Ανάβει το πράσινο φως για φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Ανάβει το πράσινο φως για φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία Facebook Twitter
3

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία, οι οποίες υπολογίζονται μεταξύ 30 και 40 δις ευρώ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το σχέδιο προβλέπει τη φορολόγηση 30% επί του κεφαλαίου των καταθέσεων, αλλά και των κεφαλαίων από αγοραπωλησία τίτλων προηγουμένων. Προβλέπεται μία εφ' άπαξ πληρωμή με αντάλλαγμα την ανωνυμία των καταθετών και την απαλλαγή τους από ποινική δίωξη. Βασική προϋπόθεση είναι η κατοχή σχετικής απόδειξης ότι πλήρωσαν στο ειδικό ταμείο που θα συστήσουν οι Ελβετοί.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, θα συναντηθεί με τον Ελβετό ομόλογό του Γκέοργκ Άμπουλ, σε μία προσπάθεια να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία για μία συμφωνία που θα φορολογεί για λογαριασμό του ελληνικού κράτους τις καταθέσεις Ελλήνων σε τράπεζες της χώρας των Άλπεων.

Τονίζεται ότι για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο του «ξεπλύματος καταθέσεων», οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει σε ένα πλέγμα διατάξεων που θα συμπεριλαμβάνει όσους έχουν αποσύρει τα χρήματά τους έξι μήνες πριν από τη συμφωνία ή τα έχουν μεταφέρει στην Ελβετία έξι μήνες μετά.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM