Γαύδος: Εντοπίστηκε η σορός μετανάστη

Γαύδος: Εντοπίστηκε η σορός ενός μετανάστη - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το ναυάγιο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Τη σορό ενός άνδρα εντόπισαν μέχρι τώρα οι Αρχές, μετά το ναυάγιο του σκάφους που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου.

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη Γαύδο, για τη διάσωση των ναυαγών μεταναστών, καθώς οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς αγνοούμενους.

Η επιχείρηση του Λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ με την συνδρομή του Πολεμικού ναυτικού, λιμενικών αρχών της Κρήτης και ιδιώτες. Στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν συγκεκριμένα, πλωτά σκάφη του λιμενικού σώματος αλλά και έξι παραπλέοντα πλοία, τα οποία έχουν διασώσει 97 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.

Την ίδια ώρα, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού «σαρώνει» την ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοούμενων. Στους 97 μετανάστες που έχουν διασωθεί  βρίσκονται δύο γυναίκες, η οποία η μία είναι έγκυος, αλλά και 12 ανήλικοι. Σημειώνεται πως κατά δήλωσή τους, προέρχονται από το Σουδάν, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Το απόγευμα αναμένεται να μεταφερθούν στο Ηράκλειο που θα φιλοξενηθούν στις παλαιές εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Κρήτη - Σε ποιες περιοχές είναι επικίνδυνες οι συνθήκες για φωτιά

Ελλάδα / Καιρός: Ισχυροί άνεμοι με ριπές μέχρι 90 χλμ την Πέμπτη - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Κρήτη

Ποιες περιοχές είναι σε «κίτρινο» συναγερμό - Η παρατεταμένη ανομβρία, οι ελάχιστες για την εποχή βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για πυρκαγιές
LIFO NEWSROOM