Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξηγεί γιατί είναι ευτυχής που ξοδεύει τεράστια ποσά στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ εξηγεί γιατί είναι ευτυχής που ξοδεύει τεράστια ποσά στην Τεχνητή Νοημοσύνη Facebook Twitter
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα
0

Η Meta συνεχίζει την εντατική επένδυση στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία διατηρεί τις δαπάνες της σε υψηλά επίπεδα για να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες της AI. 

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, η Meta σημείωσε έσοδα 40,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις.

«Είχαμε ορίσει κάποιους στόχους για το έτος και καταφέραμε να κάνουμε περισσότερα από όσα περιμέναμε στην αρχή», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για υψηλότερα έξοδα, καθώς η Meta ανέβασε τον κατώτερο προϋπολογισμό για τις κεφαλαιακές δαπάνες του 2024 στα 38 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 37 δισεκατομμύρια, ενώ το ανώτατο όριο παραμένει στα 40 δισεκατομμύρια.

«Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος που η ομάδα μας καταφέρνει να εκτελεί το σχέδιο τόσο αποτελεσματικά», είπε ο Ζούκερμπεργκ, τονίζοντας ότι η εκτέλεση του σχεδίου τον κάνει πιο αισιόδοξο για τη συνεχή ανάπτυξη των υποδομών με σταθερό ρυθμό.

Η Meta δήλωσε επίσης ότι οι δαπάνες, οι οποίες περιλαμβάνουν αγορές δισεκατομμυρίων δολαρίων για επεξεργαστές γραφικών της Nvidia, θα αυξηθούν σημαντικά το 2025. Αν και η εταιρεία υπερέβη τις προσδοκίες σε έσοδα και κέρδη, η μετοχή της παρουσίασε πτώση στις μεταμεσονύχτιες συναλλαγές λόγω χαμηλότερης από την αναμενόμενη αύξησης χρηστών και αυξανόμενων εξόδων.

Στην τηλεδιάσκεψη, ο αναλυτής της Barclays, Ρος Σάντλερ, ρώτησε τον Ζούκερμπεργκ για την ταχύτητα με την οποία η Meta μπορεί να κατασκευάσει την τεράστια υποδομή υπολογιστικής ισχύος που απαιτείται για την ΤΝ, δεδομένων πιθανών εμποδίων, όπως οι απαιτήσεις ενέργειας και ο χρόνος ανάπτυξης εξειδικευμένων επεξεργαστών για ΤΝ.

Ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι η πρόοδος της AI είχε θετική επίδραση σχεδόν σε όλους τους τομείς της εταιρείας, κάτι που τροφοδοτεί τη δέσμευση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχετικών υποδομών. Στόχος του Meta είναι να χρησιμοποιήσει τις νέες δυνατότητες της AI για να ενισχύσει το βασικό της έργο, επενδύοντας δυναμικά στην εκπαίδευση μοντέλων και στην ενσωμάτωση τεχνολογιών σε εφαρμογές και προϊόντα.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Meta για το 2023 αναμένεται να κυμανθούν από 38 έως 40 δισεκατομμύρια δολάρια, με αυξανόμενες ανάγκες για υποδομές λόγω της επέκτασης της συλλογής GPU. Παράλληλα, η ταχύτατη αποδοχή του chatbot Meta AI και των μοντέλων Llama δείχνει την ισχυρή τάση χρήσης της AI.

Η οικονομική διευθύντρια, Σούζαν Λι, τόνισε ότι η AI συνέβαλε στην αποδοτικότητα της εταιρείας, κυρίως μέσω αυτοματοποίησης διαδικασιών όπως η συγγραφή κώδικα και η διαχείριση περιεχομένου.

Η Wall Street εκφράζει ανησυχία για το ότι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Meta και η Alphabet δαπανούν υπερβολικά σε υποδομές χωρίς άμεσα αποτελέσματα. Ο Ζούκερμπεργκ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του τον Ιούλιο ότι υπάρχει πιθανότητα οι εταιρείες να «υπερκατασκευάζουν αυτή τη στιγμή», αλλά οι κίνδυνοι από την υποεπένδυση είναι πολύ μεγάλοι.

Με πληροφορίες από Business Insider

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM