ΤΩΡΑ

Μισέλ Ομπάμα σε καμπάνια υπέρ Κάμαλα Χάρις: «Η Αμερική χρειάζεται έναν ενήλικα στον Λευκό Οίκο»

Μισέλ Ομπάμα σε καμπάνια υπέρ Κάμαλα Χάρις: «Η Αμερική χρειάζεται έναν ενήλικα στον Λευκό Οίκο» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Σε μια έντονη ομιλία στο Μίσιγκαν, η Μισέλ Ομπάμα κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ για «απίστευτη ανικανότητα» και «ανήθικο χαρακτήρα», καλώντας τους Αμερικανούς να στηρίξουν την Κάμαλα Χάρις στις προσεχείς εκλογές. 

Στην εκδήλωση στο Kalamazoo, όπου η Ομπάμα αναφέρθηκε χιουμοριστικά ως «Kamala-zoo», απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να επιλέξουν την Χάρις όχι επειδή είναι γυναίκα, αλλά «επειδή είναι ένας ώριμος ενήλικας – και χρειαζόμαστε έναν ενήλικα στον Λευκό Οίκο».

Η Χάρις, μόλις 10 ημέρες πριν τις εκλογές, δεσμεύθηκε να είναι μια πρόεδρος που ακούει τον λαό, σε αντίθεση με τον αντίπαλό της, τονίζοντας τη διαφορά της από τον Τραμπ που ασχολείται «με τη δική του εικόνα». Παράλληλα,  πραγματοποίησε συνάντηση με επαγγελματίες υγείας για τους περιορισμούς στην πρόσβαση στις αμβλώσεις, θέτοντας τα δικαιώματα αναπαραγωγής ως βασικό θέμα της καμπάνιας της.

Ομπάμα: «Αν δεν κερδίσουμε αυτές τις εκλογές, οι γυναίκες θα υποστούν τις συνέπειες»

Η Ομπάμα επέκρινε τον Τραμπ για την έλλειψη σεβασμού στην υγεία των γυναικών, αναφερόμενη στις επιπτώσεις των περιορισμών στις αμβλώσεις και την έλλειψη έρευνας στις γυναικείες ασθένειες. Σε προσωπικό τόνο, απευθύνθηκε στους άνδρες, ζητώντας τους να «λάβουν σοβαρά υπόψη» τις συνέπειες της υπονόμευσης της γυναικείας υγείας. «Αν δεν κερδίσουμε αυτές τις εκλογές, οι γυναίκες μας θα υποστούν τις συνέπειες», είπε συγκινημένη.

Η καμπάνια της Χάρις προσπαθεί να ενισχύσει τη στήριξη των γυναικών, ανεξάρτητων ψηφοφόρων και αντι-Τραμπ Ρεπουμπλικανών, ειδικά στα προάστια του Μίσιγκαν, ενώ στοχεύει στη συμμετοχή των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων στο Ντιτρόιτ. Η Χάρις κέρδισε πρόσφατα τη στήριξη του Fred Upton, παλαίμαχου Ρεπουμπλικανού βουλευτή, ο οποίος κατηγόρησε τον Τραμπ για «ανισόρροπη» συμπεριφορά.

Παρά τις προσπάθειες της καμπάνιας, ο Τραμπ προσπαθεί να υπονομεύσει την υποστήριξη της Χάρις από την αραβική και μουσουλμανική κοινότητα του Μίσιγκαν, ιδιαίτερα μετά την ένταση με το Ισραήλ. Στην εκδήλωσή της στο Kalamazoo, μια παρέμβαση υπέρ της Παλαιστίνης αναχαιτίστηκε από υποστηρικτές της Χάρις, που φώναζαν ρυθμικά το όνομά της.

Ο γερουσιαστής Gary Peters παρομοίασε τις εκλογές με «συνέντευξη εργασίας» υψηλού κινδύνου, ζητώντας από το κοινό να εξετάσει τις «αναφορές» του Trump, επικαλούμενος πρώην συνεργάτες του που τον χαρακτήρισαν «φασιστική απειλή».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Τουλάχιστον 45 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στην Μπέιτ Λαχία

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 45 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στην Μπέιτ Λαχία

Η ένταση κλιμακώνεται περαιτέρω, με την Ιορδανία να καταδικάζει τις επιθέσεις της Ισραηλινής αεροπορίας στη Beit Lahiya, αναφέροντας ότι συνιστούν πρόκληση κατά του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με εντολές των ΗΠΑ

Διεθνή / Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με εντολές των ΗΠΑ

Η απάντηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ σε ρεπορτάζ που ανέφερε πως δεν έπληξαν ιρανικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου λόγω πιέσεων από τις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πάνω από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν - Οι διεθνείς αντιδράσεις

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πάνω από 100 ισραηλινά αεροσκάφη συμμετείχαν - Οι διεθνείς αντιδράσεις

Το Ισραήλ φαίνεται ότι έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον για το Ιράν και φαίνεται να έχει χαλιναγωγήσει ορισμένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδιά του
LIFO NEWSROOM