Νεκρά μωρά - Αμαλιάδα: Οι συμπτώσεις στην υπόθεση των βρεφών που πέθαναν παρουσία της 24χρονης

Νεκρά μωρά - Αμαλιάδα: Οι συμπτώσεις στην υπόθεση των βρεφών που πέθαναν παρουσία της 24χρονης Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Μια σειρά τραγικών συμπτώσεων ακολουθεί την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Αμαλιάδα.

Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για την 24χρονη από την Αμαλιάδα, που ήταν παρούσα στους θανάτους τριών μωρών, ένα ακόμη περιστατικό ήρθε στη δημοσιότητα με μαρτυρία μιας μητέρας, η οποία έχασε το μωρό της, αφού το είχε αφήσει στην 24χρονη, για να το προσέχει.

Η μητέρα του 6 μηνών μωρού που πέθανε παρουσία της ίδιας γυναίκας, όπως και τα άλλα τρία μωρά, μίλησε στο Mega και το «Live News» και εμφανίστηκε προβληματισμένη για την ακολουθία των περιστατικών.

«Εγώ σαν μάνα που έχω χάσει το παιδί μου, μέσα από τα χέρια της Ειρήνης, θα το ψάξω και νομικά και θα το φτάσω μέχρι όπου χρειαστεί» αναφέρει η νεαρή και προσθέτει: «Έρχομαι και να ρωτήσω πως γίνεται; Είναι και τα 4 σύμπτωση; Έχει κάνει κάτι; Εγώ έρχομαι να ρωτήσω σαν μάνα μόνο ένα ‘γιατί’».

Υπόθεση Αμαλιάδας: Τέσσερα νεκρά βρέφη όσο ήταν παρούσα η 24χρονη

Η μητέρα, που έχασε το παιδί της τον Φεβρουάριο του 2021, περιέγραψε, όσα συνέβησαν εκείνο το απόγευμα, όταν είχε βγει για μια βόλτα, αφήνοντας στη φίλη της (την 24χρονη), το μωρό για να το προσέχει.

«Με την Ειρήνη γνωριζόμαστε χρόνια, είμαστε κουμπάρες. Της είπα να μου κρατήσει το παιδί να πάω μια βόλτα με τον σύντροφο μου. Μου είπε εννοείται ότι μπορώ» είπε. Πριν αφήσει την κόρη της στην φίλη της «την είχε αλλάξει, την είχε ταΐσει και πριν την κοιμίσει της έδωσε και το φάρμακο που έπαιρνε για ένα μικρό πρόβλημα υγείας» αναφέρει η φίλη της 24χρονης στο Mega.

«Παίρνει κάποια στιγμή η Ειρήνη τηλέφωνο κάποιον που δεν θέλω να πω ποιον και λέει "το παιδί πέθανε" και παίρνει κατευθείαν ο σύζυγος μου την Ειρήνη τηλέφωνο και του λέει το παιδί είναι μια χαρά, ενώ ήταν πεθαμένο» συνεχίζει.

Ομοίως και οι γιατροί στο Καραμανδάνειο την ενημέρωσαν πως το μωρό έφτασε στα χέρια τους νεκρό και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν,  δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Η περιγραφή της 24χρονης διαφέρει, ωστόσο.

«Έκανε κάποιον θόρυβο το παιδί και κάλεσε ασθενοφόρο. Δεν μου είπε για δύσπνοια, ότι έκανε έναν ήχο και δεν μπορούσε να ανασάνει. Όπως συνέβη στα δυο δικά της και στο τρίτο στην Αμαλιάδα» αναφέρει η μητέρα.

Η αιτία θανάτου που είπαν τότε σε αυτή την μητέρα ήταν «αιφνίδιος θάνατος». Ο φάκελος έκλεισε. Τον επόμενο χρόνο, πέθανε ακόμη ένα μωρό. Ήταν το πρώτο παιδί της νεαρής από την Αμαλιάδα, που πρωταγωνιστεί στην υπόθεση.

«Βγήκε απροσδιόριστο η πρώτη ιατροδικαστική και στην πορεία έχασε άλλα δύο παιδάκια η Ειρήνη».

«Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι μπορεί να έχει κάνει κακό στα παιδιά»

Το 2023, όταν πλέον είχε πεθάνει και το δεύτερο παιδί της, οι δυο γυναίκες πενθούσαν μαζί. «Ακόμα και τότε δεν μπορούσα να δεχτώ ότι μπορεί να έχει κάνει κακό στα παιδιά. Έφτασα στο σημείο να το πιστεύω και να το διερευνήσω όταν μου μπήκαν οι υποψίες με το τρίτο παιδάκι στην Αμαλιάδα που ήταν και σε αυτόν τον θάνατο παρούσα». «Οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις», λέει σήμερα η μητέρα του πρώτου μωρού από τα τέσσερα που χάθηκαν, την γέμισαν με υποψίες.

Ο θάνατος των παιδιών της 24χρονης

Μετά τον θάνατο του μωρού της φίλης της τον Φεβρουάριο του 2021, ακολούθησε εκείνος του πρώτου παιδιού της 24χρονης τον Ιούνιο του 2022.

Τον Οκτώβριο του 2023 έφυγε και το δεύτερο παιδί της στον θάλαμο του «Αγία Σοφία» και 1,5 μήνα πριν, τον περασμένο Αύγουστο έφυγε ο γιος της φίλης της.

«Δεν πίστευα και δεν ήθελα να δεχτώ γιατί έδειχνε ότι αγαπάει τα παιδιά. Ότι πεθαίνει για τα παιδιά. Και τελικά έγινε το αντίθετο 4 παιδιά πέθαιναν στα χέρια της. Με την ίδια αιτία θανάτου ότι δεν μπορούν να πεθάνουν. Όπως και η κόρη η δικιά μου» τονίζει η νεαρή.

Μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η 24χρονη ανέφερε πως πλέον «δεν μπορεί να δεθεί συναισθηματικά με τον 4χρονο αδελφό της» υπό τον φόβο -όπως είπε- «μην του συμβεί κάτι κακό».

«Ήταν η ζωή μου όλη αυτό το παιδί. Μετά από αυτό δεν θέλω τίποτα. Καμιά φορά πάω και βλέπω τον μικρό μου αδερφό που είναι τεσσάρων χρόνων αλλά δεν με τραβάει. Έχει μπει στο κεφάλι μου ότι μπορεί να φύγει κι αυτός. Δεν μπορώ να δεθώ πλέον. Δεν θέλω να δεθώ, λέει, με τον 4χρονο αδελφό της. Από πού κι ώσπου ξέρει ότι θα πάθει κάτι… Εκεί μου μπήκαν οι υποψίες και είπα ότι μπορεί να έχει κάνει κακό» είπε.

Δεν υπάρχει καμία κατηγορία που να βαραίνει την 24χρονη, αν και οι θάνατοι των δύο δικών της παιδιών είχαν απασχολήσει την εισαγγελία, το 2023.

Με την νέα εισαγγελική παρέμβαση, οι ιατρικοί φάκελοι των νεκρών μωρών στην Αμαλιάδα, ανοίγουν και πάλι.
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από ΑμεΑ ηθοποιό να του αποδείξει με έγγραφο ότι ακρωτηριαστεί στο χέρι

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός ζήτησε από ΑμεΑ ηθοποιό να του αποδείξει με έγγραφο ότι έχει ακρωτηριαστεί στο χέρι

Ο ηθοποιός Δημήτρης Αντωνίου, κλήθηκε να αποδείξει με επίσημο έγγραφο πως έχει ακρωτηριαστεί στο δεξί χέρι προκειμένου να βγάλει ένα διαβατήριο
LIFO NEWSROOM