Το κρητικό εστιατόριο που ξεκίνησε τη λειτουργία του τα Χριστούγεννα του 2004 εκτός από την αναγέννηση μιας εμβληματικής πλατείας του Παγκρατίου δημιουργήθηκε με έναν γαστρονομικό στόχο: να αναβιώσει ένα κομμάτι της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας με ρίζες από τη μινωική ήδη εποχή, προσφέροντας μια εμπειρία φιλοξενίας και γεύσης που σου μένει αξέχαστη.

 

Η ιστορία αυτού του χώρου πάει χρόνια πίσω, τότε που ως μπακάλικο υποδεχόταν μεγάλες προσωπικότητες από την πολιτιστική και πνευματική ζωή της χώρας. Με κληρονομιά ονόματα επισκεπτών, όπως αυτό του Μάνου Χατζιδάκι, της Φλέρυς Νταντωνάκη και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, η νέα εκδοχή του Κατσούρμπου δημιούργησε ένα λατρεμένο στέκι κάθε φορά που θέλεις να φας νόστιμο φαγητό φτιαγμένο με αγνά υλικά και συνταγές που ξαναγεννιούνται από τη γευστική ιστορία της Μεγαλονήσου.

 

Το χειροποίητο εφτάζυμο ψωμί με γνήσιο κουνενό από ρεβίθια, η στάκα, το γαμοπίλαφο, το οφτό, το αντικριστό και το καπρικό, το σταμναγκάθι και οι σαρικόπιτες με ξινομυζήθρα είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν το μενού του Κατσούρμπου.

 

Κατσούρμπος

 

Ένα μενού που ποτέ δεν βαριέσαι, αφού πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο που θέλεις να γευτείς. Τα χειροποίητα καλιτσούνια, οι κλασικοί χοχλιοί μπουρμπουριστοί σβησμένοι με μαρουβά, το αρνί τσιγαριαστό, είναι κάποιες από τις must επιλογές, έτσι, για να πεις ότι ξεκίνησες το ταξίδι σου στην κρητική κουζίνα. 

 

Η αυθεντική ρακή, από το ρακοκάζανο της οικογένειας ιδιοκτητών, απαραίτητος συνοδός σε αυτήν τη διαδρομή, έρχεται να συμπληρώσει τα πιάτα και να απογειώσει τη γεύση τους. Μη φύγεις χωρίς να γλυκαθείς από κάποιο σπιτικό έδεσμα που σου αφήνει μια υπέροχη γεύση μέχρι την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην Πλατεία Προσκόπων. Ειδικά φέτος ετοιμάσου για διάφορες εκπλήξεις με αφορμή τα 20 χρόνια, που δεν τα λες και λίγα.

 

Αμύντα 2, πλ. Προσκόπων, Παγκράτι 210 7222167

Facebook: Κατσούρμπος

Οδηγός Γεύσης