Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα για 13χρονους που αποπειράθηκαν να ληστέψουν συνομηλίκους τους

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα για 13χρονους που αποπειράθηκαν να ληστέψουν συνομηλίκους τους Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Αναμορφωτικά μέτρα επιβλήθηκαν σε πέντε 13χρονους που αποπειράθηκαν να ληστέψουν συνομηλίκους τους στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Οι πέντε 13χρονοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να ληστέψουν μία επταμελή παρέα συνομηλίκων τους, το απόγευμα του Σαββάτου, στην Καλαμαριά.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας και επιπλέον δύο κατηγορούνται ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία στην Αστυνομία ότι τους προσήγαγαν για το περιστατικό. Ο ένας εξ αυτών καταγγέλθηκε, δε, ότι χτύπησε ένα από τα θύματα, όταν αρνήθηκαν να τους παραδώσουν χρήματα, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός.

Απολογούμενοι ενώπιον της 6ης τακτικής ανακρίτριας, οι κατηγορούμενοι φέρονται να είπαν ότι έκαναν «πλάκα» κι ότι ζήτησαν 50 λεπτά, αρνούμενοι την κατηγορία της απόπειρας ληστείας η οποία τους αποδίδεται.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, όπως επίσης του αναμορφωτικού μέτρου της επιτήρησης από επιμελητή ανηλίκων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασθενής καταγγέλλει στο ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ

Ελλάδα / Ασθενής καταγγέλλει ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ για είδη που δεν χρειάζεται

Η γυναίκα που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας καταγγέλλει πως φαίνεται στο ΑΜΚΑ της να έχει παραλάβει 2.132 ευρώ για ηλεκτρονικό ποδήλατο για τετραπληγία και 3.500 για αναπηρικό αμαξίδιο
LIFO NEWSROOM