Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι ξεπέρασαν τα 100χλμ την ώρα στην Τήνο

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι ξεπέρασαν τα 100χλμ την ώρα στην Τήνο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους σταδιακά τις τελευταίες ώρες σε αρκετές περιοχές, λόγω της απότομης αλλαγής του σκηνικού από σήμερα.

Τα φαινόμενα αυτά επιβεβαιώνουν τις προγνώσεις καιρού των μετεωρολόγων τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι οποίες έκτος από πτώση θερμοκρασίας προειδοποιούσαν και για ισχυρούς βοριάδες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Meteo, τις τελευταίες ώρες ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι πλήττουν περιοχές της ανατολικής χώρας, το Αιγαίο αλλά και την Κρήτη.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία, η ισχυρότερη ριπή ανέμου καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Πόρτο Τήνου και ήταν ίση με 101χλμ την ώρα. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι οκτώ υψηλότερες ριπές ανέμου που καταγράφηκαν μέχρι πριν λίγη ώρα, το απόγευμα της Πέμπτης.

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι ξεπέρασαν τα 100χλμ την ώρα στην Τήνο Facebook Twitter

Καιρός - Κολυδάς: Έρχεται ξεροβόρι με μονοψήφιες ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας

Θερμοκρασίες κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Θοδωρή Κολυδά.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ σε νεότερη ανάρτησή του για την πορεία του καιρού το Σαββατοκύριακο, σημειώνει ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό του θα είναι η διατήρηση των θερμοκρασιών σε επίπεδα κατά 3 με 5 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Μάλιστα, κάνει λόγο για ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας στα περισσότερα ηπειρωτικά.

Παράλληλα επισημαίνει πως άνεμοι παρότι το Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσουν, από την επόμενο εβδομάδα θα ενισχυθούν ξανά. «Η διατήρηση των θερμοκρασιών σε επίπεδα κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου κάτω από τα κανονικά επίπεδα το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

«Μονοψήφιες ελάχιστες τιμές θερμοκρασίας στα περισσότερα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι προοδευτικά το Σαββατοκύριακο θα εξασθενήσουν και θα ενισχυθούν πάλι από βδομάδα. Οι βροχές πολύ λίγες στα κεντρικά και βόρεια, καθώς τα συστήματα που επηρεάζουν την Κεντρική Μεσόγειο όχι μόνο δεν έρχονται προς την περιοχή μας, αλλά γίνονται οπισθοδρομούντα, δηλαδή κατευθύνονται προς τα...δυτικά», καταλήγει.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιδηροδρομικός εφιάλτης: Ατυχήματα, φωτιές και παρ' ολίγον συγκρούσεις μέσα σε έναν μήνα

Ελλάδα / Οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι σε αφύλακτη διάβαση: Έξι σοβαρά ατυχήματα σε έναν μήνα

Από την παρ'ολίγον μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών μέχρι την εισβολή συρμού στο Μετρό - Τα γεγονότα καταδεικνύουν την άμεση ανάγκη για επαναξιολόγηση των διαδικασιών ασφάλειας και εκπαίδευσης του προσωπικού
LIFO NEWSROOM
Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της θεοκρατίας

Ελλάδα / Ιράν - 1998: Όταν η Βάσω Παπανδρέου έσπασε τον ενδυματολογικό κώδικα της ισλαμικής δημοκρατίας

Η Βάσω Παπανδρέου έχει μείνει στην ιστορία των γυναικών του Ιράν ως η πρώτη επίσημη επισκέπτης που «παραβίασε» το αυστηρό πρωτόκολλο του θεοκρατικού καθεστώτος
LIFO NEWSROOM
Συρμός προαστιακού στο Μετρό: «Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας έκανε λάθος, ο μηχανοδηγός παραβίασε 2 φωτοσήματα»

Ελλάδα / Συρμός προαστιακού μπήκε στη γραμμή του Μετρό: «Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας έκανε λάθος, ο μηχανοδηγός παραβίασε 2 φωτοσήματα»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης αποκάλυψε το αλαλούμ που λίγο έλειψε να προκαλέσει νέο σιδηροδρομικό ατύχημα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου
LIFO NEWSROOM
Κακοκαιρία Ιανός: Ένοχος ο Αγοραστός για την πλημμύρα, αθώος για ανθρωποκτονία

Ελλάδα / Κακοκαιρία Ιανός: Ένοχος ο Αγοραστός για την πλημμύρα, αθώος για ανθρωποκτονία

Ένοχοι κρίθηκαν επίσης για την πλημμύρα στον Ιανό ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κώστας Νούσιος και οι δύο προϊστάμενοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων σε Περιφέρεια Θεσσαλίας και Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
LIFO NEWSROOM