Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά τη διαμαρτυρία φοιτητών για την πτώση ασανσέρ - Φυγαδεύτηκε ο πρύτανης

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ εν μέσω διαμαρτυρίας φοιτητών για την πτώση ασανσέρ Facebook Twitter
0

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η διαμαρτυρία των φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την πτώση ασανσέρ σε κτίριο εστιών του ΑΠΘ.

Συγκεντρωμένοι στην αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής, δεκάδες φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για την πτώση του ασανσέρ, ενώπιον του πρύτανη του πανεπιστημίου, Χαράλαμπου Φείδα.

Μέσω Instagram, ο λογαριασμός με όνομα χρήστη infolibregr, δημοσίευσε σχετικά βίντεο από τα επεισόδια στο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, μια ομάδα φοιτητών πλησίασε τον πρύτανη, εμποδίζοντάς του την έξοδο από την αίθουσα. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου, φαίνεται ότι ο πρύτανης χρειάστηκε να φύγει με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε προσαγωγές φοιτητών.

Για το συμβάν, παρενέβη η Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την πτώση ασανσέρ στη Γ' Φοιτητική Εστία του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Στυλιανή Γιαϊλόγλου, ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Αθανασία Υφαντή, να παραγγείλει ποινική έρευνα για το περιστατικό, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κοινώς επικίνδυνης βλάβης, από αμέλεια, ή της παραβίασης κανόνων οικοδομικής, από αμέλεια.



Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα εξεταστούν οι συνθήκες υπό της οποίες έγινε η πτώση, ενώ θα διερευνηθεί ο χρόνος τέλεσης της τελευταίας συντήρησης του συγκεκριμένου ανελκυστήρα, όπως επίσης τυχόν χρήση μη ασφαλών υλικών σε αυτό.

Με την ίδια παραγγελία, η εισαγγελέας ζητεί να γίνει έλεγχος σε όλους τους ανελκυστήρες των Φοιτητικών Εστιών του Ιδρύματος για να διαπιστωθεί, εάν προκύπτουν ενδείξεις πλημμελούς συντήρησης.



 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θάνατος Μπάλντοκ: «Υπήρχαν δύο ποτήρια, ψάχνουν από τις κάμερες μήπως ήταν κάποιος εκεί» λέει ο Καλλιακμάνης

Ελλάδα / Θάνατος Μπάλντοκ: «Υπήρχαν δύο ποτήρια, ψάχνουν από τις κάμερες μήπως ήταν κάποιος εκεί» λέει ο Καλλιακμάνης

«Ένα τραπεζάκι με δύο ποτήρια και η έρευνα επικεντρώνεται αν υπήρχε κάποιος εκεί» είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός για τις συνθήκες θανάτου του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού
LIFO NEWSROOM