Ο ελληνικός ποιμενικός διεκδικεί την αναγνώρισή του σε διεθνή έκθεση

Ο ελληνικός ποιμενικός ζητά την αναγνώρισή του από την Ευρώπη Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο ελληνικός ποιμενικός διεκδικεί την αναγνώρισή του και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από την Ελλάδα.

Ο εκτροφέας ελληνικών ποιμενικών Ευάγγελος Παναγιάρης Μαλέας βρίσκεται στη μεγαλύτερη έκθεση μορφολογίας σκύλων στην Ευρώπη στο Τσέλιε της Σλοβενίας με 17.000 συμμετοχές και μίλησε στην ΕΡΤ3.

«Βρισκόμαστε εδώ με σκοπό να αναγνωριστεί ο ελληνικός ποιμενικός σαν ράτσα σκύλου παγκοσμίως καθώς μέχρι σήμερα είναι πιστοποιημένος μόνον στην Ελλάδα» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

«Ο ελληνικός ποιμενικός είναι σκύλος ρωμαλέος, με καλή σωματική διάπλαση που τη χαρακτηρίζει ο ισχυρός σκελετός και η καλή μυϊκή κάλυψη, ικανός να κινείται όλη μέρα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε δύσβατες περιοχές και με τις ελάχιστες απαιτήσεις σε τροφή και ν’ αντιμετωπίζει τα αγρίμια που απειλούν τα κοπάδια, είτε με καταδίωξή τους, είτε με συμπλοκή σώμα προς σώμα. Η παρουσία του στο κοπάδι δεν ενοχλεί τα ζώα με τα οποία αναπτύσσει σχέσεις αρμονικής συμβίωσης και ένστικτο προστασίας, το οποίο εκδηλώνει έντονα με απωθητικές ενέργειες στην παρουσία οποιουδήποτε εισβολέα στον ζωτικό του χώρο», επισήμανε.

Ο Ευάγγελος Παναγιάρης Μαλέας σχολίασε επίσης: «Η προέλευσή του είναι οι αρχαιοελληνικοί Ποιμενικοί Μολοσσικοί σκύλοι έτσι όπως αυτοί εξελίχθηκαν δια μέσου των αιώνων σε ένα γενετικό κράμα με άλλους ποιμενικούς ορεινούς σκύλους της χώρας μας».

Λίγο αργότερα, η Φάρμα Ελληνικών Ποιμενικών Σκύλων ενημέρωσε στο Facebook  για «Τα πρώτα δύο Ελληνικά Ποιμενικά σκυλιά που βγαίνουν Πρωταθλητές Ευρώπης στην μεγαλύτερη έκθεση μορφολογίας σκύλων».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωνάς Καρούσης: «Το παιδί μου θυσιάστηκε σαν μάρτυρας της αγάπης» δηλώνει ο πατέρας του

Ελλάδα / «Δεν είχε ούτε εκατοστό κακίας, αυτόν βρήκαν να χτυπήσουν τα καθάρματα;» ξεσπά ο Δημήτρης Καρούσης

«Είμαι εδώ με τους φίλους του γιου μου. Είναι όλοι όχι απλώς συντετριμμένοι, όλοι τον αγαπούσαν» είπε για τον Ιωνά Καρούση ο πατέρας του και εξομολογήθηκε: «Ήλπιζα ότι η επόμενη φορά που θα πάω στο Ισραήλ θα ήταν για την αποφοίτηση ή για τον γάμο του»
LIFO NEWSROOM
Μαρία Καρυστιανού: «Πονάμε το ίδιο - Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό»

Ελλάδα / Μαρία Καρυστιανού απαντά σε Πλακιά: «Πονάμε το ίδιο - Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό»

Χωρίς νικητές και ηττημένους, οι γονείς των 57 θυμάτων των Τεμπών άφησαν πίσω τους υψηλούς τόνους των προηγούμενων ημερών και βάζοντας μπροστά τον κοινό τους πόνο, συμπορεύονται για τη δικαίωσή τους
LIFO NEWSROOM