Σομαλία: Δολοφονήθηκε κωμικός που σατίριζε τους ισλαμιστές

Σομαλία: Δολοφονήθηκε κωμικός που σατίριζε τους ισλαμιστές Facebook Twitter
0

Ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς της Σομαλίας, o Αbdi Jeylani Marshale που ήταν γνωστός για τη σάτιρα του στους ισλαμιστές μαχητές, πυροβολήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, αμέσως μετά την έξοδο του από το ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργαζόταν ως παραγωγός.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος δολοφόνησε τον Marshale, όμως εδώ και καιρό δεχόταν απειλές από την εξτρεμιστική ομάδα αλ-Σαμπάαμπ, αναγκάζοντάς τον μάλιστα να κρυφτεί για αρκετές ημέρες.

 

Σομαλία: Δολοφονήθηκε κωμικός που σατίριζε τους ισλαμιστές Facebook Twitter

Μάρτυρες δήλωσαν στο BBC ότι ο κωμικός πυροβολήθηκε αρκετές φορές στο κεφάλι και στο στήθος από δύο άνδρες οπλισμένους με πιστόλια.

Ο συνάδελφος του στο ραδιοφωνικό σταθμό Γιουσούφ Kεινάν, είπε σε Μέσα ενημέρωσης: "Δεν είχε κάνει τίποτα κακό σε κανέναν...αυτή είναι μια μαύρη μέρα για όλη τη βιομηχανία του θεάματος. Ήταν ο ηγέτης της κωμωδίας στη Σομαλία και το χιούμορ του άρεσε σε όλους".

Σομαλία: Δολοφονήθηκε κωμικός που σατίριζε τους ισλαμιστές Facebook Twitter

Ο ιδιοκτήτης του σταθμού προέτρεψε τους δημοσιογράφους να οπλοφορούν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους: "Πιστεύω ακράδαντα… ότι είναι πια καιρός να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας", είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM