Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Βροχές με το κυάλι και υψηλές θερμοκρασίες»

Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Βροχές με το κυάλι και υψηλές θερμοκρασίες» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Για ζέστη αλλά και ανομβρία κάνει λόγο στη νεότερη ανάρτησή του για τον καιρό, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Αναλύοντας τα κλιματικά μοντέλα για τις καιρικές συνθήκες των επόμενων δύο μηνών, ο γνωστός μετεωρολόγος εξηγεί πως η θερμοκρασία όπως όλα δείχνουν, θα διατηρηθεί σε πιο υψηλά επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή.

Υπενθυμίζεται ότι την πτώση της θερμοκρασίας που θα σημειωθεί από αύριο στη χώρα, διαδέχεται και πάλι η άνοδός της την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, επισημαίνει πως δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές τις επόμενες μέρες, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του «βροχές με το κυάλι και υψηλές θερμοκρασίες». Παράλληλα, επισημαίνει να «εκμεταλλευτούμε τουλάχιστον αυτές τις ημέρες για εργασίες καθαρισμού ρεμάτων, φρεατίων και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων».

«Εκτός από μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ανομβρία, το πιο ζεστό περιβάλλον διατηρεί και τις θάλασσες πιο ζεστές από τα φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό σημαίνει περισσότερη τροφή ( υδρατμοί) για κάθε οργανωμένη κακοκαιρία που θα μας επισκεφτεί στο μέλλον άρα και πιο επικίνδυνες καταστάσεις», καταλήγει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, πτώησ θεσμοκραίας και βροχές

Ελλάδα / Καιρός: Αφρικανική σκόνη, πτώση θεσμοκραίας και βροχές

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο - Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες
THE LIFO TEAM