Υπόθεση Μενέντεζ: 12 συγγενείς τους πιστεύουν πως τα αδέλφια ήταν θύματα κακοποίησης -Ζητούν απελευθέρωση

Υπόθεση Μενέντεζ: 12 συγγενείς τους πιστεύουν πως τα αδέλφια ήταν θύματα κακοποίησης -Ζητούν απελευθέρωση Facebook Twitter
Έρικ και Λάιλ Μενέντεζ στο δικαστήριο που τους καταδίκασε σε ισόβια / Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Πάνω από δώδεκα μέλη της οικογένειας Μενέντεζ ταξιδεύουν σήμερα στο Λος Άντζελες για να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου και να ζητήσουν την απελευθέρωση των αδελφών Μενέντεζ, καθώς πιστεύουν πως ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. 

Η ευρύτερη οικογένεια των Έρικ και Λάιλ Μενέντζ θα υποστηρίξει την απελευθέρωσή τους από τη φυλακή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη στο Λος Άντζελες, καθώς οι εισαγγελείς εξετάζουν νέα στοιχεία για να καθορίσουν εάν πρέπει να εκτίουν ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία των γονιών τους.

Σε μια κίνηση «ισχυρής επίδειξης ενότητας» από περισσότερα από δώδεκα μέλη της οικογένειας - συμπεριλαμβανομένης της θείας των αδελφών - που ταξιδεύουν από όλη τη χώρα στο Λος Άντζελες, η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες να εξετάζει ξανά την υπόθεση των αδελφών.

Ο Έρικ Μενέντεζ, τώρα 53 ετών, και ο 56χρονος αδερφός του, Λάιλ, βρίσκονται επί του παρόντος έγκλειστοι σε κρατική φυλακή χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, αφού καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των γονιών τους στην έπαυλή τους στο Μπεβέρλι Χιλς πριν από περισσότερα από 35 χρόνια.

Ο Λάιλ Μενέντεζ, που ήταν τότε 21 ετών, και ο Έρικ Μενέντεζ, τότε 18 ετών, παραδέχθηκαν ότι πυροβόλησαν θανάσιμα τον πατέρα τους, τον Χοσέ Μενέντεζ, και τη μητέρα τους, Κίτι Μενέντεζ, το 1989, αλλά είπαν ότι φοβούνταν ότι οι γονείς τους επρόκειτο να τους σκοτώσουν για να αποτρέψουν την αποκάλυψη της μακροχρόνιας σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πατέρα τους.

Ο δικηγόρος της ευρύτερης οικογένειας Μπράιαν Φρίντμαν δήλωσε ότι τα μέλη της υποστηρίζουν σθεναρά την απελευθέρωση των αδελφών. Η κωμικός Ρόζι Ο' Ντόνελ σχεδιάζει επίσης να συμπαρασταθεί επωνύμως στην οικογένεια κατά τη συνέντευξη τύπου.

«Δεν επιθυμεί τίποτα περισσότερο από το να αφεθούν ελεύθεροι», είπε ο Φρίντμαν νωρίτερα αυτό το μήνα για την Τζόαν ΒάντερΜόλεν, την αδερφή της Κίτι Μενέντεζ και θεία των αδελφών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο εισαγγελέας Γκασκόν είπε ότι δεν υπήρχε αμφιβολία ότι τα αδέρφια διέπραξαν τους φόνους του 1989, αλλά το γραφείο του θα εξετάσει νέα στοιχεία και θα αποφασίσει εάν δικαιολογείται εκ νέου μήνυση στην περιβόητη υπόθεση που τράβηξε το διεθνές ενδιαφέρον.

Η υπόθεση απέκτησε νέα έλξη τις τελευταίες εβδομάδες αφότου το Netflix ξεκίνησε το σίριαλ Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, για τη ζωή των αδελφών.

Τα νέα στοιχεία περιλαμβάνουν μια επιστολή που έγραψε ο Έρικ Μενέντεζ, η οποία σύμφωνα με τους δικηγόρους του επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πατέρα του. Η ακρόαση είχε προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου.

Οι εισαγγελείς της εποχής είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για οποιαδήποτε παρενόχληση. Είπαν ότι οι γιοι κυνηγούσαν την περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων των γονιών τους. Αλλά τα αδέρφια είπαν ότι σκότωσαν τους γονείς τους για αυτοάμυνα αφού υπέστησαν μια ζωή με σωματική, συναισθηματική και σεξουαλική κακοποίηση από αυτούς. Οι δικηγόροι τους υποστηρίζουν ότι λόγω των μεταβαλλόμενων απόψεων της κοινωνίας για τη σεξουαλική κακοποίηση, τα αδέρφια μπορεί να μην είχαν καταδικαστεί για φόνο πρώτου βαθμού και σε ισόβια χωρίς αναστολή, αν η υπόθεση εκδικαζόταν σήμερα.

Με πληροφορίες από Guardian

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ατσέμογλου μετά το Νόμπελ Οικονομίας: Καμία χώρα δεν πρέπει να επικεντρώνεται μόνο σε έναν τομέα, όπως ο τουρισμός

Διεθνή / Ατσέμογλου μετά το Νόμπελ Οικονομίας: Καμία χώρα δεν πρέπει να επικεντρώνεται μόνο σε έναν τομέα, όπως ο τουρισμός

Για το μεταναστευτικό ζήτημα, κρίνει αφελές το αίτημα για ανοιχτά σύνορα και τονίζει την ανάγκη για μετρημένη προσέγγιση, που να στηρίζεται στη συναίνεση της εργατικής τάξης, για ανθρωπιστικούς και δημογραφικούς λόγους
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή που τρία άτομα σώζονται τελευταία στιγμή από ερείπια που πέφτουν

Διεθνή / Σεισμός 6R στην Τουρκία: Τρεις πολίτες σώζονται τελευταία στιγμή από ερείπια που πέφτουν δίπλα τους

Βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν τις στιγμές που ο μεγάλος σεισμός χτυπάει την περιοχή, δείχνοντας μάλιστα ότι η δόνηση διήρκεσε πάνω από 10 δευτερόλεπτα
LIFO NEWSROOM