Λίβανος: Μάχες μεταξύ Χεζμπολάχ και ισραηλινού στρατού - Νεκροί 8 στρατιώτες των IDF

Λίβανος: Μάχες μεταξύ Χεζμπολάχ και ισραηλινού στρατού - Νεκροί 8 στρατιώτες των IDF Facebook Twitter
Ισραηλινά στρατεύματα κινούνται δίπλα στα σύνορα με τον Λίβανο / Φωτ.: ΕΡΑ
0

Συγκρούσεις με τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού στο εσωτερικό του Λιβάνου ανακοίνωσε η Χαζμπολάχ, για πρώτη φορά από τότε που το Ισραήλ άρχισε τη χερσαία εισβολή στον βόρειο γείτονά του, σε μια εκστρατεία για να χτυπήσει την ένοπλη οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι τακτικές μονάδες πεζικού και τεθωρακισμένες μονάδες συμμετέχουν στις «χερσαίες επιχειρήσεις» του στον Λίβανο, μια ημέρα μετά την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ από το Ιράν, η οποία έντεινε τους φόβους ότι η πετρελαιοπαραγωγός Μέση Ανατολή θα μπορούσε να εμπλακεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση.

Οκτώ Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μάχης στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Το Ιράν δήλωσε ότι η πυραυλική του επίθεση έληξε, εκτός αν υπάρξει περαιτέρω πρόκληση, αλλά το Ισραήλ και οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν να αντεπιτεθούν σκληρά. Ένας 38χρονος από τη Γάζα, ο μόνος γνωστός νεκρός στην επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, κηδεύτηκε νωρίτερα σήμερα. Ο Sameh Khadr Hassan Al-Asali διέμενε σε συγκρότημα των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όταν σκοτώθηκε από πτώση συντριμμιών πυραύλου κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Τρίτης (1/10), η οποία -σύμφωνα με το Ισραήλ- αποτράπηκε σε μεγάλο βαθμό από τα συστήματα αεράμυνάς του.

Το 25% του Λιβάνου τελεί υπό ισραηλινή στρατιωτική εντολή εκκένωσης

Καθώς εντείνεται η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) έστειλαν εντολές εκκένωσης σε 51 χωριά, ζητώντας από τους κατοίκους να μετακινηθούν βόρεια. Η περιοχή υπό τις εντολές εκκένωσης των IDF αποτελεί το ένα τέταρτο του συνολικού εδάφους του Λιβάνου, με τους κατοίκους να ωθούνται πάνω από 48 χιλιόμετρα βόρεια των σπιτιών τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Diddy: Τα social media εικάζουν ότι παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

Διεθνή / Diddy: Τα δύο βίντεο που τροφοδοτούν τις θεωρίες πως παρενόχλησε τον 15χρονο Τζάστιν Μπίμπερ

«Ο Τζάστιν περνάει τις 48 ώρες του με τον Diddy. Περνάνε τέλεια, καλύτερα από ποτέ. Το πού περνάμε την ώρα μας και το τι κάνουμε, δεν μπορούμε ακριβώς να το αποκαλύψουμε, αλλά σίγουρα είναι το όνειρο κάθε 15χρονου» δήλωνε ο Diddy
LIFO NEWSROOM
Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Διεθνή / Ο αυτοεξόριστος Χουάν Κάρλος γράφει τα απομνημονεύματά του: «Σκάνδαλα εν όψει...»

Για ποια οικονομικά σκάνδαλα και εξωσυζυγικές σχέσεις μιλά στο βιβλίο του ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, διερωτώνται όσοι -πιθανόν- εμπλέκονται στις σκοτεινές υποθέσεις - Έγραψα απομνημονεύματα διότι έχω την αίσθηση ότι μου κλέβουν την ιστορία μου, είπε ο Χουάν Κάρλος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ