Ερντογάν: Θετική η Γερμανία για τα Eurofighter, ο χρόνος θα δείξει πότε θα γίνει η αγορά

Ερντογάν: Θετική η Γερμανία για τα Eurofighter, ο χρόνος θα δείξει πότε θα γίνει η αγορά Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς στην Κωνσταντινούπολη διαπίστωσε ότι μπορούν να γίνουν θετικά βήματα όσον αφορά το Eurofighter και ότι «τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Γερμανία διάκεινται θετικά» ως προς την εξέλιξη αυτού του προγράμματος.

«Ο χρόνος θα δείξει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε θα φτάσουμε στο στάδιο της προμήθειας των αεροσκαφών» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από το Καζάν της Ρωσίας, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

«Από τώρα και στο εξής, οι αρμόδιοι υπουργοί συνάδελφοί μας θα συνεχίσουν τις αμοιβαίες συναντήσεις τους. Το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στο Eurofighter. Περιλαμβάνει επίσης την αγορά εξαρτημάτων και μηχανημάτων σε πολλούς τομείς που σχετίζονται με τις Ναυτικές Δυνάμεις, τις Χερσαίες Δυνάμεις και τις Αεροπορικές Δυνάμεις. Χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει στην αμυντική βιομηχανία, καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε μεγάλο βαθμό μόνοι μας.

Ωστόσο, χρειαζόμαστε χρόνο για ορισμένα είδη. Προσπαθούμε να καλύψουμε αυτά τα είδη κυρίως από τους συμμάχους μας. Ο χρόνος θα δείξει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε θα φτάσουμε στο στάδιο της προμήθειας των αεροσκαφών. Ελπίζουμε ότι δεν θα πάρει πολύ χρόνο» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αναμένει να δει πρόοδο στα σχέδιά της να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, τα οποία κατασκευάζονται από κοινοπραξία τεσσάρων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Ο Όλαφ Σολτς, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι το σχέδιο για την πιθανή προμήθεια της Τουρκίας με Eurofighter είναι μια προσπάθεια που καθοδηγείται από τη Βρετανία και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Τα Eurofighter κατασκευάζονται από κοινοπραξία που αποτελείται από τις Airbus, BAE Systems και Leonardo και στην οποία συμμετέχουν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία. Αν και το Λονδίνο ηγείται των συνομιλιών με τους ενδιαφερόμενους, οποιοδήποτε από τις τέσσερις χώρες μπορεί να ασκήσει βέτο στην πώληση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος αναγνώρισε τις «οδυνηρές πτυχές» του αποικιακού παρελθόντος της Βρετανίας, αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος αναγνώρισε τις «οδυνηρές πτυχές» του αποικιακού παρελθόντος της Βρετανίας, αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη

Η ομιλία του Κάρολου στη σύνοδο κορυφής των χωρών της Κοινοπολιτείας - Πίεση για οικονομικές αποζημιώσεις από χώρες της Καραϊβικής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Επίθεση εναντίον του φιλοκουρδικου κόμματος DEM στην Άγκυρα

Διεθνή / Τουρκία: Επίθεση εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος DEM στην Άγκυρα

Μετά από την τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία, την οποία οι αρχές απέδωσαν στο ΡΚΚ και ενώ άνοιξε ξανά το θέμα των Κουρδων και του Οτσαλάν, άγνωστοι έσπασαν την είσοδο των γραφείων του DEM Parti στην Άγκυρα
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ