ΤΩΡΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Τριανταφυλλίδης Facebook Twitter
0

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. 

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε ο γιος του, Βασίλης, με ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας: «Ο πατέρας μου, Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, ολοκλήρωσε εχθές το βράδυ τη γήινη διαδρομή του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες. Ξεκουράστηκε μετά από μια τεράστια δοκιμασία». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η επιθυμία του εκλιπόντος ήταν η κηδεία να πραγματοποιηθεί στη Ριτσώνα.

Γεννημένος το 1959 στη Θεσσαλονίκη, ο Τριανταφυλλίδης ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές του σπουδές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο «Ταράς Σεβτσένκο» στο Κίεβο και συνέχισε με σπουδές Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από νεαρή ηλικία, τον γοήτευσε η ρωσική λογοτεχνία, με αποτέλεσμα να αφιερωθεί στη μετάφραση κορυφαίων ρωσικών έργων και προσωπικοτήτων. Είχε μεταφράσει πάνω από 130 βιβλία, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από φιλοσοφία και θεολογία έως ποίηση, θέατρο και λογοτεχνική κριτική.

Το 2014, ίδρυσε το περιοδικό «Στέπα», μια τετραμηνιαία επιθεώρηση του ρωσικού πολιτισμού, στο οποίο δημοσίευε μεταφράσεις σημαντικών Ρώσων στοχαστών και λογοτεχνών, επιδιώκοντας να φέρει το ελληνικό κοινό σε επαφή με τον σύνθετο και γοητευτικό ρωσικό πολιτισμό. Παράλληλα, δημοσίευε άρθρα και μελέτες σε σύγχρονα ελληνικά περιοδικά, συνεισφέροντας σημαντικά στην κατανόηση της ρωσικής κουλτούρας στην Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λειψυδρία στην Αθήνα: Μεταφορά νερού από τη λίμνη Κρεμαστών και αφαλάτωση – Τα σχέδια της ΕΥΔΑΠ

Ελλάδα / Λειψυδρία στην Αθήνα: Μεταφορά νερού από τη λίμνη Κρεμαστών και αφαλάτωση – Τα σχέδια της ΕΥΔΑΠ

Παράγοντες υπογραμμίζουν πως η μεταφορά νερού από την Κρεμαστών αποτελεί την πιο γρήγορη και οικονομική λύση, με ενδεχόμενη υλοποίηση σε λιγότερο από τρία χρόνια εφόσον δεν προκύψουν περιβαλλοντικά εμπόδια
LIFO NEWSROOM