρυσμένη η Καρυστιανού

Ελλάδα / Συναυλία για Τέμπη: Θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα για τις δίκες στο εξωτερικό, λέει δακρυσμένη η Καρυστιανού

Τι απαντά η πρόεδρος του συλλόγου ορισμένων οικογενειών θυμάτων στο Νίκο Πλακιά και σε άλλους γονείς νεκρών παιδιών που διαφωνούν με τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο
LIFO NEWSROOM
Κικίλιας για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Η κατάσταση είναι σοβαρή - Αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλες δυσκολίες

Ελλάδα / Κικίλιας για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Στην αρχή της φωτιάς δοκιμάστηκαν όλοι οι τρόποι αεροπυρόσβεσης

Έχουν καεί 40-50.000 στρέμματα από την Κυριακή - Όλοι οι τρόποι αεροπυρόσβεσης που δοκιμάσαμε δεν λειτούργησαν, είπε ο υπουργός - Η κατάσταση είναι σοβαρή και κρίσιμη, πρόσθεσε
LIFO NEWSROOM