ΕΡΤ : Το 25% του ανταποδοτικού τέλους θα χρησιμοποιηθεί για χρέη του Δημοσίου

ΕΡΤ : Το 25% του ανταποδοτικού τέλους θα χρησιμοποιηθεί για χρέη του Δημοσίου Facebook Twitter
4

Ένα από τα τέσσερα ευρώ που οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δηλαδή το 25% του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ (περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ), μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση θα καταλήξουν στην εταιρεία ΛΑΓΗΕ Α.Ε., προκειμένου να καλύψουν μέρος του ελλείμματος των 300 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 75 εκατομμύρια ευρώ που θα αφαιρεθούν από τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ αναμένεται πως θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και κυρίως στο πρόγραμμα.

Επίσης το αίτημα της τρόικας για επιπλέον περικοπές κατά 20% στο λειτουργικό κόστος της εταιρείας, που σημαίνει επιπλέον μειώσεις στους μισθούς των μονίμων υπαλλήλων και  μειώσεις στον αριθμό των συμβασιούχων, θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες επιπτώσεις στο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Τέλος σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει: "Η ΕΡΤ A.E. δεν μπορεί και δεν είναι αυτός ο ρόλος της, να χρησιμοποιείται σαν πηγή χρηματοδότησης σε άσχετους με αυτήν φορείς με συνέπεια τον οικονομικό στραγγαλισμό της, καθιστώντας την προβληματική και πληρώνοντας επιλογές, λάθη, παραλήψεις και σκάνδαλα των κυβερνήσεων  για τις εφαρμοσμένες  πολιτικές τους στην ενέργεια".

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM