Ο «υπολοχαγός Νταν» επέζησε από τον τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα: «Είμαι μια χαρά»

Ο «υπολοχαγός Νταν» επέζησε από τον τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα: «Είμαι μια χαρά» Facebook Twitter
Ο υπολοχαγός Νταν μετά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον
0

Ζωντανός μετά το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον είναι ο «υπολοχαγός Ντάν», ο άνδρας που ζει στο σκάφος του στον κόλπο της Τάμπα, στη Φλόριντα.

Ο «υπολοχαγός Νταν» είναι ασφαλής μετά από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον», αφού επέλεξε να περάσει μέσα στο σκάφος του τις κρίσιμες αυτές ώρες. «Είμαι μια χαρά», δήλωσε ο άνδρας -του οποίου το πραγματικό όνομα λέγεται ότι είναι Τζόζεφ Μαλινόφσκι, μετά τον τυφώνα. 

Μάλιστα, σε βίντεο που μοιράστηκαν δημοσιογράφοι στο X αργά την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου (τοπική ώρα), ο άνδρας -ο οποίος έχει πάρει το όνομά του από τον χαρακτήρα που υποδύθηκε ο ηθοποιός Γκάρι Σινίζ στην επιτυχημένη ταινία Forrest Gump του 1994- εμφανίστηκε στο σκάφος του, μήκους μόλις 7 μέτρων.

Ο Κέβιν Ο’Ντόνελ, παρουσιαστής του τοπικού δικτύου FOX 13 News, δημοσίευσε ένα βίντεο, γράφοντας στη λεζάντα: «'Υπολοχαγός Νταν': Επιβίωσε για να μιλήσει για την άγρια νύχτα που πέρασε με τον τυφώνα Μίλτον στο ιστιοφόρο του». Στο βίντεο, ο O’Donnell ζουμάρει στο σκάφος καθώς ο άνδρας ρωτάει: «Γεια, τι κάνεις; Είμαι ο υπολοχαγός Νταν». «Τι κάνεις;» απαντά ο Ο'Ντόνελ. «Πώς τα πήγες;».

«Το νερό έφυγε;» ρωτά ο Μαλινόφσκι.
«Ναι, φεύγει, τώρα…», προσθέτει ο Ο'Ντόνελ, πριν τον ρωτήσει πώς τα πάει.
«Είμαι μια χαρά», απαντά ο Μαλινόφσκι.
«Ήταν τόσο άσχημα όσο νόμιζες;» ρωτάει ο Ο'Ντόνελ, για να απαντήσει: «Όχι. Το νερό επιστρέφει ή θα φύγει;».
«Φεύγει», λέει ο Ο'Ντόνελ. «Κρατήσου εκεί.»
«Εντάξει, το εκτιμώ αυτό. Θα τα πούμε αύριο», απαντά ο Μαλινόφσκι.

Ένα άλλο βίντεο που κοινοποιήθηκε από τον ανταποκριτή του NewsNation, Μπράιαν Έντιν, τον δείχνει να πλησιάζει το ιστιοφόρο και να τον ρωτάει, «Υπολοχαγέ Νταν, είσαι καλά;»
«Είμαι καλά», απαντά καθώς φαίνεται από μια καταπακτή.
«Νομίζω ότι τα κατάφερες να περάσεις το χειρότερο», προσθέτει ο Έντιν.
«Τα πάω καλά, έχω κολλήσει εδώ», απαντά ο Μαλινόφσκι.

Ο «Υπολοχαγός Νταν» έγινε viral νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού είπε σε ένα βίντεο TikTok από τoν Terrence Concannon ότι δεν θα απομακρυνόταν πριν από τον τυφώνα και αντ' αυτού θα έβγαινε από την καταιγίδα με το σκάφος του.
Εξηγώντας γιατί ήθελε να παραμείνει, ο Μαλινόφσκι είχε πει: «Η πίστη μου στον Θεό. Ο Θεός μου είπε να βγω εδώ και να πάρω μια βάρκα. Βγήκα εδώ και πήρα μια βάρκα. Μου έλεγε τις τελευταίες δύο μέρες ότι κάνω το σωστό. Με καλύπτει. Είμαι σε καλή κατάσταση. Θα το ξεπεράσουμε».

@terrenceconcannon

The only money Lieutenant Dan is accepting is through the go for me. Do not get scammed. With fake cashapps. Theres a lot misinformation going on about him. Going to make a video shortly to explain everything

♬ original sound - Tampa Terrence

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε αν θα φορούσε σωσίβιο για να αντέξει τον Μίλτον, στην οποία απάντησε: «Με τίποτα», προσθέτοντας: «Το πιο ασφαλές μέρος στον κόσμο είναι το σκάφος μου».

Οι αρχές είπαν ότι πρόσφεραν βοήθεια εκκένωσης στον Μαλινόφσκι, αλλά εκείνος αρνήθηκε να μετακινηθεί. Από τότε που δημοσίευσε το TikTok, o Concannon ξεκίνησε ένα GoFundMe για τον Malinowski, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 33.000 $.

@terrenceconcannon Lets get Dan a new boat! He needs his sea legs back! #LieutenantDan #buzzing ♬ original sound - Tampa Terrence

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί καπετάνιος ήταν γυναίκα»: Κατακραυγή για σεξιστικά σχόλια στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / «Το πλοίο βυθίστηκε γιατί καπετάνιος ήταν γυναίκα»: Κατακραυγή για σεξιστικά σχόλια στη Νέα Ζηλανδία

Οι «ναύαρχοι της πολυθρόνας» να σταματήσουν να μιλούν για το ναυάγιο του Manawanui, ζήτησε η υπουργός Άμυνας - Επιθέσεις κατά ενστόλων γυναικών μετά το ναυάγιο
LIFO NEWSROOM
Πολιτικό beef για την «Emily in Paris»: «Χαλάρωσε», λέει ο δήμαρχος Ρώμης στον Μακρόν

Διεθνή / Πολιτικό beef για την «Emily in Paris»: «Χαλάρωσε», λέει ο δήμαρχος Ρώμης στον Μακρόν

«Δεν μπορείς να ελέγξεις την καρδιά: ας την αφήσουμε να επιλέξει», γράφει ο δήμαρχος Ρώμης στον Γάλλο πρόεδρο που είπε νωρίτερα πως δεν έχει νόημα η Έμιλι να μην βρίσκεται στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Η Τέιλορ Σουίφτ και η Ντόλι Πάρτον κάνουν δωρεά $5 εκατ. η κάθε μία στους πληγέντες των τυφώνων Χέλεν και Μίλτον

Διεθνή / Η Τέιλορ Σουίφτ και η Ντόλι Πάρτον κάνουν δωρεά $5 εκατ. η κάθε μία στους πληγέντες των τυφώνων Χέλεν και Μίλτον

Λίγο καιρό πριν η Σουίφτ έκανε δωρεά σε τράπεζα τροφίμων στην Ουαλία, συνεχίζοντας το έργο στήριξης κάθε πόλης που επισκέπτεται κατά τη διάρκεια της περιοδείας της
LIFO NEWSROOM