Στρατός του Ισραήλ: Αναζητούμε τον αδελφό του Γιαχία Σινουάρ

Στρατός του Ισραήλ: Αναζητούμε τον αδελφό του Γιάχια Σινουάρ Facebook Twitter
0

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ είχε πάνω του 40.000 σέκελ όταν σκοτώθηκε χθες στη Ράφα, λέει ο εκπρόσωπος του IDF, αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, καθώς παρουσίασε το βίντεο από drone το οποίο απαθανάτισε τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ.

Ο Χαγκάρι είπε ότι το Ισραήλ έχει επί του παρόντος ενεργή επιχείρηση αναζήτησης για τον Μοχάμεντ Σινουάρ, αδελφό του νεκρού ηγέτη της Χαμάς, και όλους τους στρατιωτικούς διοικητές της Χαμάς.

Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ επιβεβαίωσαν ότι αρχικώς «τον αναγνώρισαν ως τρομοκράτη σε ένα κτήριο» και δεν γνώριζαν ότι ήταν ο Γιαχία Σινουάρ. «Πλήξαμε το κτήριο και μπήκαμε να ψάξουμε. Τον βρήκαμε με ένα σακάκι και ένα όπλο και 40.000 NIS».

Στρατός του Ισραήλ: Αναζητούμε τον αδελφό του Γιάχια Σινουάρ Facebook Twitter
Αντικείμενα που βρέθηκαν πάνω στον Σινουάρ / φωτ.: IDF

Ο Σινουάρ προφανώς κυκλοφορούσε στις σήραγγες της περιοχής για αρκετό καιρό, λέει ο Χαγκάρι. Μάλλον προσπαθούσε «να δραπετεύσει στο βορρά, σε ασφαλέστερες περιοχές» καθώς πλησίαζαν οι στρατιώτες του Ισραήλ. «Έφευγε από σπίτι σε σπίτι, τον αναγνωρίσαμε ως τρομοκράτη, προσεγγίσαμε επαγγελματικά και τον εξοντώσαμε». Ο Χαγκάρι λέει ότι ο Ισραηλινός Στρατός παρακολουθούσε τον Γιαχία Σινουάρ για μήνες και ότι το DNA του είχε βρεθεί σε μια σήραγγα μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο όπου η Χαμάς δολοφόνησε έξι ομήρους τον Αύγουστο.

Ο Χάγκαρι είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει να επιχειρεί στη Γάζα κατά των τρομοκρατών της Χαμάς και των υποδομών τους. Αρνείται επίσης ότι το Ισραήλ εφαρμόζει ένα αναφερόμενο «σχέδιο στρατηγού» να πολιορκήσει τη βόρεια Γάζα. Λέει ότι το IDF έχει τα δικά του σχέδια, τα οποία ακολουθούν το διεθνές δίκαιο.

Λέει επίσης ότι στρατιώτες του Γκολάνι συνέλαβαν στελέχη της Χεζμπολάχ στο περιστατικό στο οποίο σκοτώθηκαν χθες πέντε μέλη της μονάδας αναγνώρισης Γκολάνι.

Η Ταξιαρχία Givati ​​συμμετέχει στις επιχειρήσεις στη βόρεια Τζαμπαλίγια της Γάζας

Ο στρατός λέει ότι στρατεύματα της Ταξιαρχίας Givati ​​του IDF εντάχθηκαν στην 162η Μεραρχία στην περιοχή Jabaliya της βόρειας Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας ως μέρος της ανανεωμένης χερσαίας επιχείρησης.

Λέει ότι δεκάδες τρομοκράτες εξοντώθηκαν σε μάχες και αεροπορικές επιδρομές σε όλη τη βόρεια Γάζα την τελευταία ημέρα, ενώ στην κεντρική Γάζα, στρατεύματα της 252ης Μεραρχίας στόχευσαν ένα κτίριο που χρησιμοποιήθηκε από στελέχη της Χαμάς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ήρωας»: Ένας 56χρονος έσωσε άγνωστο από ππνιγμό αλλά έχασε ο ίδιος την ζωή του στο Μπάλι

Διεθνή / «Ήρωας»: Έσωσε άγνωστο από πνιγμό, αλλά πνίγηκε ο ίδιος - Η σορός του εντοπίστηκε δύο ημέρες μετά

Ο Αυστραλός πήδηξε στη θάλασσα στις δυτικές ακτές του Μπαλί και διέσωσε έναν Γερμανό τουρίστα από πνιγμό, αλλά το κύμα τον παρέσυρε στα ανοιχτά κι έχασε τη ζωή του
LIFO NEWSROOM
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM