Πολεμική Αεροπορία: Πτήση μαθητών με ελικοφόρα μέσα στις 9 Νοεμβρίου, στη Δεκέλεια

Πολεμική Αεροπορία: Πτήση μαθητών με ελικοφόρα μέσα στις 9 Νοεμβρίου, στη Δεκέλεια Facebook Twitter
Φωτ: Πολεμική Αεροπορία
0

Πτήσεις μαθητών και μαθητριών της Β' Λυκείου, έτους 2024-2025, με ελικοφόρα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας θα προγραμματιστούν στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.haf.gr έως τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου και η επιλογή θα πραγματοποιηθεί μετά από κλήρωση, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη  30 Οκτωβρίου.

Για τους μαθητές και της μαθήτριες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στη δράση απαιτούνται, σύμφωνα με τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα:

  • Η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης-συγκατάθεσης του γονέα (για ανήλικους).
  • Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής.
  • Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διενέργεια των ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής, ενώ το Σάββατο 9 Νοεμβρίου θα γίνει η εκπαίδευση και πραγματοποίηση πτήσεων στη Σχολή Ικάρων.

Οι επιμέρους λεπτομέρειες της δράσης, καθώς και το ακριβές πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση. Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία πραγματοποίησης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή διαθεσιμότητας πτητικών μέσων.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους, που θα επιλέγουν και διαμένουν εκτός νομού Αττικής, δύναται να τους παρασχεθεί, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα κάλυψης των μετακινήσεών τους, εντός νομού Αττικής, για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Σημειώνεται, ότι η δράση δύναται να τροποποιηθεί ή να αναβληθεί αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρδίτσα: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τον Daniel σε δύο νηπιαγωγεία του Παλαμά

Ελλάδα / Καρδίτσα: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τον Daniel σε δύο νηπιαγωγεία του Παλαμά

Τα σχολεία που αποκαταστάθηκαν είναι το 1ο και το 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά Καρδίτσας, τα οποία επισκευάστηκαν πλήρως με χρηματοδότηση της Ένωσης και παραδόθηκαν δύο μήνες νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψει
LIFO NEWSROOM