Προς διαγραφή 333.000 «αιώνιοι» φοιτητές - Πάνω από 6.000 αποβολές για κινητά στα σχολεία

Πάνω από 6.000 αποβολές για κινητά στα σχολεία - Προς διαγραφή 333.000 «αιώνιοι» φοιτητές Facebook Twitter
Φοιτητές στο ΕΚΠΑ / Φωτ.: Eurokinissi (αρχείου)
0

«Θεαματικά καλή» χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία, προαναγγέλλοντας την οριστική διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών.

Δηλώνοντας ότι οι προβλέψεις έχουν γίνει δεκτές από τις σχολικές κοινότητες, οι αποβολές για παραβίαση του νέου νόμου για τα κινητά έχουν φθάσει μέχρι στιγμής τις 6.043, ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Σε ό,τι αφορά τους «αιώνιους» φοιτητές, χαρακτήρισε «πλήρεις» τις προβλέψεις της σχετικής διάταξης του νόμου που ψηφίστηκε το 2022 -γνωστός και ως «νόμος Κεραμέως» για τα ΑΕΙ- κάνοντας λόγο για ένα θέμα που πρέπει να λυθεί χωρίς να λαμβάνονται υπόψη πιθανές αντιδράσεις ή φόβοι.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κυριακής, ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών έχει μειωθεί σε σύγκριση με πέρυσι, στους 695.678.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ενεργών φοιτητών, στους 361.937 (52,03%), όμως αυξημένος όμως εμφανίζεται ο αριθμός των «αιωνίων» στους 333.741 φοιτητές.

Αναφερόμενος στην ασφάλεια των πανεπιστημίων, ο υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι η κατάσταση σε θέματα ασφαλείας είναι πολύ βελτιωμένη από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει λάβει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα οικοδόμησης φοιτητικών εστιών και πως στόχος είναι να διπλασιαστούν και να φτάσουν στις 20.000 οι κλίνες, ενώ γίνεται προσπάθεια να βελτιωθούν οι υφιστάμενες. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασθενής καταγγέλλει στο ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ

Ελλάδα / Ασθενής καταγγέλλει ότι «φόρτωσαν» τον ΑΜΚΑ της με 13.000 ευρώ για είδη που δεν χρειάζεται

Η γυναίκα που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας καταγγέλλει πως φαίνεται στο ΑΜΚΑ της να έχει παραλάβει 2.132 ευρώ για ηλεκτρονικό ποδήλατο για τετραπληγία και 3.500 για αναπηρικό αμαξίδιο
LIFO NEWSROOM