Σάλος στην Τουρκία: Δεκάδες σκυλιά και γάτες βρέθηκαν σκοτωμένα σε σακούλες σκουπιδιών

Σάλος στην Τουρκία: Δεκάδες σκυλιά και γάτες βρέθηκαν σκοτωμένα σε σακούλες σκουπιδιών Facebook Twitter
0

H οργή ξεχειλίζει στην Τουρκία, καθώς τα περιστατικά κακοποίησης και δολοφονίας γυναικών ή ζώων, διαδέχονται το ένα το άλλο, τις τελευταίες μέρες με τελευταίο το αποτρόπαιο συμβάν στην περιοχή Λίβυσσα της Βιθυνίας (Γκεμπζέ), στην Τουρκία.

Τούρκοι υπερασπιστές δικαιωμάτων των ζώων βρήκαν δεκάδες νεκρούς σκύλους και γάτες σε σκουπιδότοπο έξω από δημοτικό καταφύγιο ζώων στην περιοχή της Λίβυσσας. Ο Σύνδεσμος Φίλων Ζώων του Κοτζαέλι μοιράστηκε ένα βίντεο με τα νεκρά ζώα έξω από το Κέντρο Περίθαλψης, Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λίβυσσας.

Παρατήρησαν ότι οι σακούλες απορριμμάτων περιείχαν τα πτώματα 30 σκύλων και 13 γατών. Βρήκαν επίσης μπουκάλια με φάρμακα και σύριγγες μέσα στις σακούλες. Τα μπουκάλια φαρμάκων στο βίντεο φαίνεται να είναι φάρμακα αναισθησίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Κτηνιατρικού Επιμελητηρίου του Κοτζαέλι, Μεχμέτ Μποταντζί.

Σάλος στην Τουρκία: Δεκάδες σκυλιά και γάτες βρέθηκαν σκοτωμένα σε σακούλες σκουπιδιών Facebook Twitter

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Λίβυσσας αρνήθηκε ότι φέρει κάποια ευθύνη, λέγοντας ότι το προσωπικό του βρήκε αυτά τα ζώα ήδη νεκρά στους δρόμους. «Έχει ξεκινήσει έρευνα. Οι εμπλεκόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», πρόσθεσε ο δήμος σε μια αμφιλεγόμενη ανακοίνωση. 

Ωστόσο, τα μέλη των οργανώσεων δικαιωμάτων των ζώων μοιράστηκαν και τις στιγμές που το δημοτικό προσωπικό έκανε ένεση στα ζώα και στη συνέχεια τα βάζει σε σακούλες σκουπιδιών.

Το γραφείο του Κυβερνήτη του Κοτζαέλι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Μετά τη διάδοση της είδησης, οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων στις 11 Οκτωβρίου διαμαρτυρήθηκαν για τη σφαγή μπροστά στο καταφύγιο.

Το περιστατικό σημειώθηκε αφότου το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε ένα νομοσχέδιο τον Ιούλιο με στόχο τη σύλληψη εκατομμυρίων αδέσποτων σκύλων και πιθανώς τη θανάτωση τους εν μέσω των αντιρρήσεων των υποστηρικτών των ζώων. Ο νόμος ορίζει ότι οι δήμοι πρέπει να συλλέγουν τα αδέσποτα σκυλιά και να τα κρατούν σε καταφύγια μέχρι να υιοθετηθούν.  Εάν δεν υιοθετηθούν και κριθούν «επικίνδυνα», μπορεί να πραγματοποιηθεί «ευθανασία» με κτηνιατρική έγκριση. Οι δήμαρχοι και τα μέλη του συμβουλίου που δεν «εκτελούν τα καθήκοντά τους» ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης.

Η νέα νομοθεσία επιτρέπει την ευθανασία αδέσποτων ζώων όχι μόνο για ιατρικούς λόγους αλλά και σε άλλες «εξαιρετικές» περιστάσεις. Οι μεγάλοι μητροπολιτικοί δήμοι, οι επαρχιακοί δήμοι και εκείνοι με πληθυσμό άνω των 25.000 πρέπει να δημιουργήσουν καταφύγια όπου θα έμεναν τα συλλεγμένα ζώα μέχρι να υιοθετηθούν. 

Οι δήμοι έχουν χρόνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2028 για να ιδρύσουν καταφύγια και να βελτιώσουν τις συνθήκες των υπαρχόντων. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τυφώνας Μίλτον: Αντιδράσεις για θέρετρο της Disney που πούλησε σάντουιτς στους εγκλωβισμένους

Διεθνή / Τυφώνας Μίλτον: Αντιδράσεις για θέρετρο της Disney που πούλησε σάντουιτς στους εγκλωβισμένους

Αρχικά, η κίνηση της Disney να προσφέρει τα «πακέτα σάντουιτς» θεωρήθηκε θετική, όμως σύντομα επικράτησε δυσαρέσκεια όταν έγινε γνωστό ότι οι επισκέπτες χρεώνονταν για αυτά
LIFO NEWSROOM
Έλον Μασκ: Η μετοχή της Tesla πέφτει μετά την απογοητευτική παρουσίαση των ρομποταξί

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η μετοχή της Tesla πέφτει μετά την απογοητευτική παρουσίαση των ρομποταξί

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, παρουσίασε το όραμα της εταιρείας για το μέλλον, το οποίο περιλαμβάνει τα Cybercabs, αυτόνομα οχήματα δύο θέσεων που θα μεταφέρουν επιβάτες χωρίς τιμόνι ή πεντάλ
LIFO NEWSROOM
βηρυτος

Διεθνή / Πυρομαχικά αμερικανικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο κέντρο της Βηρυτού

Ο Guardian επισημαίνει ότι πρόκειται για το πιο θανατηφόρο χτύπημα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου από τότε που ξεκίνησαν οι μάχες μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Η ΕΕ βοηθά την Τουρκία σε βίαιες απελάσεις μεταναστών σε Συρία και Αφγανιστάν

Διεθνή / Politico: Η ΕΕ βοηθά την Τουρκία σε βίαιες απελάσεις μεταναστών σε Συρία και Αφγανιστάν

Η ΕΕ έχει διαθέσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία για να βοηθήσει τη χώρα να φιλοξενήσει σχεδόν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και άλλες χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση
LIFO NEWSROOM