Ιράν: Ασφαλίστηκαν οι πυρηνικές εγκαταστάσεις, υπό τον φόβο ισραηλινής επίθεσης

Ιράν: Έχουν ασφαλίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Ο αρχηγός πυρηνικής ενέργειας του Ιράν δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του έχουν δημιουργήσει μια ασφαλή ζώνη μετά την απειλή του Ισραήλ να χτυπήσει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, Μοχάμαντ Εσλαμί, έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιθώριο συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην Τεχεράνη, απαντώντας στις ισραηλινές απειλές για πιθανή επίθεση σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας μετά την πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης σε στόχους στο Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης (1/10).

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ έχει δηλώσει πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν». Επίσης, σε ανάρτησή του, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ είπε: «Το Ισραήλ έχει τώρα τη μεγαλύτερη ευκαιρία τα τελευταία 50 χρόνια να αλλάξει το πρόσωπο της Μέσης Ανατολής. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να καταστρέψουμε το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τις κεντρικές ενεργειακές εγκαταστάσεις του».

Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους σε στόχους στο Ισραήλ. Η Τεχεράνη ισχυρίζεται ότι αυτή η ενέργεια έγινε ως αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς Iσμαήλ Χανίγια και του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Επίσης, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση εάν δεν σταματήσει τα «εγκλήματά του», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος. «Εάν το σιωνιστικό καθεστώς (το Ισραήλ) δεν σταματήσει τα εγκλήματά του, θα αντιμετωπίσει σκληρότερες αντιδράσεις», δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος ενώ αναχωρούσε για προγραμματισμένο ταξίδι στο Κατάρ, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πεζεσκιάν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρώτος στόχος στην Ντόχα είναι η συζήτηση των διμερών σχέσεων και η υπογραφή συμφωνιών με την καταριανή κυβέρνηση. Παράλληλα θα συμμετάσχει σε σύνοδο του Διαλόγου Ασιατικής Συνεργασίας. «Ο δεύτερος στόχος είναι να συζητηθεί πώς οι ασιατικές χώρες μπορούν να αποτρέψουν τα ισραηλινά εγκλήματα στην περιοχή…και να αποτρέψουν τους εχθρούς από το να προκαλέσουν αναταραχή στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Πεζεσκιάν.

Οι δηλώσεις του έγιναν μία ημέρα μετά τα κύματα βαλλιστικών πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν κατά του Ισραήλ καθώς και μετά την κλιμάκωση του πολέμου του Ισραήλ με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ και την αποστολή στρατευμάτων του στα σύνορα με τον Λίβανο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι θα ανταπαντήσει στο Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Τα social media εικάζουν ότι παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

Διεθνή / Diddy: Τα δύο βίντεο που τροφοδοτούν τις θεωρίες πως παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

«Ο Τζάστιν περνάει τις 48 ώρες του με τον Diddy. Περνάνε τέλεια, καλύτερα από ποτέ. Το πού περνάμε την ώρα μας και το τι κάνουμε, δεν μπορούμε ακριβώς να το αποκαλύψουμε, αλλά σίγουρα είναι το όνειρο κάθε 15χρονου» δήλωνε ο Diddy
LIFO NEWSROOM
Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Διεθνή / Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Για ποια οικονομικά σκάνδαλα και εξωσυζυγικές σχέσεις μιλά στο βιβλίο του ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, διερωτώνται όσοι -πιθανόν- εμπλέκονται στις σκοτεινές υποθέσεις - Έγραψα απομνημονεύματα διότι έχω την αίσθηση ότι μου κλέβουν την ιστορία μου, είπε ο Χουάν Κάρλος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ