IKEA

Staycation στο κρεβάτι: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο sleep set-up για καλύτερο ύπνο

Έξι παράγοντες για πιο ποιοτικό ύπνο και πώς να δημιουργήσεις το υπνοδωμάτιο των ονείρων σου με τη βοήθεια της ΙΚΕΑ.

ADVERTORIAL

Ύπνος. Με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας να τρέχουν στο φουλ, μπορεί να νιώθεις πως δεν είναι και η μεγαλύτερη προτεραιότητα. Κι όμως, η σημασία του ποιοτικού ύπνου είναι τεράστια και μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει τη ζωή σου, αφού αποτελεί το απόλυτο life hack για καλύτερη απόδοση, συγκέντρωση και ψυχική ηρεμία- ο εγκέφαλος ξεκουράζεται, οι μύες αναπλάθονται και το σώμα σου παίρνει τα πάνω του.

 

Εδώ ακριβώς μπαίνει, λοιπόν, στο παιχνίδι η IKEA, που γνωρίζει καλύτερα από όλους πώς να κάνεις κάθε νύχτα να μοιάζει με staycation στο πιο άνετο μέρος που μπορείς να φανταστείς. 

 

Στην ΙΚΕΑ θα βρεις τα πάντα για έναν καλύτερο ύπνο

Ο ποιοτικός ύπνος δεν έχει να κάνει μόνο με τις ώρες που κοιμόμαστε, αλλά και με το πώς κοιμόμαστε. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου, αλλά με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, συχνά πέφτουν κάτω από το απαιτούμενο. Μάλιστα, όπως έδειξε έρευνα που έκανε η ΙΚΕΑ σε συνεργασία με την KANTAR, σχεδόν οι μισοί Έλληνες κοιμούνται μετά τα μεσάνυχτα και ξυπνάνε νωρίς, κάτι που τους αφήνει πολύ λιγότερες ώρες ξεκούρασης από αυτές που πραγματικά χρειάζονται. Το αποτέλεσμα; Χαμηλή παραγωγικότητα, κακή διάθεση και κούραση.

 

Επειδή, επομένως, ο σωστός ύπνος είναι βασικό κομμάτι για να λειτουργείς στο 100%, η ΙΚΕΑ είναι εδώ για να δώσει ξανά τη λύση. Γιατί μπορεί να την ξέρεις ως το απόλυτο το go-to μέρος για έπιπλα και διακόσμηση, αλλά αυτό που ίσως δεν έχεις συνειδητοποιήσει είναι ότι έχει ό,τι χρειάζεσαι για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου, από στρώματα και μαξιλάρια μέχρι λύσεις αποθήκευσης και καθαριστές αέρα.

 

Οπότε, αν θέλεις να κοιμάσαι ξεκούραστα και να ξυπνάς γεμάτος ενέργεια, δύο είναι τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις: να δώσεις προσοχή στους έξι βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου και αμέσως μετά να κάνεις μια βόλτα μέχρι ένα κατάστημα IKEA για να φτιάξεις το πιο οργανωμένο sleep set-up. 

 

IKEA

 

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τον ύπνο & τι πρέπει να κάνεις

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιες νύχτες νιώθεις πιο ξεκούραστος από άλλες; Η απάντηση είναι επειδή ο ύπνος δεν εξαρτάται μόνο από το πόσες ώρες κάθεσαι στο κρεβάτι. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις το τέλειο υπνοδωμάτιο, που να υποστηρίζει έναν καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο.

 

Άνεση: Το A και το Ω του καλού ύπνου

Ένα αναπαυτικό στρώμα που να στηρίζει το σώμα και ένα μαξιλάρι που να ταιριάζει στον τρόπο που κοιμάσαι είναι το απόλυτο must. Σκέψου το σαν το foundation της νυχτερινής ρουτίνας σου. Στην ΙΚΕΑ θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από στρώματα με αφρό μνήμης και ελατήρια, που αγκαλιάζουν το σώμα σου μέχρι μαξιλάρια ειδικά σχεδιασμένα για να υποστηρίζουν τον αυχένα σου, φτιαγμένα ακριβώς για να σου προσφέρουν αυτό το αίσθημα ζεν.

 

IKEA
Εργονομικό μαξιλάρι ROSENSKÄRM (€18,99) για ύπνο στο πλάι/ανάσκελα & στρώμα VALEVÅG (€329) με ελατήρια σε θήκες, μέτρια σκληρό, 140x200 cm.

 

ΘερμοκρασίαΟ έλεγχος είναι στα χέρια σου

Ένα δωμάτιο είτε πολύ ζεστό είτε πολύ κρύο μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο και να σε κάνει να ξυπνάς συχνά. Το ιδανικό είναι να κυμαίνεται μεταξύ 16-19°C, αλλά το πιο σημαντικό είναι να αισθάνεσαι άνετα. Με τις κουβέρτες και τα παπλώματα της IKEA, μπορείς να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία με βάση τις προσωπικές σου προτιμήσεις, δημιουργώντας το perfect balance. 

 

IKEA
Πάπλωμα SMÅSPORRE (€39,99), μέτρια ζεστό, 240x220 cm.

 

Φως: Το σκοτάδι είναι σύμμαχος

Το φυσικό φως, ειδικά από τα φώτα του δρόμου, μπορεί να σου διαταράξει τον ύπνο- ένα καλά συσκοτισμένο δωμάτιο βοηθά το σώμα να παράγει μελατονίνη, την ορμόνη που ευθύνεται για τον ύπνο. Στην ΙΚΕΑ θα βρεις κουρτίνες πλήρους συσκότισης και ασύρματα στόρια, που μπλοκάρουν το φως και δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για ξυπνάς φυσικά, χωρίς κάτι να σε αποσπά από τα όνειρά σου. 

 

Ήχος: Ησυχία για βαθύ ύπνο

Αν δεν ανήκεις σε εκείνους που κοιμούνται με θόρυβο, ο ήχος μπορεί να γίνει ultimate sleep killer. Η λύση της ΙΚΕΑ; Βαριές κουρτίνες και άλλα υφάσματα καθώς επίσης και χαλιά που όχι μόνο κρατούν το φως έξω, αλλά βοηθούν και στην ηχομόνωση του δωματίου σου, προσφέροντας μια ήσυχη, ειρηνική ατμόσφαιρα.

 

IKEA
Κουρτίνα ROSENMANDEL (€34,99) πλήρους συσκότισης, 2 τεμάχια, 135x300 cm.

 

Ποιότητα αέρα: Καθάρισε την ατμόσφαιρα

Κανείς δεν θέλει να κοιμάται σε έναν χώρο με υγρασία ή κακό αερισμό. Η ποιότητα του αέρα είναι βασική για την υγεία σου γι' αυτό η ΙΚΕΑ διαθέτει και καθαριστές αέρα, που φιλτράρουν τα μικροσωματίδια, προσφέροντας μια αναζωογονητική ατμόσφαιρα. Έτσι, το υπνοδωμάτιό σου παραμένει φρέσκο και καθαρό, χωρίς να αγχώνεσαι για ρύπους, σκόνη και άλλες ενοχλήσεις.

 

IKEA
Καθαριστής αέρα STARKVIND (€149,00).
IKEA
Μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα, να τεθεί στο αυτόματο πρόγραμμα ή να ελέγχεται πλήρως από την εφαρμογή IKEA Home smart.
 

 

Οργάνωση: Μείνε μακριά από την ακαταστασία 

Η οργάνωση του υπνοδωματίου σου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον ύπνο σου. Όσο λιγότερη ακαταστασία έχεις γύρω σου, τόσο πιο ήρεμα θα κοιμάσαι. Αυτό σημαίνει ότι το clutter (ναι, αυτά τα ρούχα που είναι πεταμένα εδώ κι εκεί) πρέπει να εξαφανιστεί. Η ΙΚΕΑ, με τα έξυπνα συστήματα αποθήκευσης, σου επιτρέπει να τακτοποιήσεις τον χώρο σου έτσι ώστε τίποτα να μην διακόπτει την ξεκούρασή σου. 

 

IKEA
Σκελετός κρεβατιού BRIMNES (259,00) με αποθηκευτικό χώρο, 140x200 cm.
IKEA
Η σειρά BRIMNES έχει πολλές λειτουργικές λύσεις που βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου.
 

 

Μετά από όλα αυτά, γίνεται παραπάνω από σαφές γιατί ο ύπνος θα είναι πάντα το μυστικό όπλο της υγείας μας. Δεν είναι μόνο θέμα σωματικής ξεκούρασης, αλλά και ψυχικής ανάκαμψης. Γι' αυτό η IKEA, έχοντας ως φιλοσοφία τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μια καλύτερη καθημερινή ζωή, δεν φτιάχνει μόνο έπιπλα, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη καθημερινή ζωή. Φτιάξε σήμερα, λοιπόν, το υπνοδωμάτιο που πάντα ήθελες με τις λύσεις που σου προσφέρει η ΙΚΕΑ γιατί στο τέλος της ημέρας, τίποτα δεν συγκρίνεται με έναν καλό ύπνο!

 

Μάθετε περισσότερα στα καταστήματα IKEA και στο ikea.gr.

Facebook: IKEA

Instagram: @ikeagreece

Good Living
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Scroll to top icon